Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


bende nie menarik minat aku lahh..

Tanda-Tanda Anda Jatuh (?)


1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.

2. Anda akan sentiasa merindui dia.

3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.

4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.

5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.

7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.

8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.

9. Dia sentiasa di fikiran anda.

10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.

11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.

12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.

13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.

korang ade rase cmtu ta ? hehehe :P

full credit : MyraRahim

keep the faith :)

Toshio's return~

kyaaaaaaaahahahahahahaaa.
Woodongie~ saengil chukae~ lalala~
hee, ohh rindunye aku nk online :P
nothing much to say, and buhbye ! haha x)

keep the faith :)

Sunao ni Narenakute





BAHAHAHAHAHAAA !! xDDD
kimmy camporkan bhase korea dlm cite jepon die nie.
kyaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahaaa comel laki aku ney.
kekeke ^O^

keep the faith :)

Uri Leadja~

Today, 25th April.
saengil chukae to park jaebeom, uri leadja.
whatever it is, we love you FOREVER jaebeom ! =)
ouh we're missing you ;(

extra : sweater yg jae pkai tu yg aku nk beli kat TS aritu tapi mahal gilagila ba** okay. haha. aku dlm usaha kumpul duet samada nk beli brang2 kpop or beli DVD cite No Limit / Heading To The Ground. sememangnye aku dah miss bnyk episod crite tu ;( masalahnye satu DVD tu harga rm100++. duet aku plak cukop2 mkan je ntok beli DVD tohh. tapi kalo aku pegy TS sbelom beli DVD toh, byebye jelah Yunho~ hehe mianhae. LOL x)

keep the faith :)

Mr Tofu~

* aing , aing *
kyaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkk~~~
the cutest ever ! kekeke v(^O^)v

Onew sarang is LOVE =DD

keep the faith :)

Mnet Countdown ! *Q*


CHINCA DAEBAKKK !!!!!!!!


tapi...


ape dah jadi dgn rambut khun ? aku pike eli yg perform tady. BAHAHA !
papepon ttp smart lah rmbut cmtohh :D

2PM DAEBAKKK ! ^O^

keep the faith :)

princess taggie ^^


yeah dpt tag dpd sys amal. hehe, lame dah aku tabuat tag. rindu rase. haha yeker tu ? :P oke wtv lahh. lets check it out bebeh x)


RULEr :
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.

now, lets begin :)


What is your name :
Nuraida Idora bt M.Ramlee

A four Letter Word :
Need ? i need you, i love you, lalala~ lagu apetah lupe x)

A boy's Name :
Nash. bahahaha femes jugak nash masok blog aku nie xDDD

A girl's Name :
Narsha BEG~ haha lol =P

An occupation :
None of your business xD

A colour :
Nila. haha dikire ta tu ? xP

Something you'll wear :
Napkin. bwahahahaaa xD

A type of food :
Nasi jea. senang kan ?

Something found in the bathroom :
Nothingggg~

A place :
No komen. nk gi korea jep. bule ? hoho~

A reason for being late :
Nanah dah jerawat saya ! HAHA,

Something you'd shout :
NUGYU ???!!!!! bahaha !

A movie title :
Nothing interesting lol :P

Something you drink :
Nenas ? air nenas tu =.="

A musical group :
N-dbsk , N-2pm , N-suju (aku dah mule minat derang ! =D)

An animal :
None. tapi kucing i sukee~ ngehh :P

A type of car :
Naza~ hahaha,

A type of fruit :
Nenas la. pehal nak ulang2 lagi neh. gee~ x)

Tagged :
None. korang bukan bule copy un. gahaha. sesape yg bijak dan pndai mengopy toh, silekan jela cilok yee. khamsamnida^^

2PM - Don't Stop Can't Stop (the best intro ever !)

