Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


artisto

SELAMAT HARI RAYA SEMUA !

yeah ade good news. hm dlu kan, aku pernah tejumpe ngn ashraf muslim kat KLIA. tu pon teserempak coz kwn ibu ngn ayah aku nk g umrah ngn kuarge adek dye. kuarge adek dye tu acik perpustakaan skolah aku. sesape yg skola tms tu engat2 la yeee. hm mase jumpe ashraf kat KLIA tu ta sempat nk capture gmbar. tapi aritu en, aku g raye umah cik Ana. dye baru balek dri umrah. pastu dye tunjok la gmba2 mase kat Mekah. pastu dye pon cite la yg dye ade jumpe ashraf muslim & siti nurhaliza mase umrah tu. aku pon snap la gmba2 nyeee :) . enjoy melihat :D .


[ etu dea ashraf. jeleslah korang semue ! xD ]


[ Ashraf Muslim ngn kluarge adek Cik Ana ]



[ Ashraf Muslim ngn kluarge Acik Perpustakaan ]



[ Siti Nurhaliza ngn Cik Ana ]

[ dari kiri blakang, Dato' K, budak tu sape ntah, Siti Nurhaliza, Cik Ana, Acik Perpustakaan ]

terbaik wok :)

Selamat Hari Raya Aidilfitri


heyyo ! kejap je mase belalu en ? aritu baru jea nk mule pose. esok da nak raye daaa. ouh sehari sebelom raye nie aku aguks sedeh. sbbnye ? aku demam arinie. sejak pukol 12 tgah hari tady panas jea. tadapat tlong ayah ngn abg kemas rumah. ibu plak balek kampong kat tanjong ipoh. aku ta ikot coz mls. last2, aku dpt balasannye. aku demam lagy. kat dapur tu da belambak ubat demam.

aku call ibu aku bgtao yg aku demam. pastu ibu soh bgtao ayah. ibu soh aku g klinik. pastu aku gtao ayah. ayah kate, tido kat dlm bilek tu. pastu aku dgr bunyi motor blah dpd umah aku. ta lame lepas tu, bunyi motor tu dtg balek. tetibe lampu bilek tebukak. rupe-rupenye abg yg balek. dye bwk balek cool fever. aku uwn pki la cool fever tuu. aku sambong tido. pastu lampu tebukak agy. ayah yg masok. ayah kasi aer yg da dicampor ngn daon-daon hancur. ayah soh lap badan pki bendalah tu. pastu aku sambong tido agy.

kul 3 tu aku harap ibu da balek. pastu aku denga abg ckp ngn ibu. pastu ibu masok bilek. ibu ajak pegy klinik. doktor yg keje tyme tu ckp kene mkn ubat lepas mkn. plus, beli aer 100plus besar tu, goncang-goncang kasi gas kluar, pastuh kene abeskan satu botol tu sehari. err wth ? adoy. tekencing-kencing aku raye naty. haha. doktor kate agy, kalo da 3 hari demam ta elok-elok, kene dtg klinik ambek darah. adoh.

& skang nie aku tgh bebaring kat sofa luar sambil tgok-tgok ibu, ayah, abg kemas umah. aku tadapat tlong pape. huaaaaa ! :'( sedeh doe. hm tapela. bukak pose naty aku teros mkn ubat, pastuh tlong ibu masokkan kueh raye dlm bekas kueh. coz umah aku naty org surau dtg tabir raye. tepakse la tnggu lelame. tapi bestbest :) .

hm skng nie aku tgah tnggu cite Takbiratul Ihram kat astro prima. hehe. ta saba mao tgok laaa. best kowt cite tu. okae la. lastly, SELAMAT HARI RAYA semua ! :)


terbaik wok :)

tagged from kaka miza :)

1. SIAPA ANDA?
Nuraida Idora bt M.Ramlee

2. KELEMAHAN ANDA YANG ORANG LAIN X PERNAH TAHU
kelemahan yg org tapena tawu, ta perlu la nk kasitao

3. KELEBIHAN YG PALING BANGGAKAN DLM DIRI ANDA
menggedik KOWT. entah. haha :P

4. ANDA MEMPUNYAI KEKASIH
masih berskandal

5. ADAKAH ANDA CANTIK/HENSEM
insyAllah :)

6. KISAH CINTA YG PALING SEDIH ANDA ALAMI
tade KOWT. mls la nk pike weh !

7. KENANGAN YG X BOLEH ANDA LUPAKAN
pegy umrah :)

8. PERKARA TERBURUK YG PERNAH ORG LAKUKAN TERHADAP ANDA
ntah.

9. HADIAH PALING BEST PERNAH ANDA TERIMA
yes banyakkk ! :)

10. SERTAKAN 1 PIC ANDA YG PALING HODOH SAMPAI SEMUA ORG BOLEH MUNTAH
tayah la. naty kesian org yg tengok pic aku temuntah-muntah. HAHA xD

