Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Something new .


Assalamualaikum :) . Woah baiknyer aku malam ni eh ? LOL. Wuu, korang bukak blog ni mesti asyik nampak abang waiter muka cina dekat entry bawah ni kan ? Ehh alamak~ Muka abang waiter tu dah tumbuh jerawat lah. Ehh apakah ? D: Ehh bukan jerawat lahh. Ouhhh, habuk rupanyaa~ Yesss. Blog aku dah berhabuk. Sampai muka abang waiter tu pon dah kotor. Emm, ada yang baik hati nak sponsor diri tolong lapkan blog ni tak ? Hehee

Okay back to topic, harini keluar hang out dengan Kaklang and Kaklong aku. Actually diorang ni bukan kakak kakak saye, tapi kami just cousin. Dah terbiase meyh panggil Kaklang Kaklong nie :) . Okay destinasi kitorang, apelagi kalau bukan Mid =.=" . Haha setiap kali hang out je mesti Mid punyelahh. Takde laa yang lain nye kan XD . Tahun lepas kitorang hang out ke Mid jugak, tapi just naik KTM. Tapi kalinie Kaklong sponsor diri nak drive ke Mid :) . Ngehh, baguss baguss :D

Cermin toilet ni tak bersih. Nampak sangat berhabuk Dx . Pecat aunty yang kerja kat bahagian toilet nihh ! HAHA *emo lebih


Dah sampai sane kitorang ke toilet dulu. Membuang ape yang patut. HAHA. Takpayah lah cerita kan ? Tak penting :) . Lepastu Kaklong decide nak makan dulu sebab lapar. Kitorang pon on aje. Wee~ Tahu tak yang kami bertiga ini peminat fanatik Korea ? LOL. Geng dengan orang yang sekepala memang best ! ^O^v So, aku dengan Kaklang pergi beli makanan Korea. Hihi mengidam kowd XD . Tapi, Kaklong makan nasi ayam lahh pulak. Haha taste dye tetap jiwa HarimauMalaya meyh *apokah ? o.O* Okay kasi korang tengok gambar lah eh ? :)

Jengjengjeng ! This is Kimchi Ramyun and the right one is Dok Bok Kki which is Rice Cake :)


Konon dah pandai pakai chopstick lah tu ? HAHA, gumukk gumukk~ *dush dush XD


Ramyun dye memang aku cakap sodap giloo lah kann. Namo pon tongah lapa. Haha, tapi Ramyun memang sedap sebab rasa dye sebijik maggi je. Just tukar nama maggi tu kepada Ramyun, and ditambah pulak dengan Kimchi yang pedas masam tu. Aku pelik tengok orang Korea kata Kimchi tu sedap giloo ehh sampai main bersuap lagi. Padehal aku raseeee, erkk. No komen -________________-"

Okay lepas makan, aku and Kaklang pergi survey handphone sebab memang niat datang Mid nie pon sebab nak beli handphone baru ^^ . Kaklong terpaksa pergi kereta balik sebab handphone dye tertinggal dalam kereta. Aku and Kaklang pergi The Garden, yakni sebelah nun jee dengan Mid tuu untuk survey handphone. Mula mula masuk booth Sony Ericsson, and niat dalam hati aku memang nak beli Xperia X10 Mini. Masuk masuk je, terus jumpa. Harga Xperia X10 Mini tu RM829. Okaylah tu, bajet memang cukup. Tapi, Ya Allah tak sangka aku yang Xperia X10 Mini tu bosaa godang nak mampus ehh T_T" . Usha dalam internet nampak okay je, tapi depan depan, Xperia X10 Mini tu besar tapak tangan je aku cakap weh ! Screen touch pulak tu, screen pon tak bosaa mano eh. Bak kata Kaklang aku, "tak pueh!" . Yes, tak puas ! Terus reject okay ! =.="

Then ternampak pulak Xperia X8. Woahh, screen besar boleh tahan. Harga, RM899 je. Masih dalam bajet aku ^^ . Tapi tapi, just 2GB and 3.2 megapixels jee. Aku macam, tefaaaaaaaaaaaakkkk kau. Harga nak mahal jee, tapi function tah hape hape T_T" . Terus aku and Kaklang blah dari situ. Aku sedih jugak sebab selama ni pakai Sony Ericsson. Tapi sekarang tak dapat dah ='( . Lepastu kitorang pergi booth Nokia pulak. Dalam hati aku memang tak sukaaaaa dengan Nokia ni. Reasons ? Sebab camera dye tak secantik dan seclear macam Sony Ericsson kesayangan ='( . And, handphone Nokia nie mesti bentuk bujur bujur. Tak ade bentuk lain ke ? Haihh T_T" . Haa aku memang memilih. Siapa yang pernah merasa je yang tahu meyh XD

Hee pusing pusing satu booth Nokia tu, jumpa pulak dengan satu handphone ni. Harga boleh tahan, WOOTS. RM750 tuu. Heavenn wehhhh ! Banyak baki duit aku kalau beli handphone tuu. HAHA ! Nasib baik Kaklong and Kaklang ada. Diorang ni sporting sikit. So cepat friendly dengan orang dan cepat friendly dengan pekerja situ, LOL XD . Kebetulan abang yang kerja dekat booth Nokia tu pon peramah nak mampos. Abang tu tak patut kerja situ sebab dye ade kebolehan menjadi lawyer tau. Yes, dye memang berkebolehan menjadi seorang yang LAWYER BURUK T_T" (tak silap aku Aten penah cakap kat aku pasal lawyer ni, so tetibe teringat Aten pulak masetu XD) .

Hurm, yang harga RM750 tuu memang dah siap set semua dahh. Aku rasa berbaloi. Tapi satu je, sebab RM750 tu just 2GB. Handphone ni boleh isi sampai 16GB beybeyh. Tak ke heaven lagi giteww ? Haha. So, aku decide nak beli 4GB punye. Kena lah tambah RM68 untuk 4GB tu. Tapi, 2GB yang sebelumnya masih milik aku. So, semuanya 6GB tapi asing asing. Ada satu memory 2GB, and satu memory 4GB. Huu paham tak aku cerita niy ? -_________-" Pepandai lah kaw hidop eh ? Lepastu tambah lagi dengan screen protactor yang terbaekkk dari ladangg punyaaa tak boleh detect fingerprints tu. Haaa, tambah lagi RM52, hamek kaw screen protactor je dah macam harga headphone yang aku beli online tu. Mahal gilooo siot =.=" . So hitung hitung sampai habis, semuanyaaaa....... kira sendiri :) . Pergi ambik calculator okay ? XD

Ehh ehh, aku tak kasitau lagi aku beli handphone ape kan ? Haha okay nak kasitau la ni....

Tenengteneng~ Aku beli handphone Nokia C5-03 . Okay sila abaikan muka aku yang comot tuu =.=" Hee, handphone ni colour ala ala lime punyaa sebab stock tinggal tu je tadi. Kaler biru and hitam dah habis T_T" . Tapi okaylah, hitam dengan biru dah selalu orang guna. So, aku pakai yang unik lah sikit kan. Ngee~ ^O^v


Mehh zoom lagi dekat mehh~ Comel kan wallpaper tu ? Tak comel ? Tak ape, esok esok tukar laa gambar Heechul ke. Hihihi *godik


Ohh yeee, ni aku dapat free set shampoo badan jenama L'Occitane sebab beli handphone tu :)


Haaaa, after dah beli handphone tuu kitorang pergi solat Zohor then jalan jalan around Mid. Tapi tak sempat beli ape ape sebab nak balik cepat. Just sempat snap gambar je :) . Dalam pukul 5 tu kitorang dah on the way balik sebab time tu pon waktu puncak orang balik dari pejabat. So, this is the end of my story for today ^^


For yesterday, aku dah beli barang sekolah and dah complete kowd. Just alat tulis je belum lengkap. Takpe, esok beli laa :)

