Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


webcam-ing .

okae aku superb boring skang ney. tatao ape nk wat. nk study ? jgn arap ! minggu dpan nk exam tp ta bace satu hapak uwn. dgn folio sejarah ta siap agy ! owh lupekan ! so, aku nk post gmba2 yg aku capture kelmarin jea. buring ahh. korang bukannye nak hepikan aku pon. haha :P . oke berbalik kpd tajok sbenr kite pda hari nie, yeah haritu aku capture pki webcam. tade ape nk wat, wat bodo seurang diri pon da kire bagos ! tayah ajak org ! *ape aku merepek nie ? haha :P . whatever lah ! aku nk post gmba2 ney. korang nk tengok, bukak mate bolat-bolat. tanak tgok, tutop mate sepet-sepet. harap maklum. haha :D .











sorie yg last nie gilaaaaa siket. eh, banyaaaaaaaaak :P .

terbaik wok :)

friends are forever. huh ?


sape due awek nie haa ? anda tertanye-tanye ? saye tak sbb saye kenal mereka. mereka best friend aku weh ! gmba yg kat atas etu ialah Fatin Farhana a.k.a Aten dan gmba yg kat bwh tu pule ialah Nur Althahira Izzati a.k.a Tyra. ini fakta atau auta ? sume yg aku ckp neh AUTA la ngeng ! due2 gmba ney gmba aten. takde tyra la. tapi, gmba kat bwh tu mcm tyra tao ! betol2 nk dekat serupe ngn tyra yg gmba bwh tu. betol ke tidak ? haha. kaw lawa la aten ! alamak ! da kembang ! dush ! meletop da ! HAHAHA ! btw, sory tajok tade kene mengena ngn entry kali nie :P .

terbaik wok :)

Menanti Sebuah Jawaban


ouh i love it ! enjoy yaw !

terbaik wok :)

alas meje :)

okae atas ney alas meje yg aku baru beli tady untok kelas aku. weh satu alas meje neh singgit ahh ! haha. hm sory aku tepakse edit coz fon aku gelap plak. aihh. hm lawa ke ta ? kalo lawa, amek jea. kalo ta lawa, kite beli laen. alas meje neh kasi aku jea. hehe. okae ? :P

terbaik wok :)

alhamdulillah :)


oyes ! dpt jugak aku bkk myspace arini ! sejak kul 3 ptg smpi la kul6 ptg ney aku tnggu dgn setianye. haha. akhernye dpt guks bukak myspace. alhamdulillah :) .

terbaik wok :)

(-- o --)

eh aku kepelikan. facebook plus myspace taleh bukak doe. apasal ekh ? hm kebanyakan entry kwan2 yg aku follow pon post bende yg same. so, aku tolong hebohkan. HAHA. bijakkan ? :P hm maybe ade probs sket kowt. tapi please jgn lame2 ekh facebook & myspace ? aku da la sabtu ngn ahad aritu ta unline. huhu.

hm tady kat skola bengang betol ! saket aty ahh ! dgn siape ? TOAD & KAMBENG ! derang nie minah paling vudo la weh ! bengang ngn derang neh. ta seda diri betol. tegedik-gedik jea. tady derang nie ejek aku plus tyra plus aten. nak tao derang ckp ape ? oppss ! bukan ckp. nak tao derang NYANYI ape ?


TOAD : Kidam (clap. clap. clap) . Hassan (clap. clap. clap) .
Midzan (clap. clap. clap) .

KAMBENG : HAHAHA... !

anda tertanye-tanye sape yg dye ejek etu ?

Kidam -> atokku
Hassan -> ayah Tyra
Midzan -> ayah Aten

hm aku crite kat ibu aku. ibu aku ckp,

IBU : knape kuang aja sgt mulot dye tu ? nk kene tampar gaknye !

vudo kan derang ? saket aty doe ngn derang. kitorang ta wat pape at derang pon tetiba derang ngamok mase subjek math. korang pehal weh ? saket jiwe da ke ? masok spital la weh ? ta phm bhase mlayu ? patot la. kaw tu NEGRO sesat kat malaysia ney en ? lupe plak. HAHAHA ! puas aty weh ! huhu.