11. SERTAKAN 1 PIC ANDA YG PALING MENARIK SAMPAI SEMUA ORG BOLEH TERTAWAN
mls la. menggedik betol tagged nie ! :P

12. SENARAIKAN 5 PERKATAAN YG MENGGAMBARKAN BLOGGER YGMEN'TAG' ANDA
> sys comel
> sys da ade kapel
> sys kuros
> sys bertudung
> sys berblogging plus bermyspace-ing :P

13. SENARAI ORG YG AKU NAK TAG
sape2 yg nak, amek jela :)


terbaik wok :)

korang tak rase gitu ?


hei tgok gamba ney ! aku jumpe ! korang ta rase ke ? korang ta rase ke ? korang ta rase ke yg derang tyme nie cute ?! eh aku ckp 'derang' ? maksod aku, aril jep. haha. jgn mara-mara tyra. naty cepat tue lho. hehe. sejak akher2 ney aku rase cam aku da mule rindu ngn awok ney lagy. aku asek sebok ngn Lucas plus Davedays tu. kesian awok tepinggir. dont worry syg. you'll always with me. ehacks ! bace ayat sendiri pon aku rase nk muntah ! ahaha. triple gedik lah kaw ATEN ! hehehe :P .

terbaik wok :)

lagu baru awokk =D



Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

awok ! ade lagu baru ! erk jiwang lah lagu nie. hm video nih dye miming je pon bule lupe-lupe lirik. adoy. tapi tape. aku lpas sahur pagy tady, teros bukak radio era kat tv. smpi la pukol 10.30 pagy nie haa aku menunggu lagu aril. akhernye dpt guks denga. aku jadikan lagu nie as calleringtone aku. rajen2 la call aku erk. HAHA :P . lagu nie jadi OST Kau & Aku, citer yg aril ngn akim blakon. jgn risao tyra. naty akim uwn ade lagu dye :) .

terbaik wok:)

AF7 Raya Kilang Berapi Trailer



ta saba nk tgok awok sygs blakon ! :D .



terbaik wok :)

thanx banget sygs ! :D


p / s : please scroll to view :)

entry : HAPPY BIRTHDAY DORA from Tiqah syg :)




pergh ! tajuk tulis penuh penuh tu.
oke la.




















1....

















2...





















3...















Happy bsday to u,
makan ubi kayu,




















ehh.













sat sat. :P













Happy bsday to u,
happy bsday to u,
happy bsday to DORA,
happy bsday to u.

:D

sorry dora . eh !
kak dora, sebab lambat nak wish ur bsday. Tikah tahu ea 31 Ogos. but agak bz. sori naaaa. haa. skrg kena panggei kak la kan ? dah tua. muehehehe. :P dak dak. anyway, dora tetap comei nah :)














ha !
ada satu nk bgi kat hmpa :D



dah dah. tau buruk kan ? kmi buat sendiri. :)



saja takmau tayang muka.


bye bye. :)




yeay thnx tiqah sygs ! banggeee menyelubungi hati ini. hehe. eh eh, ala aku nk wat entry yg tifa buwat tapi taleh copy bah. aduy ! btw, thnx yaww ! :) .


terbaik wok :)

blablabla...

hello semue. banyak nk cerite arinie. skati korang la nk bace ke ta. ta pakse pon :)


29 Ogos 2009

haritu pegy melake. tu pon aku yg nak. aku ckp at ibu, nk g jenjalan celebrate birthday aku yg akan dtg. keh2. lepas da tnye ayah sume, ayah pon stuju. smbil menyelam, minom aer. sambil celebrate, pegy shopping. haha. haritu ayah baik betol. ayah belanje kek secret recipe. plus, ayah belikan adiah jam ntok aku. hehe. thnx ayah. balik mlm tu pegy mkan kat Umbai. bestbest :) . pastu teros balek umah semban sampai ari senin.


30 Ogos 2009

abg takde sejak pagy. dye pegy bukak pose ngn kengkawan. maybe jln2 skali kowt. ohh boringnye dok kat umah. act ade hw tapi ta buwat pon. ohh boring !