Beg saye coklat taun niy. Hoho ^^


And ni pulak pencil case. Kaler soft pink menjadi pilihan hati :) . Simple giloo kan pencil case aku ? Beli dekat Popular je. Murah meyh XD


Haa, okayh. That's all for today. Esok nak keluar hang out dengan kengkawan pulak dekat Jusco Seremban 2. Esok kalau banyak gambar, aku update lagi keyh ? Bye ! :D

PeeAss : Kalau ade mistake ejaan ke hape ke, sila abaikan. Aku malas nak bace entry aku ni balik =.="




Saya jumpa gambar abang cina tuu ! ^♥^


Sila telengkan kepala anda dahulu ^..^

Haa, happy nyer akuuuu~ First time jumpa abang ni hari Sabtu lepas. And sekarang ni dapat tengok muka dye lagi. Hari Sabtu jugak tu, yakni harini. HEHEHE Suke suke sukeeeeeee ^O^ . Korang korang, ni laa abang muka cina yang aku cerita dekat korang haritu. Yang taktau ape ape, boleh rujuk entry ni yee :) . Hensem tak ? Hensem tak ? LOL. Aku rase dye hensem je nii. Bagi korang, tatau lah kan xP . Thanks loads to Athirah Roslan, iaitu manusia bertudung coklat dalam gambar ni selaku kawan sekolah aku jugak yang snap gambar abang ni curik curik. Aku jumpa gambar abang ni pon dekat dalam photo album Tirah nie :D . Tapi, aku sedih jugak sebab aku tak ade dalam gambar ni ='( . Puahahahahaha godik kaw dora XD . Tirah cakap dye pon tersuka abang ni sebab tu dye snap gambar ni. Erkk watde T__T" . Haha bialahh haihhh. So sekarang senang laa korang nak carik abang ni dekat Pizza Hut tu ehh (haha macam je korang nak carik kan :P . Jum boo dora, booo~ XD) . Dah terlebih gedik ehh entry ni, maaf *bow* XD


Hehehehehehehehehehee aku sekarang dalam mood happy ni. Jangan kacau ^O^ *gedik



Alhamdulillah :) ♥



Hee~ Gambar atas ni masa belum dapat result. Tapi muka masing masing macam tak cuak je :P


Pukul 10 pagi, dah siap siap nak ke sekolah. Ayah dah pergi sekolah dulu sebab dye naik kereta lain. Masa on the way dengan ibu nak pergi sekolah tu, ayah call ibu bagitau yang result keluar pukul 12 tengahari. Dapat call je, ibu terus patah balik ke rumah. Aku punyaaa lah sedih masa tu sebab kawan kawan semua pergi sekolah awal =( . Balik je, terus online melepaskan kegeraman. Tetibe dalam pukul 10.55 pagi tu ibu aku jerit suruh siap cepat. Ibu cakap ayah call and ayah bagitau result keluar pukul 11. Aku pun tergesa-gesa lah pakai baju kurung balik and bersiap hape semua. Nasib baik rumah aku dekat heh dengan sekolah tu. Huu~ =.="


Dah sampai tu, tengok tengok ramai yang dah sampai. Diorang semua tengah borak borak kosong je sambil dengan muka cuak tu kan. Haa, masa datang tu ye ye je pikir result keluar pukul 11. Rupanya dalam pukul 12 baru diorang kasi result. Sekolah lain banyak yang dah release result tapi sekolah aku ni je yang lombab semacam apohal tah @__@"
Borak borak, snap snap gambar, then aku and kawan kawan yang lain pergi toilet. Aku and Aten baru jea nak betulkan tudung, tetibe Tyra, Teha and Mimi lari sambil jerit yang result dah keluar. Aku and Aten ape lagi, berlari lah turun tangga nak tengok result. Then Cikgu Rohana datang sambil bawak result kitorang. Sebelum ambik result kena tulis nama dulu. And then baru boleh mintak result dekat cikgu. Kengkawan aku yang lain semua dah ambik result diorang, tinggal aku je lagi. Then after dah dapat tu, aku tak terus tengok slip aku tu. Aku tutup dulu, then aku pandang kengkawan dekat belakang...



Kengkawan : Dora, kaw dapat berapa ?

Aku : Aku tak tawu !

Kengkawan : Tengok la slip tu !

Aku : Aku takut ! (mase ni dah nak nangis dah)



Lepastu perlahan-lahan aku bukak slip. Aku and kengkawan semua tengok slip aku. Bila dah tengok tu, semua kawan aku menjerit okay ! Aku ulang suara, SEMUA ! Haa, geng aku jela kan. Kitorang jerit tu kuat gilaaa heh sampai ada pulak suara budak laki semua boo kitorang. Haha, pedulik hape kitorang kan. Ngee~ :P . Time jerit tu jugak lah air mata aku menitis laju macam air terjun. Sedih gilaa okay. Actually tersangat gembira and tak percaya. Memang kitorang nangis gilaa gilaa lah tadi. Dah rasa macam datang majlis pengebumian pon ada. Aku, Aten and Mimi siap berpeluk lagi time nangis tu tao. Huu~ Terharu weyh. And aku sedih jugak sebab kitorang se-geng tak dapat 8A. Sedih tao T^T" . Guguguguuu~


Hemm, tapi papeponn aku happy and rasa bersyukur sangat sebab tak mengecewakan ibu and ayah aku. Aku bersyukur ke hadrat ilahi sebab kasi aku kejayaan yang besar ni. Kalau abang aku masa PMR dulu dye dapat 8A, aku pon kena dapat yang sama jugak macam dye. Aku just taknak di pandang rendah oleh keluarga sendiri kan :) . Alhamdulillah, berbaloi usaha aku. Alhamdulillah sangat sangat Ya Allah. Sesungguhnya hanya Dia sajelah yang menentukan arah tuju hidup aku lepas ni. And aku akan usaha lebih untuk dapat yang terbaik untuk SPM nanti. InsyAllah amin~ ^^

*ayat aku baik sungguh kan ? aku sendiri tak sangka. hihihi

SMK Tuanku Muhammad just 20 orang je dapat 8A daripada beratus orang yang ambik exam. Hemm... tak mao cakap lagi, jum tengok gambar meyh ^^



Ni muka lepas nangis, haha. Tu muka aku tahan hingus. Gahaha, burok ghoman den x)




Tengok Mimi ! Tengok Mimi ! Haha, sambil call sempat jugak senyum ehh XD





Ni semua budak yang dapat 8A, tapi ada jugak yang takde dalam gambar ni sebab tak datang :) .
Hee, cayalah 3 Ibnu Khaldun(3B) dapat kalahkan 3 Ibnu Sina(3A). Ngee~




Dalam camera aku ni takde pon gambar Teha dengan Tyra. Huhu, diorang sedih sangat pasal result diorang. Tapi tengok Aten, chill je. Hehe Congrats korang semua tao tao :) . Yang lain pon congrats jugak. Hope untuk SPM, kite dapat buat yang terbaik lagi ^^. Emm lepasni aku dah tak payah risau bila orang tanya pasal result lagi dah. Haha, dengan kembang kempisnye nanti aku akan menjawab dengan hati yang gembira~~ *boo dora boo ayat skem xP

PeeAss : Sekarang wishlist aku dah ada dua tick. Alhamdulillah, hee ^^




23/12/10 tarikh keramat =.="


Gambar menunjukkan Danbo peed sedikit sebab nervous pasal esok.
Danbo pon paham perasaan aku ehh T_T"


23/12/10 , tarikh keramat bagi semua penduduk Form 3, kampung SMK Tuanku Muhammad. Esok, ketua kampung akan mengumumkan markah markah kebersihan rumah masing masing. Kami tersangatlah nervous dan gelisah dan gementar dan apejelah yang sewaktu dengannya. Huu, pukul 11.30 kejap lagi nak off and nak tengok Oh My School ulangan. Haha semalam missed meyh. Erk, lari tajuk. Ngee~ :D . Haa, wish me all the best ehh untuk esok. Rasa cuak sangat ni =.=" . Tak terkata eh. Ada pape hal nanti aku post lah esok. Tapi kalau mood tak mengizinkan, aku akan lambat sikit post okay. Byee :)

Kontest Blog Terkemas

Hye semua. Sekarang aku dekat rumah Seremban and tak dinafikan, aku bosan sebab tak ada Astro. Cerita Marry Me Mary sedang berlangsung sekarang ni dekat KBSW. Thank god aku dah tengok online and dah sampai episod 8 dah pon. HEHE ♥ Haritu dapat tag daripada Kak Syera pasal satu kontest ni and asyik bertangguh sampai sekarang. Now tempat kontest tinggal 20 aje. Limited betul. So better aku buat kontest ni secepat mungkin -.-"




Syarat-syarat wajib :

1) Follow blog Hana and Fyza . Tak follow pon takpe but make sure korang selalu update dengan blog kitorang ok :D

2) Make sure korang ada blog tau ! No blog. No contest, no present ! Haha.

3) Buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . Amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni.

4) Bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok. Submit link entry dekat blog hana je tau. senang sikit. Kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang. Haha.

5) Kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.

6) Tag 3 orang blogger ok :)

7) 3 orang pemenang je akan dipilih. Kalau nak tambah nanti kitorang gitau. Haha.

8) Update : Sebab takut ramai sangat, limit untuk join 1000 orang sahaja. Kalau nak tambah hana bagitau :)


Saye tag : Fatin Farhana , Althahira Izzati , Atifa Nabila


PeeAss : Orang yang aku tag nie, kalau korang lambat buat, melepas lah ehh ? Huhu =.="


Will never ever forget this day =)

Ermm, mari mula cerita masa malam sabtu tu. Aku tidur awal dalam pukul 1 pagi sebab esok tu nak kena bangun awal jugak. Masuk bilik, try tidur tapi tak dapat sebab dah biasa tidur lambat. Hamek kaw pukol 2 baru dapat lelap =.=" *sigh* . Sebelum tidur tu ada doa nak dapat mimpi ambik result sebab SIANG sebelum tu aku ada mimpi pasal result. Ibu aku cakap mimpi siang tu tak betul sebab tu setan yang kacau suruh bangun tuu. Erkk =.=" . Ibu cakap lagi, mimpi tengah malam baru real punyaa. Haa, sebab tu aku doa dapat mimpi pasal ambik result malam tu tapi termimpi Amin Sarawak(kawan lama) pulak. Ngehngeh gatai nohh XD


Okay lari topik. Pagi sabtu, terjaga dalam pukul 7.30 pagi sebab terdengar abang aku nak pergi kerja. So check handphone, still awal lagi. Berkeruh lagi lah aku kruih kruih kruih. Then pukul 9 ibu kejut suruh bangun. Aku pulak perhh bapak malas heh sebab dah biasa bangun lambat. So tak biasa lah bangun awal awal ni. Really not like me =.=" . Tapi terpaksa bangun jugak sebab ibu aku dah ugut macam macam kalau tak bangun. Ibu memang aaa, kalau tak panggil ayah suruh kejutkan aku, mesti nak ugut aku something. Tawu aa ayah dah keluar pagi pagi tu~ Urgh macam apejetah =.="


Lepas dah siap mandi sarapan, dalam pukul 10.30 tu terus bertolak pergi klinik. Jangan tanya kenapa, sebab aku malas nak cerita. Hehe~ Tak ramai orang dekat klinik sebab still awal. Dah beli ubat semua, decide balik rumah je. Ibu nak masak, and aku nak tengok hindustan. LOL anak dara ape nii XD . Sambil ibu masak, tengok hindustan yang tak best langsung ceritanya dekaat tv2. Then terus ambik lappy, online je. Dah syok online, bateri kong lappy tetibe. Malas nak ambik charger, terus off je. Then ibu dah habis masak, terus dye ambik bantal, letak atas sofa dekat ruangtamu, terus dye tidur kruih kruih kruih~ Aku macam, apeniiiii~ Kate nak bawak makan Pizza Hut ! T..T . Haihh biar jelah, maybe ibu penat. Aku ambik remote, tukar tengok hindustan tv3. Heaven yeahhh~ Cerita Jab We Met~! My favourite lahh eh. Masuk ni dah 3 kali tengok. HUAHUA :D .


Tetibe ibu terjaga, terus dye join tengok hindustan dengan aku. Masa pon berlalu~ Tengok tengok dah pukul 5 petang. And aku sekali lagi macam, mane Pizza Hut akuu ?? T_T" Haiyaa~ Ngehngeh lepastu ibu and aku siap siap ke Jusco. Dalam kereta kami borak bagai nak rak, then red light and tetibe.....

Aku : Ibu, kita nak gi mane ni ?? o.O (bukan nak gi Jusco ke ?)

Ibu : Aaaa~ Entah. Ibu pun tak ingat kita nak gi mane =.="

Aku : Bukan kite nak gi Jusco ke ? -____-"

Ibu : Haah nak gi Jusco lahh~~


* pandang pandang kiri kanan jalanraya....


Aku : Bukan ni jalan nak pergi Terminal One ke ? =.="

Ibu : Haa, takpe. Kat situ nanti boleh masuk nanti sampai simpang Jusco.

Aku : Takkk, situ mane bolehh. Belok kiri nii baru bolehhh~~


* ibu ikut jee....


Ibu : Kalau ikut sana tadi pon boleh jugak. Nanti naik bukit atas tu, lalu Terminal Two, terus sampai simpang ke Jusco tu.

Aku : Haaa, a'ah kan. Jalan tu lagi dekat -________-"

Ibu : Tula, oarang cakap tanak donga @,@"

Aku : Erkkkk =.="


Lepastu kami sampai Jusco. Terus pergi cinema nak beli tiket. Aku excited gilaaaaa okay heh sebab tak sabar nak tengok cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah. Ada tu memang ada weyh. Satu pukul 9.10 malam, and satu lagi pukul 11.40 malam. And guess what, dua dua tu FULL lah weyh ! Aku macam orang bangang sebentar memikirkan macam mana boleh full dua dua tuu hahhh -_________-" . Nama je keluar cinema 9 Dicember, and sekarang dah 18 Dicember, tapi kenapa still boleh full ?? Aku macam, arghhh aponii woihhhhh~! Spoiled jelahhhh T________T" . Perghh, last last ambik cerita Aku Masih Dara je. Thank god banyak kosong, aku pilih center skali(baru puas), and movie start pon pukul 8 malam. Kira okay lah kan. Ngeee~ :) . Aku macam teragak-agak jugak nak tengok Aku Masih Dara tu sebab erkk pepaham jelah macam mana cerita dye kan =.=" . Dah lah tengok movie tu dengan ibu aku. First tu ibu yang beriye-iye nak tengok cerita ni sebab cerita ni je yang start pukul 8 malam. Dah beli tiket baru ibu tanya...


Ibu : Cerita ni okay tak ?

Aku : Haa, okay lah kowd =.=" (jangan la tanye -.-")

Ibu : Nape dora jawab cemtu ? Ade part tak senonoh ke dalam cite ni ?

Aku : Tak lahh, manedeee -.-"

Ibu : Betol la ni ?