KORANG VUDO OKAE ?

terbaik wok :)

im lovin' it !

oyeah baby. ahha. ahha. oyeah. HAHA :P
omg penat bwat bendalah ney. even memenatkan, aku hepy ahh wok.
bak kate Miley Cyrus,
'Life's like the climb , but the view is great'.
ohyeah mmg betol. haha. bepenat lelah aku bwat bendalah ney. jadi guks. aku da tuka layout plus ade la edit sket myspace ney. && aku da ubah name kat myspace aku :) .





terbaik wok :)

tag from tyra .





1- Nama pendek anda?
dora / awok / lucas :P

2- Anda seorang yang bagaimana?
teka ahh. haha.

3- Insan yg istimewa di hati?
one happy family at home ! haha.

4- Lagu kesukaan?
lagu barat loe.

5- Makanan kesukaan anda?
char kueh teow & laksa asam most favourite :)

6- Warna kegemaran anda?
pink plus purple. *3P . HAHA :P

7- Kali terakhir anda tersenyum manis?
ntah.

8-Berikan 2 alasan mengapa anda suka award ini.
cantek & sweet .

9- Tag untuk orang yang anda anggap sweet?(6 orang)
≈ tatao
≈ tatao
≈ tatao
≈ tatao
≈ tatao
≈ tatao

10-Harap disimpan di dalam blog anda taw!!!

terbaik wok :)

weee~



yeay ! aku hepi coz dpt buat satu bilek ntok Momoe. wehee~ so kalo dye ngantok, tade lah dye tido atas lantai agy. hahahh. skang da ade katil da. dinding pon da ubah. pewiit. aweks tido. HAHA :P

terbaik wok :)

Kantoi



Zee Avi - Kantoi

weh weh ! gilaa ! lagu neh sedap doe ! aku dgr kat profile ika ! mmg best ! tabik kaw ika ! pandai pileh lagu ! haha. okeh kpd yg berminat lagu ney, bluetooth la dpd saye. senang2, download la sendiri wok. haha :) .


terbaik wok :)

bwah ney haa :P

okae entry kali nie berkenaan dgn entry bwh nie. act smlm ta sempat post lebey2 coz asek stuck jea. masok video bnyk2 dlm blog, lembab jadinye. tapi aku sukee. hehe. oh Ghost ! dah abes da cite tu ahad lepas. hm sape yg suke cite ney ekh ? cite ney mmg sgt best tao ! korang tersangat sangat sangat sangat sangat rugi ta tengok tao ! kesiaaaan de lho ! haha. hm kalo korang teramaat rajen nk tgok video bwh ney, tgok dpd bwah tao. from 'A' to 'G' . ada pahem ? :P . btw, sory kalo lmbt bls komen di chatbox. mawu cepat maa :)

I Love You , Naz :D

terbaik wok :)

Ghost Season 2 , Last Episode .









































terbaik wok :)

wootwoot :D


okae something yg aguks comel aku rase. hm nie permaenan Pet Society yg slaloo aku maen kat Facebook. hm bile aku lame2 maen game nie, aku slaloo nmpk pet aku nie asek menguap je. tapi aku tatao nk wat ape coz duet aku ta cukop ntok beli katil. aku perlukan 1000 ke atas ntok beli katil. & tady, aku pegy tandas, aguks lame la guks. tgok2, pet aku nie da tetido kat lantai umahnye. haha. & bile aku click kat pet tu balek, dye terjage & menguap then bangon & tersenyom. haha. comel lah ! :D

terbaik wok :)

tag from ainul .

Once you've been tagged, you are supposed to write answers to the questions and DON’T LIE.. At the end, choose 20 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.