31 Ogos 2009

pukol 12 pagy. aku mengharapkan msg dpd kwan2 ntok wish aku. hmm. tapi masih tade sape yg wish aku. pukol 3.30 pagy tepakse seluroh keluarge bangon ntok sahur. knape sahur awal ? sbb flight abg ke Kuching pade pukol 7 pagy di LCCT harus diawalkan sampai 2 jam sebelom naek flight. betolak dri umah semban pade pukol 5 pagy & pade mase etu abg wish aku & memberi aku hadiah sebuah beg kucing comell :) . aku berase tersangat hepy krane maseh ade yg ingat birthday aku pade hari itu. dlm kete, mase pejalanan ke LCCT, abg tnye "tgok ta isi beg tu ?" . aku ckp, "ade ape kat dlm tu ? alaa ta tgok plak" . abg ckp, "ade lagy satu adiah" . aku ckp, "betol ke ? sape kasi" . then abg just senyap mcm taleh ckp at citu. aku pon aguks dlm aty, 'nie mesti Kak Hannah kasi. hehe' . smpi LCCT pukol 6 pagy, tgok2 flight abg delay pukol 9.45 pagy. \$%^&#^&*(% . hampeh betol. then decide tido kat dlm kete smpi la pukol 8.30 pagy. lepastu abg pon masok luggage dye then naek la flight. balek umah, teros bukak beg yg abg kasi, tgok2 ade lagy satu adiah. wehee~ dpt keychain kek yg bau kek dpd Kak Hannah ! aku teros text abg aku, soh say thnx to Kak Hannah. hehe. aku puas bau keychain kek tu. pose la katekan. ambek la kesempatan kejap. haha. btw, thnx erk sys ! :) .



nie hadiah beg dpd ibu. ibu belikan beg nie 2 minggu sbelom birthday aku. haha.


nie jam Elle dpd ayah. err perlu ke aku tunjok jam nie ? rasenye ta patot kot. err korang tutop mate jela erk. haha.



etu dea beg kucing dpd abg aku. comelcomel :) .



yeah nie keychain kek dpd Kak Hannah. da dpt da kad plus adiah sys :) .



yeah adiah dpd tyra. hehe. thnx wok :) .



& yg last skaly, musical mug dpd aten lah. hehe. thnx2 ! :D .


thnx kpd semue yg dah kasi adiah plus yg wish birthday aku. thnx semue ! :) .

terbaik wok :)

tagged dpd atifa..

Maen rembat.

Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?
-nk g melancong, shopping2, g haji plus umrah lagy :)

Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?
-tanak la haih.

Kalau anda perlu terjun dari tingkat 100 untuk membuktikan cinta anda?
-frust nonggeng ka ?

Kalau orang kata blog awak teruk nak mampos?
-betol dye jeles sbb blog dye hodoh !

Kalau keluarga anda menentukan pasangan hidup anda?
-tgok la jenis calonnye cmne dlu. haha.

Kalau tiada lagi hari esok?
-astagfirullah. mintak dijaohkan.

Kalau orang yang anda benci ada di depan anda?
-jeling2 plus buwat bodo je.

Kalau ibubapa anda tiada esok pagi?
-pegi kedai tu kott.

Kalau anda diberi lesen ntuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
-followers. haha.

Kalau orang kata anda Cantik/Kacak?
-tenkiu kerna memuji makhluk Allah yg ta seberape nie :P

Mengenai orang yang tag kamu ini?
-comey plus baek :)

Nak tag:
-tak nak tag sesape !

terbaik wok :)

tagged dpd dek adelinnnn :)

Tag :






awak tak perasan kita sebab awak perasan awak cantik.



1. Apa perasaan anda sekarang?
mls nk post entry.

2. Saya nak makan?
kfc. da lame ta mkn.

3. Impian saya?
straight A's PMR & SPM.

4. Haiwan yang saya tak suka?
labah-labah !

5. Saya harapkan?
henfon baruuuu :)

6. Jika boleh putarkan masa?
tanak jadi dewasa !

7. Saya pada 10 tahun akan datang?
ntah. tade sape yg tawu :)

8. Handphone saya adalah sebuah?
sony ericsson.

9. Saya pernah bercinta sebanyak?
nk kene gtao ke ?

10.Saya suka pada?
family plus kwan.

11. Kawan2 saya?
best :)

12. Pernah dikhianati?
bnyaakkk kali.

13. Apa yang anda hendak lakukan terhadap dia?
buang yg jernih, amek yg keroh. haha.

14. Senaraikan 8 orang untuk ditag?
tanak tag sesape lah ngoks !

terbaik wok :)

tagged dpd tifa & adek delin :)




1.Siapakah kawan yang pertama sekali ketika anda buat blog ini??
-sesape jea.

2.Siapakah orang yang pertama sekali yang memberi anda award
-ntah.

3.Siapakah orang yang terakhir yang membuat anda nangis
-kene kasitao ke ?

4.Apabila kamu berbuka puasa apa yang anda makan dahulu
-kurme.

5.Bila anda sedang berangan...siapa yang selalu ganggu anda
-tv. haha.

6.Lagu yang terakhir yang anda dengar
-ta ingt.

7.Blog siapa yang terakhir anda melawat
-blog atifa :)

8.Cerita yang terakhir anda tengok
-kali kedue tgok why why love :)

9.Novel yang paling anda gemari
-Impiana 1-2

10.Anda hendak memberi awrd n tag ini kepade siapa
-tanak tag sesape uwn. haha :P

terbaik wok :)