Aku : Aaa, betol lah kowd T_T"


Ngeee~ Dah beli tiket, ibu ajak makan Pizza Hut~! Yeay ! Ini yang dinanti-nantikan oleh aku ! Hehehe Actually, ada sebab kitorang beriye-iye nak makan dekat Pizza Hut ni. Ngee~ Abang aku kerja part time dekat sana tapi tak jadi waiter, dye kerja dalam dapur. Korang tak tahu kan ? HAHA~ So, kami ni kira jadi peng-skodeng tak professional laa nak skodeng dye~ KAHKAH XD . Abang aku dah kerja seminggu dekat sana, and dah seminggu jugak dye tinggal sorang sorang dekat rumah Seremban ni. Kesiann T_T"


Ngehh~ Kami sampai, terus ambik spot baik punyee poit. Hahah, kitorang duduk depan depan je dengan pintu dorang keluar masuk dapur tuu. Hakhak XD . Mulamula tu nak skodeng curik curik, tapi tetibe dye ternampak aku pulak bila pintu tu terbukak. Haha happy sungguh yehh dye bila nampak aku. Aku dengan tak malu nyee terus tata dye dengan bersungguh sungguh XD . Dekat pintu tu ada cermin kecik, so dye tengok kitorang dari situ je sambil tersenyum menampakkan gigi dye tu XD . Sebelah pintu tu pulak, tempat waiter waitress ambik order and boleh nampak sorang abang ni potong potong pizza and what-so-ever kerja dye aku tak ambik tahu lah kan XD .




Blablabla~~~ Pizza, sup, roti, ayam, air, semua dah sampai, kami pon makan dengan tak berselera sangat sebab masing masing dah kenyang sebenarnyaa =.=" . Tapi kena makan jugakkk. And dekat Pizza Hut tu kan, berlakulah banyak adegan yang comel comel XD . Haa, adelah sorang waiter ni kan~ Haha malu nak cerita ni tapi aku excited jugak nak cerita XD . Ngee~ Ada sorang waiter ni muka dye putih and mata sepet macam cina tapi aku yakin yang waiter tu melayu ^O^


Adegan satu :

Ni masa belum makan lagi,

Aku : Alaaa~~ Macam mana ni bu~ Garfu takde ni. Camne nak makan niii =.="

Ibu : Haa, cube trngok kat sane, maybe ade tu.

Aku : (bergerak pergi satu meja ni tapi takde garfu, just ada tisu and sudu pisau)

Ibu : Kalau boleh ambik lah tisu lebihhh~

Aku : (balik ke tempat) Takde garfu lah buu~ T_T"

Ibu : Kalau takde kang mintakk. Ambik la tisu tuu haa~

Aku : (cover muka sambil curik tisu)

Ibu : Laa, satu je ? =.="

Aku : Cukup laa tuu, orang malu laa nak ambik T_T"


* tetibe waiter muka cina tu lalu~


Ibu : Dek, kasi garfu satu~

Waiter muka cina : (dye pon berlalu pergi, tak lama tu dye datang balik then bagi garfu tu kat kitorang tapi takdek sape sambut)

Aku : (pandang je garfu tu, pikekan ibu aku nak sambut. Dalam hati pike, nak ambik ke tak, nak ambik ke tak. Dye ni pon satu, letak jelah atas pinggan tu =.=")

Waiter muka cina : (tak cakap pape, tapi still hulurkan garfu tu)

Aku : (dengan malu yang tak terkata, aku teragak-agak nak ambik. Dye pulak macam teragak-agak nak bagi =.=")

Ibu : (pandang aje gelagat kitorang) *tak membantu langsung =.="


*lepas aku dah ambik garfu tu, waiter muka cina tu pergi sambil tergelak kecik. Ibu pon ikut tergelak. Aku pon ape lagi, join jelah gelak same x)


Adegan dua :

Time ni ibu dah habis makan, tapi aku still tak sudah sudah lagi. And waiter muka cina tadi pulak, asyik ulang alik je sebelah meja kitorang. Aku makan pizza pon tak senang tawu. Aku makan sambil pandang pandang ibu. And aku perasan ibu pulak ayik pandang pandang waiter muka cina tadi.


Aku : Ibu nape asek pandang waiter tu je ?

Ibu : Takdelah, ibu teringin nak tanye dye tu melayu ke cina~

Aku : Oowww~ (sekilas pandang waiter tu then sambung makan lepastu tersedar something) Kejap, erk~ Nape ibu nak tawu dye melayu ke cina ? o.O"

Ibu : Takdelah, kalau melayu..... Sesuai sangatlah dye ngan dora nanti kan~! Hehehe

Aku : (nak tersembur pizza dalam mulut) Ibu ni ape cakap camtu, malulaa doraaa~! T_T"

Ibu : Dye tu boleh tahan hensem jugak kan ? ;P

Aku : Aaa~ A'ahh~ (dalam hati, boleh tahan gatai jugak ibu aku ni eh. BAHAHA XD)

Ibu : Elehh dora, suke cakap lah suke ! XD

Aku : Erkkk, ape ibu niiii~ -_________________-"


Adegan tiga :

Time ni kitorang dah habis makan dahh. Tinggal nak bungkus pizza je bawak balik.

Ibu : Habiskan la pizza tu~

Aku : Taknak lah. Kenyang laaa =.="

Ibu : Pizza lebih ni bungkus bawak balik eh ?

Aku : Okay :)


*tiga minit berlalu~~ (boleh pulak kira, LOL XD) Punya lah ramai waiter waitress yang lalu lalang, tak jugak tu mintak bungkus pizza. bila waiter muka cina tu lalu...


Ibu : Dek, pizza ni bungkus eh ?

Waiter muka cina : Ohh, okayy~ (senyum bersungguh-sungguh)

Aku : (erk ibu ni, nak waiter yang tu jugakk. takdo lah nak yang lain tuu -_____-")


Adegan empat :


Aku : (masih terhegeh-hegeh nak habiskan air coke)

Ibu : (tengok jam) Ehhh dah pukul 7.30 lahh. Nak dekat pukul 8 dah ni~! Jom~

Aku : Kejap laaa, nak habiskan air ni duluu~

Ibu : (bangun dari kerusi)

Aku : (buat hal sendiri je)


*tanpa disedari, ibu aku dah hulur kepala dekat tempat waiter waitress ambik order tu =.=" . Aku yang baru sedar ni, terus bangun tarik ibu aku~


Aku : Apenii buuuuuuu~~~~~ (tarik ibu ke tepi)

Ibu : Apenyee, ibu nak cakap dengan abang kejap haaa~

Aku : Malu laaa orang tengok. Lagipon diorang kan nak keje tuuu T_____T" (siyes bapak malu aku cakap)

Ibu : Buat ape nak malu haihh. Ibu cume nak cakap dengan abang keajp jee. Hishh~


*tetibe ade sorang waiter ni datang dekat~


Ibu : Haa, nak tengok anak kejap dekat dalam tuu.

Unknown waiter : Sape anak acik tu ?

Ibu : Rasyid, Rasyid~! (dengan bangganyaa tu =.=")

Unknown waiter : Ooowww~ (muke blank)

Aku : Ehehehehehehehe -___________-"

Waiter muka cina : Datang sambil tersenyum nampak gigi macam nak tergelak (terlebih bersungguh-sungguh)

Aku : (dushhhh bapak maluuuu~ bertambah blushing laa pipi akuu~ HAHAHA XD)


Lepas dah bayar tu kitorang terus blah dari situu. BAHAHAA, bapak lawak wehh aku cakap. Kalau korang jadi aku pon masa tu mesti malu GILAA okay ! T__T" . Ngeee~ Lepasni nak datang Pizza Hut selalu laaa~ Ada abang waiter muka cina~! PUHAHAHAHAHAHA~~! Godik ehh kaw dora ?? Wenggg~~~ XD


Haa, untuk melegakan rasa malu aku~~ Aku singgah Popular untuk mencari buku tercinta. Tapi malangnyee tak jumpa T^T" . Then singgah MPH penyelamat jiwa dan raga. Yes, buku yang dicari ADA ! Ngehngeh~


JJang ! Aku beli yang set punya. Harga : RM35 . Hilang duit aku T^T" Takpe, demi Impiana aku sanggup ! HEHE



And dalam set punya tu dapat free buku novel kecik khas cerita pasal kehidupan Farah & Fahrin Auww so sweet, even aku belum baca lagi. Kihkihkih x) So, sekarang buku Impiana aku dah complete daripada Impiana 1-4. Yeahhhh~ Im superb lovin' it Ngee~ :D