1. Would you get back with your last ex if you could?
→ ta hengen pon. bluekk !

2. What color shirt are you wearing?
→ pink . tyra jgn mara haaa :P

3. Would you kiss anyone on your friends list?
→ W-EUWWW !

4. Do you have a 'thing' for someone on your friends list?
→ hm... NO .

5. How many people on your friends list do you know in real life?
→ bnyk la weyh . nak soh aku kire ke ?

6. How many kids do you want to have?
→ kaw cadangkan la ntok aku :P

7. Do you have a good relationship with your parent?
→ hm.. hm.. hm.. yes KOWT . haha .

8. What name would you want besides the one you have?
→ what the heck ?

9. Would you ever make out with someone of the same sex?
→ aku BUKAN LES la weyh !

10. What did you do for your last birthday?
→ da lupe . tunggu la birthday aku yg akan dtg :P

11. What's your main ringtone on your phone?
→ Lovegame - Lady Gaga

12. What time did you wake up today?
→ 6 pagy la weyh . tak cam kaw . haha ?

13. What were you doing two nights ago?
→ oh two nights ago ? aku tido . kaw ? shopping ke ? HAHA .

14. Do you like having your hair pulled?
→ NO la weyh .

15. Name something you can't wait to do.
→ ntah la . no idea .

16. Last time you saw your mom
→ depan mate je ney wok . HAHA .

17. What is one thing you wish you could change about yourself?
→ sikap pemalas & sikap suke on9 berjam-jam. FUH !

18. If you had $250,000, what would you do with it?
→ nak pi shopping kat luar negare even ade H1N1 skang . opps ! SELSEMA BABI lah . HAHA :P

19. How long have you worked at your current job?
→ belajar , belajar , & belajar ! *bajet :P

20. Have you ever talked to Tom?
→ mamat mane sesat neyh ?

21. Describe the underwear you have on?
→ like you care :P

22. Last thing you ate?
→ cake birthday ayah :)

23.What's your favorite month?
→ bulan cuti sekolah ! harhar !

24. Your least favorite month?
→ ntah la .

25. What's the last piece of clothing someone borrowed from you?
→ ntah .

26. Who is getting on your nerves right now?
→ hm ntah .

27. Most visited webpage?
→ blog , myspace , facebook .

28. Last person you text messaged?
→ ta ingat weyh .

29. Last person to make you Mad?
→ hm ntah .

30. Would you take a bullet for your best friend?
→ whatever .

31. Favorite kind of drink?
→ vanilla milkshake & vanilla ice blended :)

32. Favorite food?
→ kueh teow :D

33. Favorite dessert?
→ koktel .

34. Have you been to Europe?
→ nop .

35. If someone you hated died, what would you do?
→ sad la weyh ! tade prasaan ke ? *bajet lagy :P

36. Mangsa Seterusnya.!
→ Dyla
→ Tiqah
→ Jiha
→ Nadyrah
→ Kak Najwa (gud luck for trial naty keyh !)
→ Sys Miza

*empat cukop :P

terbaik wok :)

Pet Society , Facebook


okae semue ! aku nk korang maen bende neh cepat ! carik kat facebook, ' Pet Society ' . best gilaaa maen dye ! first tu mmg la ta phm. last2, mmg best ! hehe. tu je nk cite. chaww !

terbaik wok :)

hello aunty tweet :)

oke firstly, aku nk say sorry to tyra coz ta bls msg kaw. aku tawu ade entry kaw tu, kaw mara at aku sbb ta aja kaw wat picture mcm yg aku post entry aku yg kedue latest tu. mcm yg aku ade gtaw kaw, sape mkn cili, dye terase pedas. & mmg aku terase. aku ta bls msg kaw uwn sbb kedit aku da tamat tempoh la. tapi aku ta sangke kaw sanggop ckp aku camtu. smpi aty kaw.