Yo ! Here we are once again. JYP , 2PM , stronger than ever !
This is Nichkhun. Wooyoung. Junho !
Junsu right here. Chansung. And this is Taec !
And we're 2PM. And we're never going down !



keep the faith :)

fallen in love with HIM !



chul dgn kyung kan neh ? ke bukan ? kekeke, xDDD

NOMU NOMU SARANGHAEEE !~
mian kimmy ! hehe, thats all for now. gtg, bye ! ^^

keep the faith :)

김희철 , my new cinderella

siapakah ? anda tertanya-tanyakah ?
hehe, aku sndri tertanya-tanya camane aku bule tepikat kat ini Cinderella. camane huh ? haha entah. tapi, kyaaaahhhhhh~ tergoda menggoda betolla ! caer aku ! hehe. tayah kasitao sape kodd korang mesti da tao. kan ELF ? ngehehe. tambah lagi list Unofficial Hubby aku kat sidebar tohh. kekeke xDDD
Kim Hee Chul

YES , HIM ! xDD
gee~ cantek betol diee =.="

keep the faith :)

finally...

one word, DAEBAKKK !!!
ohmooooo (O.O) yarrgghhhh aku agak lmbt neh. disebabkan test aku yg berlangsung sejak senin smpai arinie, takde kesempatan aku nk post entry. now, im back bebeh ! test April baru je abeh tady. gee~ hilang lah stress aku kejap. yaaaarrghhh daebakkk ! 2PM DAEBAKKKK ! CHINCA ! yeah diorang akan buat comeback kat Mnet Countdown 22nd April nie. cihhh~~ teringin nak tgok derang perform wehhh ! MuBank ! cepat lah buat comeback kat MuBank ! desperate giler dah nie wehh ! rindu 2PM ! grr. heh. teros tuka desktop wallpaper baru. header pon tuka dahh. yeah im lovin' it ! =DD timekaseh lagy kepade nenek BIHA. hehe :P

here, here, download 2PM's whole album :

Don't Stop Can't Stop

Again and Again : DAEBAKKK !!!! ToT

keep the faith :)

Malaysia~



korang jgn tegelak ye denga derang sebot " Malaysia " tu. hehehh. sebenarnye Alex sebot dlm cantonese sbb tu pelik siket denga bunyi die. dongho plus eli plak sebot dlm mandarin. thats y pelik siket bunyi derang tuu. aku suke bile kevin sebot " Malaysia " kekeke, comel plus mcm foreigner betol ^O^ papepon, aku sedih sbb tadapat pegy fanmeet derang ;[

keep the faith :)

Wahai Score A..

HAHAHA~
phewww penat perah otak kejap :P tady buat latihan sejarah bab 3 kat Score A. tu pon sbb esok ade test sejarah bab 2, 3, 4 rasenye. try buat sejarah neh, dpt plak markah mcm tertera kat ats uw. haha. tu tak tgok nota yee wahai sekalian umat. takan sempat jenguk nota dlm buku or kat mane jelah. die ade timing die. ala, soklan die 15 je pon, hahaha. mekaseh kpd nenek yg tertera jugak kat atas uw, hahaha mekasehh sesangat ! :P dpt buat score A free bebeh, sape tasuke en *keningkening* hahaha. dah lah. bab 4 nye sejarah baru bace separuh jalan. doakan aku untuk test esok & seterusnye yeh ! chiouw sume~ =D

keep the faith :)

tolong urutkan jari jemari ni boleh ?

ape aku dah buat smpai lenguh2 jari jemari heh ? ni gare-gare SMS maa. lebey kurang 6 orang aku msg arinie. 6 orang wey ! HAHA, act sejak pukol 9 tady dah setart sms-ing. antarenye aku msg biha, aainaa ngn mimi. msg ngn aainaa ngn mimi ni kejap je. dlm tige empat msg cmtu. biha bnyk siket la. pling bnyk ni, ade lagy tige makhluk yg aku malas nak kasitao name.


- makhluk A

gado ngn die dpd kat skola tady. sms lah balek umah tu ckp nk setelkan problem. kdt die tade plak. smbong lah sms mlm nyee. terang2kn kenape mengape sbb ape sume kan *proses membaik pulih pergadohan la ni*. haha lepastu dah baek. die ajak pulak masok satu community. pastuh melibatkan makhluk B ni. makhluk B dah tersedie maklum mmg kwn rapat makhluk A lah kodd. tah mls masok cmpor. makhluk B ni pulak masey makhluk aseng lagy di planet kuale pilah nie. makhluk B ni bermasalah siket, aku pon nasehat lah si makhluk A ni mcm2. then mulelah makhluk A marah2 tacing2 ngn aku. pike aku heran, aku tacing balek laa. nak lawan aku ? meh. bab tacing aku mmg terer. haha. pergadohan mule la balek. saket aty betol sms ngn die nie. lepas da lame2 ta msg uw, tetibe makhluk A msg says "im sorry" haha. act bukan dlm bhase english. tapi saje nk kasi ayat ni jiwang siket. bahaha. maaf semue kpd yg membace x) patuh kitorang dah baek balek. ajak pulak die join aku ngn biha on tetengah mlm neh. maun lak deh~ hahaha. and now, im still chatting with this makhluk A. HAHA xP