Then dah selesai beli buku, kitorang terus ke cinema, beli popcorn lepastu masuk panggung. Aku agak berdebar nak masuk sebab aku tawu cerita Aku Masih Dara ni tak sesuai kowd untuk umur macam aku. Tapi permulaan wayang tu dye tulis budak bawah 13 tahun kena ada penjagaan ibu bapa sekali. So aku agak chill di situ cause aku dah 15 *bangga ni bangga, muahahah XD


Haa dora, awal awal tadi kaw cakap dekat ibu kaw yang cerita ni okay kan ? Tak ada part yang tak senonoh kan ? Nah hamek kaw starting jeh dah part Farid Kamil kissing dengan Diana Amir dekat pub(bukan kissing bebetul pown). Tetibe ada aura giteww datang dari sebelah. Pandang sebelah, rupanya ibu aku pandang aku tajam je. Haha kokdekau lah dora~ Padan muko~ Bahaha. Seperti kata Aten, nasib baik ibu aku tak tarik aku keluar jugak time tu. Kalau tak, malu weyy maluuuuu ! HAHAHAHA~ Tapi thank god ada part keIslaman jugak dalam movie tu. Siapa lagi ustaznye kalau bukan ustaz Asyraf Muslim kite yang hensem tuuu. Hahaha~~ Klimaxkan terus, aku kasi 3/5 bintang je okay ? Deal~ :D


PeeAss 1 : Lepas ni nak tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah pulak weih ! A MUST WATCH movie lahh tuuuu~ Ramai orang kata lawak and best~! Guguguguguguguguuuu T^T"

PeeAss 2 : Kepada sesiapa yang tak mempercayai kesasihan entry aku ni, sila lah ke Pizza Hut Jusco Seremban 2 sendiri and see it yourself owkie ? HAHAHA


HOTTEST, don't bash please :(


Huhu, sedih bila dapat tawu pasal benda ni :( . Sejak akhir akhir ni Woonie macam err tak tawu nak cakap macam mana. Even masa dye nyanyi dekat konsert Beast Airline pon dye nangis, tak giteww kan ? Maybe dye nangis tu pasal benda lain :( . And ni pulak satu lagi hal. Apekah ? =.=" Aku terkesima kowd baca bendalah ni. Mesti Woonie sangat sangat down bila benda ni jadik. Is it really true ? Macam tak percaya. Why ? Is HOTTEST is really that cruel to bash artist ? Erkk, IDEK T_T" . Aku mengaku yang aku sendiri HOTTEST, tapi tak sanggup aku nak bash Woonie aku sendiri T^T" . Hope HOTTEST and B2UTY jangan bergaduh sebab benda ni. Errr, parah nanti woihhh -___________-"


Nak emo kejap boleh tak ? Guguguguguguuuu~ TT^TT"


Award Pengiktirafan .



Ngee~ Aku curik award ni dekat blog akak Pipa. Erm, kalau nak link blog dye, ada dekat shoutbox aku yeh :) . Seperti title entry aku yang tidak tertera tu, title entry aku ni bertajuk "Award Pengiktirafan ". Kepada yang follow aku mesti boleh tengok sendiri dekat dashboard. Tapi kalau bagi yang anon or lebih panjang lagi Anonymous, diorang tak boleh tengok title entry ni. So, point aku terangkan lebih lebih ni sebab saja nak menggedik. Hehe :D

Bagi 4 list lagu yang paling korang suka :

1) 2PM - Even If You Leave Me

2) Super Junior M - Super Girl

3) Beast - I Like You The Best

4) Coed - Too Late

5) Infinite - Come Back Again



Actually banyak nak list tapi~~~ Dah dye mintak empat jee. So, aku bagi lima. Hehe deal jelahh, banyak songeh pulak kaw. Cepuk nak ? Huu~ Walaupun dah bagi lima, aku tetap takpuas hati sebab lagu lain tak boleh nak list *sodeh ni sodeh T^T"


Ngeee~ By the way, thanks for the award ^O^ . Kepada sesiapa yang perasan(macam aku) dye tu Kpopers, pepandai lah songlap award ni okay ? Hik hik tehik tehik tahik kaw xD


Result PMR .


Better run away first for your own sake. What a nightmare =.="


Hello, hello. Testing one two three. Ehem, tadi baru dapat tweet daripada nenek saya. Siapa yang tahu nenek saya tu siapa, senyap. Yang tak tahu, senyap jugak :) . Okay aku tak patut senyum sekarang ni *muka serius* . Tadi dapat tweet and dapat tahu result bakal keluar pada KHAMIS DEPAN, 23 DEC 2010. Take a note please =.=" Erkk, aku tetibe tension. And.... blank @,@ . Huu~ nothing much to say. Wish me all the best T^T"

Klik sini


PeeAss : Jangan risau, link atas ni bukan link hantu. LOL :D . Okayy kembali ke muka serius -__-"

aida-idora.blogspot.com


Yeahh~ New skin, new blog URL and new life. LOL there's no new life. Life is just the same. Hehe, penat aku edit blog ni weh. Seharian tanpa henti kowd T^T" *sedih ni sedih* Nasib baik usaha tanpa jemu aku berhasil. Hahaha, tema kali ni coklat. Dulu asyik dengan pink aje. So sekarang tukar dah :) . Full credit to nenek saya, Nabihah Nizam ehh. Berbangga lah dikauu. Haha, ngeee~ So, how's it ? LOL okay byeee :D

aida-idora.blogspot.com is my new blog URL. do save and follow :)


Finally arrived ! ^O^


JJang~! Barang yang aku order sebulan yang lalu dah sampaii. Ohh bahagia terasa~ Lama gilaaa aku tunggu bendalah ni. Nak menangis pon ada bile barang ni sampai T^T"




Haaa, dah check sound dah ape semua. And semuanyaaa OKAY ! Im satisfied enough ^O^ Hehe Thanks Kak Lara :D


A 2nd family day I guess ?

Hello ladies, gents, gays and lesbs semua. Ada entry baru lagi. Kalinie memang nak kena post awal sebab lepasni ada something more important nak post lagi. Hehe just wait and see :) . Mari mula potpetpotpet...


Sabtu pagi, sedang enak tidur berkeruh kruihh kruihh kruihh tetibe ade bunyi air yang sedang dijerang lupa nak tutup api. Okay tu tipu. Ibu aku sebenarnyaa yang dah terjerit terpekik terlolong suruh aku bangun. Padan muka hampa lah dora. Sapa soh hampa tiduq lambat malam tuu. Terima padahnyaaa *bila masa aku jadi orang Kedah nii =.=" . Ibu jerit jerit suruh bangun awal tapi aku dengan senang hati tutup telinga. Then ayah aku pulak masuk bilik, kejutkan. Ibu memang, kalau aku tak bangun bila dye kejut, sikit sikit nak panggil ayah. Tawu lah ayah garang kan. Err tak ada lah garang mana pon. AGAK garang jee. Okayyy tukar topik, hehe.