hm oke lupekan. aku ade nk post something. hm harini letih. sbb ? pagy tady pegy jusco. aku & ibu je. tu pon sbb ibu ade temu janji ngn kwn lame mase dye skola rendah dlu. mmg best jumpe ngn aunty tweet. aku tatawu nape org pbggil dye 'tweet'. maybe name panggilan kot. hm & aunty tweet pon pnggil ibu aku 'put'. i was like "hah ?" . haha. klakar la plak. hm aunty tweet blanje ibu & aku mkn kat Johnny's Restaurant. firstly mmg da kenyang sgt coz baru je sarapan kat umah. tapi da org blanje, rezeki jgn ditolak ! haha. terpakse lah mkn seafood kat citu. kenyang gilaa ah pagy tady ! hoho ! then kitorang jln2 sekitar jusco, & aunty nie sempat beli kasot sbelom dye balek KL. byebye aunty. till we meet again ! :D

hm lepas tu aku & ibu pegy mph, beli novel. aku tatao nk beli novel ape sbb rase cam sume novel aku da beli. hahahh ! at last ade guks novel yg aku beli. novel Sepasang Mata Itu by Farihah Iskandar & Aku, Dia & Coklat by Lily Haslina Nasir yg aku ta penah dgr name etu. haha. tapi aku rase cite nye cam best je. && aku pon ade beli bookmark baru ! mintak2 ta koyak agy cam bookmark aku yg lame ! (mmg la ta koyak macek, name pon BESI. haha) . &&&&& ade lagy. something yg da lame aku nk beli, akhernye tercapai guks impian aku. ibu belikan aku gelang name yg aku teringin sgt nk beli. thnx sgt ibu ! hm ibu ckp "kire ney hadiah hari jadi lah ekh" . aku membangkang "mane boleh ! hadiah hari jadi bende laen lah !" . kami uwn tergelak same. haha.

ini dye buku-buku nye. sumpa cover novel yg kanan nie lawa ! :)

sory kalo jam etu pon termasok same :P


terbaik wok :)

boring okae.

okae sunggoh tak dpt dinafikan aku on9 tersangat lame nak mampos weh ! aku on9 sejak balek dpd skola pukol 11 pagi tady ! sunggoh tidak ku percaye ! && tady uwn tak pegy tusyen coz tade sape dpt anta. so, home alone ! HAHA. okae sgt membuhsankan on9 seurang diri. kwn2 sume ta on9 lame2. huh. hm tatao ahh ape yg aku buwat tyme on9 tady. haha. tapi aku ade edit bnyk gmba. setengah jam je edit gmba2 neh. cepat gilaa penggabungan picnik & photoscape ! hoho. ini hasilnya.








even aku tao gmba2 ney burok coz da lame capture,
aku akan ckp,

WHATEVER !

hahaha xD .

terbaik wok :)

anything NEW :)


okay firstly, thnx to someone. *wink

new skin blog, new post :)

new layout , new song , new everything !




new screen laptop :)



okae. something wrong here. new watch ? naa. capture je kat kedai jam. haha. lawa en jam etu ? huhu.


terbaik wok :)

perjumpaan ibu, anak & cegu

ahaha. tajok yg sgt menarik ! seperti yg sudah kukatekan tempoh hary, akhernya terjadi jugak. bile turn aku & ibu berhadapan dgn cegu, mule la cite psl prestasi aku kat klaz. blablabla. pastu mule la masok topik subjek geo & sej yg mmg aku ta suke cite. mcm biase aku dpt markah geo & sej, C.


ibu : cegu, mcm mane nk buat geo & sej nie meningkat ?

cegu : hm nie mesti ta bace nie. geo & sej nie kene bace slalu, ingat & phm. dora bace ta kat umah ?

saye : bace tu mmg bace cegu tapi slalo ta masok kpale. hehe.

cegu : tu la. subjek nie spatotnye kene bace slalu. hm subjek geo & sej nie cegu yg same mengajar. cegu noraizan.

ibu : hm cegu, saye nk mengadu siket la psl cegu noraizan nie.

cegu : ade ape ye ?