- makhluk B

makhluk B ni plak tetibe terjah aku dlm fon. dgn tak bername, tak berbiodata. tapi aku tao la sape yg anta msg tu. dgn tak disangke2, makhluk A bersubahat dgn makhluk B rupenye. makhluk A pi forward msg yg aku kasi psl makhluk B kat makhluk B tu sndri. mane ta bengang aku ngn makhluk A. tu yg gado beriye-iye tuh ngn makhluk A tady tuh. last2 die gak yg mintak maap. haha :P makhluk B nie, serah diri nak aku kutok psl die kat die sndri. aku plak bukannye kutok, lagi pi nasehat die adela. haha apetah aku. melencong ke korea sinun~ xP aku tnye die yg die ni pkai hentam je msg aku, tah kenal aku ke tidak kan. die kate die kenal. heh, nie makhluk A punye pasal aa aku jadi femes kejap. HAHAHA x) im done with this makhluk B.

- makhluk C

makhluk C ni msg tetibe mintak no **** atas urusan sekolah yee. maaf tabule kasitao sape :P masalahnye aku takde no yg die nk tu. haih sory lah jepp tadapek den nk nolong doo. haha x) dah sejam try carik sape yg ade no ****, takde jugak. last2 lain pulak yg kitorang borak. tetibe makhluk C ni tacing je keje. aku pulak jadi tukang pujuk. ahaha~ dgn kesungguhan dan ketulusan dan keikhlasan dan keihsanan dan apejelah yg dan, aku pon pujuk la ini makhluk C. hehe. then kami pulak saling memuji antare satu sama lain. makhluk C luahkan ape yg die pendam slame nie kat aku. heh cam tacaye jep. wahai makhluk C, aku tapernah siket pon ade rase segan kwn ngn kaw weh. chill la bebeh. HAHA, borak punye borak punye borak, smpai ke facebook pulak chat ngn die. haha jaoh poei ea x) and lastly, right now this makhluk C had gone to bed already *siap mintak izin lagy nk tido plus ckp "esok sambung lagy" . bahaha xDD*

pnjg giler citer aku nie. dah la msg ngn derang nie ayat kasi power punye. pnjg2 je sume beb. haha, && tgn plus jari aku yg lenguh sms-ing derang ni sume, maken saket menaip entry yg pnjg nk mampos nie. haha :P okae2. im done :]


keep the faith :)

busy for a couple week =.="

currently very busy right now. keep commenting me at my chatbox. i will reply ASAP. hmm, i will have my 2nd test next week. i've been wasting my time doing nothing at home. feel hella sucks right now. && uhh, i love my new header. yes, i miss them. hope they'll be back. no disband please ;( i hate it. im impatiently waiting for 2PM's comeback with their new song. aah, can't wait >.< hehe. uhh hell yeah my english is bad. so what huh ? live your own life lahh suckers =.="
de, wa ta carik masalah ngn lu. lu jgn crik masalah dgn wa, de.
(haha terikot ngn cite Adnan Sempit, mian xP)

keep the faith :)

Nichkhun, aku punya kan ? =]

[ PART 1 ]




















hang gatai nohh ga-in xDDD

[ PART 2 ]

Oh Bangshil = kwonie's crush

PUAHAHAHAHHAHAAA~ kwon, xDDD










KEKEKEKEKEKEEE, kesian khun xDDD
yeah ! We Got Married jo kwon & ga-in aku dah abeh tgok smpai eps 24 !
cayalahh~ haha lol xP

click sini dpt nichkhun : Adαm Dαy 24 [1/3] (en) xDD


keep the faith :)