Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


taggie :)

1. 5 names that people call you
. dora (smue org)
. da (ibu)
. amoi (along maisarah, angah fuzah)
. mok (abg zunu)
. nek (nenek biha)

* hahaha


2. 5 important dates for you
. 7 apr
. 13 jul
. 13 aug
. 31 aug
. etc


3. 5 things you have done yesterday
. homwek
. tido
. tgok tv
. mkn
. etc


4. 5 ways to be happy
. tido
. tgok tv
. online
. shopping
. kawen ngn Shahir AF8 * HAHA


5. 5 favourite movies
. none
. none
. none
. none


6. 5 favourite hobbies
. online
. tgok tv
. shopping
. novel
. err


7. 5 favourite people
. family
. friends
. none
. none
. etc


8. 5 favourite place for vacation!
. Korea !
. Japan
. Paris
. London
. huu -.-"


9. 5 reasons you answer the survey
. boring
. menggedik
. sesaje je, kao susa ke ?
. bosan walaweyh
. aten suro ! HAHA ;p


10. 5 person to tag
. none
. none
. none
. none
. none


lagi satu ,






♥ Apa perasaan awak bila kena sekolah balik ni?


best, ary jumaat beb ! :D


♥ Kepada yang baru sahaja dapat result exam, perasaan awak?


x best -_____________-"


♥ Pencapaian terbaik dalam hidup awak ?


UPSR-5A. nk dptkan 8A1 ntuk trial plus pmr sbenar naty. amin..


♥ Bakat terbaik awak?


lukis poster jaa kud. tahh~ HAHA.


♥ Tag 4 orang :


walaweyhh, mls la den. grr -.-"

Janji Kekasih..



SINOPSIS :

gadis muda lincah yang dibesarkan dalam keluarga mewah dan ditatang penuh manja oleh ibunya, Marina. Apa sahaja kemahuan dan permintaan Karina, Marina akan akur. Wang ringgit bukan satu masalah kerana Marina adalah pemilik butik yang berjaya, dan dengan cara inilah dia dapat memastikan bahawa satu-satunya anak kesayangannya tidak ada hubung kait dengan bapa kandungnya, Hashim.

Bosan dengan kerenah ibubapanya yang berlumba-lumba untuk memenangi hatinya, Karina mendaftar masuk ke IPT. Namun usahanya tidak mendatangkan hasil kerana sikapnya yang malas belajar dan lebih suka menghabiskan masa berseronok dan menghabiskan wang ibubapanya bersama Zarul, teman lelakinya.

Kawan sebilik asrama Karina, Aliyah sering menasihati Karina untuk berubah sikap, menjadi lebih bertanggungjawab dan serius dalam pelajaran. Tetapi Karina membentak dan mengatakan hanya dengan cara inilah dia bebas dari dikongkong sesiapa dan dapat melupakan masalah yang dihadapinya. Malah, Karina tergamak mengupah Aliyah untuk membuat tugasan kuliahnya walaupun tahu dilema yang dihadapi Aliyah kerana kesempitan wang.

Jiwa yang sunyi dan sentiasa gelisah ditambah rutin sosial yang sama saban hari menyedarkan Karina betapa kosongnya nilai kehidupan yang dijalani. Ketika hatinya mula terdetik memikirkan kesalahan dan dosa-dosa silam, muncul Syah, seorang pemuda yang dibesarkan dalam suasana keislaman semenjak kecil.

Keluarga Syah memang menjadikan Islam sebagai landasan dan pegangan hidup mereka sekeluarga. Begitupun tidak semua anak-anak Hj Safuan menerima didikan agama yang diberikannya. Terutama Syafiqah, anak keduanya yang belajar di luar negara. Syafiqah memakai tudung kerana takut dimarahi Haji Safuan. Ketika di luar negara, Syafiqah menjalani kehidupan bebas dan terikut-ikut cara hidup barat.

Mula menghayati Islam
Hati Karina berdebar-debar ketika pertama kali mendengar lagu nasyid yang didendangkan Syah sewaktu latihan untuk persembahan malam kesenian Islam, di mana Aliyah dan Sumayah adalah ahli jawatankuasanya. Mesej ketuhanan yang disampaikan Shah, benar-benar mententeramkan jiwanya dan mendorong dirinya untuk mencari jawapan kepada pergolakkan jiwa yang tidak lagi dapat dibendung. Kata Aliyah, mimpi-mimpi ngeri dan rasa takut Karina adalah amaran kepadanya untuk bertaubat.