*aku da cuak da.

ibu : dora ade crite yg cegu ney penah denda dye ketuk ketampi 50 kali taon lepas, cume sbb dye kasi pinjam buku teks kat kwn dye, & kwn dye lupe nk pulangkan balek. & hari tu baru je dye ngn kwn2 dye rmi lagy la yg kene denda ketuk ketampi 50 kali sbb lupe nk tampal ketas dlm buku latihan. kaki pon saket smpi tige hari plak.

cegu : betol ke dora ?

saye : haah. taon lepas saye kene sorang.

ibu : saye sbgai sorang guru phm jgak. saye ta kesah la kalo ketuk ketampi 10 kali ke, rotan kat tgn ke. tu saye ta kesah. tapi kalo ketuk ketampi smpi 50 kali, saye rase mcm ta sesuai sgt.

*eh ibu ney. kasi contoh denda la plak deh.

cegu : saye phm. mmg ta boleh buat murid mcm tu. hm kalo nk jumpe dgn dye, dye mengaja di klaz 1A.

ibu : takpe. saye bkn nk besar2kan crite. saye cume berharap cegu boleh membincangkan soal nie mase mesyuarat nanty ke.

cegu : ye, insyAllah. saye akan usahakan. tapi takde plak murid laen ngadu psl ney.

*aku tersengih je. dlm aty 'eh cegu ney, nak jugak ade bukti. huh'.


then berakhirlah sudah perbualan nye. teros aku balek. cuak betol aku mase perjumpaan tady. harap2 la cegu ta cite at cegu noraizan. amin ! huhu.

terbaik wok :)

The Girl

KAW BAJET .
KAW TA GUNE .
KAW NGUMPAT AKU .
KAW VUDO .
KAW VAVI .
KAW BAEK SGT KE ?
PERASAN BAGOS .
COPYCAT .
FUCK YOU CHICKAS !

terbaik wok :)

edited profile

okae tady aku on9 sjak balek dpd skolah dlm pukol 4 stengah. act smpi umah pukol 3 tapi mkan, tgok tv, dan segale mcm, baru la aku on9. act first tu da ckp dlm aty, nk on9 kejap je. tapi tgok2 smpi maghrib pon aku still on9 lagy. haha. stelah sekian lame menatap myspace profile aku, nmpak cam burok je. then aku edit2 la siket. nie dye perubahan sedikit sebanyak yg sempat aku buwat :) .

MYSPACE

terbaik wok :)

perghh school

tady at skola a shit things happened. okeh nk tawu ? tady kami berpesta beramai-ramai buwat ketok ketampi 50 KALI yg diberi khas uleh CEGU NORAIZAN. shit. cegu tawu tark nie kali kedue sye kene ? taon lepas saye kene sorang2 hanye kerane kasi pinjam buku teks sej ke geo ntah kpd nisrina. saye menanges seurang diri kat blakang klaz mase wat ketok ketampi etoh. saket kaki saye cegu. smpi saye pegy sarawak taon lepas pown, dgn kaki yg lebam. saye mengadu kat ibu, tapi saye soh ibu saba sbb tanak kecoh satu klaz naty. dan skarang, knape cegu mengulangi perkare yg same hanye kerane kitorang tak gam kertas latihan geo kat dlm bku latihan ????? alasan cegu sgt ta munasabah ! kaki saye dan rakan-rakan sgt saket. ade ta cegu terpiker mcm mane kitorang nk solat ? saket kaki tau ! esp bile nk rukuk dan sujud ! omg ! saket doeee ! balek skola tady saye teros ngadu kat ibu saye dan ibu saye ta puas aty ngn cegu ! siap la cegu ! jumaat nie perjumpaan ibu bape, naty ibu saye ngadu ttg cegu ! puas aty saye, cegu ! muahaha !

p/s : sory kalo ayat agak tunggang langgang =P

terbaik wok :)