Aku kalau tawu lah nak pergi family day, dah lama aku excited nak bangun awal ehh. Tapi aku dipaksa bangun ni pun bukan sebab ada family day. Bangun pun sebab ayah ajak kami pergi Melaka. Kawan ayah yakni acik Salwa yang haritu ikut sama pergi Kuala Tahan, ada family day dye dekat Everly Resort Hotel, Melaka. Acik Salwa pulak jemput ayah aku as a photographer untuk snap gambar family dye untuk buat family album. Abang aku pulak konon jadi PA ayah aku lah kan turut membantu memandangkan masing masing ada DSLR sendiri and aku pulak tak adaa *frust ni frust T_______________T"



Mula mula tu ibu cakap kena bawak baju lebih sebab nanti lepas photoshoot malam tuu, kitorang tidur rumah Seremban aje sebab dekat. So aku dengan malas dan tak hingin pergi pon terpaksa lahh siap siap hape semua. Dah siap, terus bertolak pergi. Tapi Pergi Seremban dulu jemput abang. Then baru bertolak ke Melaka. Everly Resort Hotel tu sebelah dengan Pantai Klebang. Mula mula ayah tak tawu jalan, tapi dengan bakat dan experience yang abang aku ada *ceyy* akhirnyaa jumpa jugakk. Hehe bukan apa, abang aku sejak form 1 sampai form 5 sekolah dekat MRSM Terendak, Melaka. That's why abang aku dah agak hafal lah jugak jalan Melaka ni kan even dye orang Noghoghi :D


Haa, sampai aje hotel tu terus jumpa acik Salwa and her family dekat tepi kolam renang. Lepastu kami semua pon terjun kolam tu bushh bushh *bunyi air kolam* lepas salam salam *tiputipu* . Emm, then acik Salwa bawak kami pergi bilik dye. Masuk aje bilik dye tu rase macam, bapak bosaaa godang ehh bilik dye o.O" . Nak main guling guling dekat ruangtamu tu pon bolehh. Anak acik Salwa dah try dahh masa aku datang tu. Anda bila lagi ? Haha :D . Yelahh, name pon family day. Of course laa besar kan. Ramai yang ada dalam bilik tuu. Pakcik makcik nenek atok abang abang kakak kakak adek adek baby baby. Semua ado haih sonang cito. Hehe :P . Nasib baik aku tak mengorat abang abang hensem yang ada time tu kan. Upss terlepas pulak. Hehe sengaja :D


Then tetibe ibu aku cakap kitorang tak jadi balik Seremban. Terus menginap dekat hotel tu aje. Aku agak lahh pelik. Banyak betoii duet ayah aku nak bayar bilik hotel mahal ni ? =.=" Ouhh, ruparupanyaa acik Salwa yang dah sediakan. And acik Salwa jugak yang bayarkan memandangkan dye ahli hotel tuu, so dapat discount :D . Haha, aku pulak yang excited terlebihh kann. Yelahh mana tak nyee, baru aje balik family day dekat Kuala Tahan harituu, dapat lagi bercuti dekat Melaka pulak. Hehe




Haa, nie ruangtamu bilik hotel. Bagi aku besar jugak sebab ahli keluarga aku pon tak ramai kan. 4 orang aje. Ibu aku cakap kalau tak ade discount lahh kan, boleh RM300++ jadinyaa bilik kitorang tuu untuk satu malam.
Aku macam, " WATDAA ? @,@ "






Meh kiss mehh. Haha, hodohh pulak gambar ni aku tengok =.="


Emm, after solat maghrib ayah and abang pergi bilik acik Salwa tu balik untuk start photoshoot. Aku and ibu pulak stay bilik je. Lepas dah beberape minit ke-excited-an melanda dalam bilik tu *tipu ni* , ibu ajak keluar. Tak tahu hala tuju, just teruskan driving. Then tetibe nampak kedai makan tepi jalan. Actually boleh dikatakan kedai ABC. Yeahh, ibu order ABC and aku order Coconut Shake. Dulu pernah minum petang dekat sini jugak. That's why bila jumpa je nak pergi lagi. Aku order sampai dua tahu. Satu minum, satu lagi bungkus. Hehe

After makan, singgah kedai kek. Ibu nak beli roti untuk makan makan dekat hotel kalau lapar. Aku pon on jee walaupon agak malas dan tak ikhlas sebenarnyaa. Kahkah :D . Lepastu cakap dengan ibu,

Aku : Ibu, nak beli kek.

Ibu : Haa, ambik lah. Nak yang mane ? Ambik yang kecik je cukoplah.

Aku : Emm, nak yang ni laa. Ehh yang tu laa. Ehh tanak laa, nak yang nunnn tu lah.

Ibu : Sukahaty laa haihh~


Lepas tu nampak pulak keropok....


Aku : Ibu, nak keropok tu.

Ibu : Ambik lahhh.

Aku : Nak dua !

Ibu : Satu cukop.

Aku : Yolaaaa~ *sodey ni sodey @,,@ (dalam hati rasa, ehh baik pulak ibu malam ni)


Yeayy, dapat kek comel momel and keropok. Haha macam tak pernah makan jee. LOL :D . Lepas tu singgah kedai yang dalam bahasa omputeh nyee TujuhSebelas. Hehee dalam bahasa melayu nyee 7Eleven. *Kahkah tak lawakk =.=" . Then dekat 7Eleven tu beli lah ape ape yang patutt. Blablablaa~ On the way nak balik tu lalu kedai kasut. Aku cakap dengan ibu,


Aku : Ibu, nak selipar.

Ibu : Aaahhh kaw jangan nak ngengade. Itu nak, ini nak. Nampak selipar pon nak.

Aku : Choiiiiii~ *tak menjadik pulak kalinie =.="



Hehe, comel tak comel tak ? Mata aku ada sebijik macam ShinChan tu tak ? *perasan kejap* Sodaaa lah makcik, mate awak tu sepet. Mate ShinChan tu bolat @.@ . Iyoo, eden sodaa *cakap dengan diri sendiri* Haa, tu yang aku memilih sangat tuu. Tengah pilih nak ambik kartun mane. Lastlast ambik ShinChan ajee. Hehe

Dah masuk bilik hotel hantar barang, turun ke lobi balik. Sesaja nak tengok tengok hotel waktu malam. Kebetulan malam tu ada wedding dekat tepi kolam renang. Best gilaa, meriahh aje. Kenapa laa tak ada artis yang datang ehh malam tuu. Wu Chun ke, Jiro ke, Lee Hom kee (ni artis Cina aje, artis Korea nak datang.... Dalam mimpi yolah =.=") Haa, nanti boleh aku menyibuk sikit. Ahaaa :D . Kitorang snap snap gambar ajee malam tuu. Pukul 10, naik bilik sebab nak tengok Cerekarama. Haha tak sangka aku pon layan cerita melayu. Ingatkan korea ajee :D




Aaaaaa, ni ade wedding tu. Yang aku cerita tadi :)







Ni gambar keesokan harinyee :)


Ahad pagi, kami pon balik Pilahh~ *ending yang sangat menarik kan kan ? :D


Family trip to Kuala Tahan, Pahang :D

Entry kalinie penuh dengan gambar, harap maklum :)



Okay, first of all, saya speaking dulu. Haha itu fakta yea baby. Kahkah bukan, first of all kita ucap Bismillahirahmanirahim :) . Ecehh :P . Ngehngeh, kalinie nak buat entry panjaaaaaaaang punya eh. Nak baca, baca. Tak nak baca, boleh exit. Asal korang jangan mati sebab baca entry aku ni sudah lah. Aku tak mao tanggung yea honeyy. *macam yea jea mati. hik hik tehik tehik o.O


Hari ahad haritu, ada family day trip to Kuala Tahan, Pahang. Best poit. Family day tu 3 hari jakk. Rasa macam tak puas jea 3 hari tu tawu tak. Biasanya orang family day untuk restkan diri and banyak keluarkan duit untuk shopping and what so ever lah kan. Tapi kitorang punya trip ni lain. Kitorang keluarkan duit untuk memenatkan diri pergi explore nature bebeyh. Best wa cakap lu. Lu tak percaya lu pergi sendiri lah beb. Kiki *gedik* . Dapat pergi family day ni pon sebab kawankawan ayah aku yang rajin rancang plan. Yang rancang ni semuanya kawankawan ayah aku yang bawak kitorang pergi daki Bukit Broga haritu. Haa ingat tak ? Haha tak ingat ? Kokdekau laa. Den tak masuk campuq x) *hamek kaw kan dah campur negeri 9 plus kedah dahh xD



5 Dicember 2010

Bangun pagi dalam pukul 10.30 pagi. Then semua family berkumpul dekat kedai makan dekat mane tah aku lupe doe. Then dalam pukul 11.30 camtu kami bertolak pergi. Yang join family day ni ada dalam lebih kurang 10 family. 10 family means 10 buah kereta. Ramai tu poitt. Jangan memain =.=" . Ahha, dah dalam pukul 2 camtu, kitorang stop dekat pekan mane tah aku lupa jugak -.-" . Kitorang stop untuk makan lunch and pergi solat. Then pukul 3, kitorang bertolak sambung perjalanan. Pukul 5 kitorang dah sampai dekat Kuala Tahan :)


Hehe, masa on the way nampak
Tasik Bera
baby. First tyme ni~ ^o^




Jiyeahhh, ni masa first tyme sampai. And di situ lah terletaknyaa chalet chalet kitorang ^^



Ni chalet kami~ Alamakk, mate ibu lelap. Kahkah ;P



Ni masa kami on the way nak ke Restoran Terapung dekat jeti



Yeahhh, macam yang aku cakap. Dekat seberang sana ada Taman Negara and hotel tapi dalam lagi (bukan yang atap merah tu yehh) . And yang atap hijau tu Restoran Terapung tu :)




Gambar ni, ayah yang snap :) . Tyme ni dekat tepi sungai tuu :D



Yeahh, kami semuaa. Actually bukan semua. Ada ramai lagi sebenarnyaa tapi yang lain dah pergi melantak dekat Restoran Terapung tuu. Ngehhngehh :P



Ohhh, gelap. Maaf. Heh, name pon dah nak senja. Sebab tu gelap. Kalau pakai flash, langsung tak nampak pemandangan belakang dahh yehh


Then kitorang semua pon balik ke chalet masingmasing. Rest kejap, solat, mandi semua. Then awal after maghrib, semua orang dah berkumpul dekat depan apetah nak sebut aku pun tak tawu niy. Yang aku pasti, ruang tu LEBAR dan LUAS. Ahaha that is for sure lah kan :P . Aktiviti kami dekat ruang yang lebar dan luas tu is kopek kulit jagung, bakar ayam and jagung tuu then makan dinner. Kehkeh nak jugak speaking tuu. Makan malam aje cukup lah kann. Kiki x)



Aku tak banyak membantu ponn sebenarnyaa sebab anak dara sorang ni lambat mandi, KAHKAH *malu ni malu =.="







Hehe, ni masa dengan family acik Syikin. Dah 2 tahun tak jumpa. Lastlast, jumpa masa family day nie. Rindu hehh :D




After semua dah kekenyangan kemakanan, kami semua gerak pulak ke destinasi seterusnyaa. Ngehngehh, pergi memancingg~ Yeehuuu~ Tapi tapi, para lelaki jelah yang memancing. Para perempuan, gadis, dan budakbudakk hanya snap gambar and duduk lepaking sajaa. Best jugakk malam malam dapat rest tepi sungai weyh. Pandang depan, sungai. Pandang belakang, semak. Pandang bawah, batu. Pandang atas, BINTANGsss. Woahhh, banyak giler bintang ehh malam tuu. Cantik gilosss ehh. Heheee ♥






Dah pukul 11.30 malam, kitorang semua bertolak balik ke chalet masing masing. Then tidur lah kann. Ponek poitt @.@"



6 Dicember 2010

Day two. Awal pagi lagi dah bangun, siapkan diri semua. Then sarapan pagi ramai ramai dekat spot yang sama di mana kami makan malam semalam. Woah ayat tak nak belah betul :P . After semua dah sarapan, dah siapkan diri nak bertolak ke seberang, kami pon bertolak bersama sama. Kitorang naik bot. Guna 3 bot baru cukup untuk kitorang semua pergi seberang. Kalinie aktiviti kitorang nak pergi Canopy Walkway. Kene daki bukit dalam lebih kurang setengah jam aje. Lepastu kitorang akan naik Jambatan Gantung yang terpanjang di...... dunia ? Erkk, di Malaysia ? Or di Semenanjung Malaysia ? WUWU aku dah lupaaaa T______T" Haihhh biar jelahh. Ngehngehh. Tapi, memang lama jugakk kitorang naik Jambatan Gantung tuu. Seram pon adaa T_T" . Aku cuak jee naik bendalah tuu. Aku banyak doa supaya aku tak mati cepat. Aku still nak ada chance pergi Korea sekalii. GAHAHA apo tah den merepek nii @.@"






Hahhaa, ke-cuak-an aku terserlah dalam gambar nie. Bapak penakot aku. Nasib baik tak ada hantu Killerjo sergah. Boleh mati cicak aku dekat situ. Kwang3 teeeetttttt =,="


Pee Ass : Motif utama, lihat baju kebanggaan saye ! Kihkihkih ^O^


JJang ! Gambar nie masa semua orang dah selamat turun daripada Jambatan Gantung tuu. Alhamdulillah, aku selamat and tak mati lagi. Hehe sila happy sekarang *apokah =.="


Lepastu, kitorang diberi dua pilihan samada nak pergi jungle trekking or terus naik bot aje pergi hotel sebelah Canopy Walkway tu. So kami pon pilih nak pergi trekking je. Actually aku dah penat tyme tu and tak mao trekking. Tapi nak buat macam mane, dah ramai yang nak pergi trekking. Aku pon ape lagi kan, terpaksa lah on jugak T_T"







Tyme ni kitorang dah sampai dekat hotel sebelah Canopy Walkway. Sempat bergambar kejap :)



Masingmasing dah kepenatan niii @__________________@"



Tapi tapi, sempat jugak berposing lagii. Hik hik tehik tehik kawww x)



After that, dalam pukul 1.30 tengahari, kitorang balik ke seberang untuk balik ke chalet masing masing. Lepas dah ambik makanan, terus masuk bilik makan. Then tidur kejap, pastu solat zohor then bersiap siap untuk ke Lubok Simpon ! Hoyeahhh heavennn mandi jeram ! Tak sabar gilaa aku petang tuu. Kihkih~ Tapi tapi, on the way ke jeram tu memang aku anti betul aaaa. Perlu jugak tuu trekking untuk ke jeram T_______T" And and, jeram yang kitorang pergi tu bukanlah jeram yang sebenar-benarnyaaa sebab jeram yang kitorang pergi tu tak ada air terjun T^T" . Jeram yang ada air terjun is 50km jauhhhhh ke dalam hutan lagi. Tak mampu wey kitorang nak berjalan sejauh tuu. Kalau nak pergi boleh, tapi kena naik bot masuk dalam hutan. And bot tu pulakk hell yeah mahal. Dalam mimpi jelahh semua tu ehhh -________-"


Ni naik bot dengan family acik Syikin, on the way nak ke seberang :)



See ! See ! Air terjun jauhhh 50km sinunn @.@" Yang mampu cuma sampai Lubok Simpon je. Tu pon dah nak kena berjalan 600m T_T" Ouh yea, Gunung Tahan 55km jauh ke dalam hutan. Teringat masa belajar Geo dulu. Masa tengah selakselak buku rujukan Geo, nampak lahh Banjaran Tahan tu kann. Hehe rindu nak belajar lagii ^o^ *tiputipu* Erkk -_______-"





Muka aku asyik tak nampak aje bila mandi. Salahkan air tu yeh, hahah :P



Rindu semua orang yang join mandi jeram ni. WUWU, tahun depan insyAllah jumpa lagi. Kihkih :D



Emm, malam tuu kitorang makan malam tak macam malam semalam sebab hujan turun. Aktiviti malam tu sepatutnya kitorang ke Taman Negara tu lagi untuk mengintai binatang. Gahaha, pakcik tu yang cakap macam tuu. ku tukang gelak jee. Patutnye kitorang pergi mengintai seladang dekat Taman Negara tu. Tapi hujan turun, so hasrat nak tengok seladang pon hancus berkecai. Prangggg~ *bunyi pecah pinggan* . Disebabkan hujan, spot yang kami makan semalam pon dah basah. So terpaksa pindah spot lain yakni dekat depan chalet kami sendiri. Kitorang buat macam seluruh chalet tu rumah kitorang sendiri aje. Kahkah, bia lahh. Tak ade yang kesahh pon :P







Ehhh, dalam gambar tak hujan pulak. Ape cer ni dora oi ? Haha maap, saye salah story kowd. Aaaaahhhh pi mampuih laaa. Aku malas nak delete then taip lagi. Ponek woihh T_______________T"


7 Dicember 2010

Harinie last day kitorang dekat Kuala Tahan ni. Awal pagi lagi dah siap bangun and mandi. Sarapan dah disediakan and ada dua pilihan, nasi lemak or roti canai. Aku ? Rembat due due jehh. Dah perut aku nie pikir nak melantak jea. Daripada membazir, baik habiskan. Kihkihkih :D . After semua dah sudah sarapan, kitorang bertolak ke Taman Negara dekat seberang. Actually tak ada aktiviti apa sangat pon. Kitorang pergi dekat hotel tu sebab ada tayangan video pasal tempat tempat menarik dekat Taman Negara tu. Masuk jea bilik tayangan tuu, fuhhh lega. Aircond bebehh. Semua lepaskan penat lelah naik turun tangga ke bilik tayangan tuu. Ada jugak yang sempat berkeruhh yakni tidur dalam bilik tuu. Haha sape lagi kalau bukan pakcik Fadzil yang popular. Kahkah popular lah sangat =,="


Gahaha abang Izwan dengan Fahmi buat lawak pulakk dekat belakang tuu. Penyepak sorang satu nak ? Ngehngeh x)




Gambar saye dengan Izah. Actually KAK Izah memandangkan dye tua setahun daripada aku. Tapi tak biasa panggil akak adik ni so guna nama je senanggg~ Hehe :P



Lepas dah sudah tengok tayangan video tu actually kitorang ada jalan jalan lagi. Kitorang pergi visit tempat seladang berkeliaran. Sepatutnyaa mengintai seladang tu malam semalam tapi disebabkan hujan, so ganti esok harinyaaa. Tapi malangnyaaa, seladang tak mahu keluar sebab apa ? Sebab daging kami tak sodappp. Ahha tipu kejap, maybe kerana bising sangat sebab tu seladang takut nak keluar or boleh dikatakan, malu nak keluar. Kehkeh :P . Huu, tak ada rezeki nak buek cemano dahhh :P


JJang ! Last picture kami dekat sini~ WUWU, rindu nanti lahh T_____T"


After that, kitorang balik ke jeti and naik bot untuk ke chalet masingmasing. Sampai chalet, semua orang sibuk kemas kemas barang untuk balik. Tapi sebelum tu tetibe acik Salwa kasi cadangan untuk anak anak kepada mak bapak memperkenalkan diri. Abang aku pulak yang terlampau friendly and peramah nak mampos nie, pergi panjat tiang chalet kitorang tu and umumkan yang dye nak perkenalkan diri dulu. Bapak peramah ehh dye. T________T" And hell yeah, lepastu giliran aku sebagai adik dye pulak kena perkenalkan diri. Aku ni pulak dah lah pemalu nak mampos bile tak rapat dengan strangers kan *tak tipu* , tetibe suruh perkenalkan diri depan orang ramai. Tefaaaaaaaaaaaaakkkkkk =,=" . Lastlast abang aku yang baik hati sangat ni tolong lah perkenalkan diri aku dekat orang ramai. Aku pulak hanya mampu tersenyum senget dan tunjuk muka ajee *pemalu enough ? kalah seladang tahu ? LOL x)


Dahdah, enough dengan aku memalukan diri sendiri dekat sini. Mari tukar topik heh. Lepas dah sorang sorang perkenalkan diri, kami pon bertolak balik :) . Actually tak balik lagi hehe. Kitorang ada aktiviti lain lagi. Kami pergi Gua Balai pulak lepastu. Saja nak menjenguk. Dekat dalam gua tu nampak pulak batu kristal ehh. Aku tak masuk dalam lagi untuk tengok batu kristal tu sebab macam seram je. Plus, aku tak ada torchlight. So, gelap lah kan. Abang Izwan and Mamat masuk dalam lagi untuk tengok batu kristal tu and diorang tolong suluhkan. Memang berkilat. Cantik poitt *O* . Abang Izwan cakap tu garam mineral. Ohyeahh ? Macam belajar sejarah pon ade ni. Kaedah arkeologi semua tu kan. Ehh garam mineral masuk subjek Geo kan ? Erkk~ Haha, aku pi family day dekat Pahang ni, subjek Geo Sejarah semua keluar lahh. Teringat pulak dekat Cikgu Noraizan ehh, kahkah x)


Just like I said before, ni laa batu berkilat yang aku cakap tu. Tak nampak eh kilatnye ? Kalau zoom, for sure nampak tuu :)






Ni tyme dekat depan Gua Tongkat. Haa, ada rupa tongkat tak dekat atas tu ? Heh :P


Pee Ass : Nampak tak saya buat sign apa dekat gambar atas ni ? We are Super Juni-o-e-yo ! Ahaha perasan tak ? Perasan tak ? Hik hik tehik tehik xP


Ahaa, lepas dah meneroka segala gua gua yang ada *cehh ayat* , kami bertolak balik. Okay once again aku cakap, kami tak balik lagi hehe. Kitorang sempat singgah tepi jalan dekat mane entah tak ingat, untuk borong ikan patin. Yeahh ikan patin masak tempoyak memang popular dekat Pahang you know ? Tak tahu tanya lah mak akak anda sendiri ehh. Waa, murah rezeki betul kedai acik ikan patin tuu. Berapa ekor entah kami borong ikan patin tu. Yang pasti, lebih sepuluh ekor lah. And tu pon still fresh baru tangkap dekat sungai bawah tuu. Acik Izan yang paling banyak borong sebab kata nyee nak masakkan untuk kitorang, then makan ramai ramai. Woahh bestbest~! ^O^


Tudea pakcik Fadzil buat aksi. Hekss, boleh jadi tauke ikan eh lepas ni ? LOL x)



Lepas dah borong ikan, kitorang balik. Ehh, belum balik lagi *tah bilo nak balik ni tah =,=* Dalam pukul 8 malam, kitorang singgah makan dekat mane eh ? Entah aku tak perasan sangat sebab tertidur dalam kereta. Huhu, lepaking lepaking dekat kedai makan tu sambil buat huru hara jea, then baru laaa for the real one kami salam salam then balik rumah masing masing *ayat yang paling ditunggu tunggu, KAHKAH* .


Nie gambar dekat kedai makan :) . Fotografer : Nur Rasyid M.Ramlee ^^


8 Dicember 2010

Haa, aktiviti family day kami masih belum selesai. Hari rabu, malam khamis tu aku and family bertolak ke Seremban untuk ke rumah Mamat after solat maghrib. Memang dah janji dengan 10 family tu untuk datang makan ikan patin masakan acik Izan. Makan nasi lauk tomyam plus ikan patin masak tempoyak dengan extra lauk yakni satay. Kehkeh sodapp, burpp kenyang alhamdulillah haha. After makan makan, kitorang tengok gambar gambar sliding dekat tv yang di snap masa dekat Kuala Tahan. Masingmasing gelak bila nampak gambar hodoh masingmasing. Haha, best lah weyhh. Dapat pengalaman baru is the best thing you know. Wuhuuu~ Nak pergi lagi~ InsyAllah tahun depan pergi lagi eh eh ? HEHEHE


Penuh satu ruangtamu tu dengan kitorang duduk sambil makan buah limau sambil tengok gambar gambar candid ^O^





Last pose, a PEACE from us ^^ Byeeeee~!



Pee Ass : Sejak hari rabu aku taip entry nie, hari sabtu pukul 3 pagi baru habis post tahu tak ? Ponek poittt. Taubat dahh @_____________________@" By the way, gambar yang lain ada dalam Facebook aku. Kalau korang tahan tengok gambargambar yang ada dalam 4 album tu, korang tengok lah yehh =.="