Perkenalannya dengan Syah semakin mendekatkan jiwanya untuk menghayati Islam. Walaupun tidak menukar penampilannnya yang ’rugged’, Karina sudah berupaya untuk mengawal pergerakan sosial seperti menghentikan kunjungan ke disko atau kelab malam dan menghindari rokok, arak dan lumba motorsikal haram. Malah, duit yang diterima juga selalu didermakan untuk kebajikan dan mereka yang memerlukan.

Namun, tidak semua menyenangi perubahan positif diri Karina. Aliyah yang selama ini ada hati dengan Syah terpaksa mengundurkan diri dan redha apabila Syah memilih Karina. Manakala Zarul, bekas kekasih Karina pula bertindak ekstrim melanggar Syah hingga dia cedera parah.

Tempoh pemulihan Syah telah menemukan Karina dengan keluarga Syah yang tidak putus-putus memberi semangat kepadanya untuk terus mencari kebenaran dan kedamaian hati. Namun dalam angan-angan dan mimpi indahnya, Karina dikejutkan dengan pengesahan doktor yang dia diserang barah paru-paru akibat pengambilan rokok dan arak dalam usia yang masih muda.

Walaupun hatinya remuk dan kecewa, Karina redha dengan nasib diri dan menganggap inilah balasan Tuhan atas kelalaian dan perbuatan masa lalunya.


__________________________________________________________________

okay korang, korang, dan korang kat luar tu :D korang msti tgok cite nie. best giler tawu. aku x sbr nk tgok mlm nie. hope ibu aku kasi aku tgok ahh. klau x kasi pn, aku ttp nk tgok seyh. haha. da la eps 2 aritu aku mis. arinie aku xnk mis dehh. ckupla skaly ! HOHO x) and lagu tema nye sgt best. aku da jadikan lagu tema tu ntuk blog nie. enjoy~ :)

* sorry entry pnjg gilak. pnjg dgn sinopsis cite ney jeh. hehe ^O^

Hello School , Goodbye LIFE .


dush dush ! trpkse la aku mnerime hakikat bahawesenye ESOK SKOLA. haiyooo~ tanak weii. naty mesti keje skola menimbun la, pstu nk kene wat revision lagy. huhu. tmbh lagi, tiap hari kene dgr bebelan ibu kuh yg sgt merdu tu. haha joke :P . heh bkn nye bkk skola je kene. ni cuti nie pn bnyk kali kene bebel kat ibu aku. boleh kate tiap hari lah. nk on9 pn x brape nk snang. duhh. aisehh bkk skola naty dpt paper exam lagy. x snggup aku. huhu. lagylagy, hurm naty ade prjumpaan ibu bapa lagy. fulamak. ibu aku blik dpd prjumpaan tu naty msti aku kene. aku dah ready da mnerime ape jue keadaan yg akn brlaku. cewahh ayat. haha :D . hurm, laptop for sure kene tarik beb. huhu. haih redha jelaa. ibu aku ckp, " nak 8A ke tanak ? " . hoho dulu mase aku dajah 6, ayat yg sme jgk ibu aku ckp kat ank2 murid die trmasok la aku. cume jumlah A nye je berkurang 3. ayatnye, " nak 5A ke tanak ? " . haha. so dora, lpas nie da xleh nk main2 lagy. FIGHTING ! ("-o-)


hoyehh, lupe plak nk wish ayah aku kat sini. okay, Selamat Hari Bapa diucapkan kpd M.Ramlee bin Kamarudin. smoge dipnjgkn umur & dimurahkn rezeki. aminn.. :) hoho, actually aku ade beli hadiah da nie tpi x bagi2 lagi kat ayah aku. die tgh sebok dok ngecat umah tu haa. heh, mlm kang yela bagi. hehe :D

ouchh !


haiyoo x tau cmne aku nk ckp. gigi aku nie gile lah saket. da la saket, nk naek gile lgi uw. gahh, pepagy lagy kul 9 da ade appointment ngn dentist kat klinik pergigian KP. aku skang plak kat semban. so pagy2 lagy nk kene bgun. btolak dpd semban ke pilah smate2 sbb appointment aku tuh. huhu. okay that's not the main point right now. the main point is, gigi aku saket weyyy. kene tmpal baek punyee beb. huhu. sbelom tmpal tu gusi dgn lelangit aku kene inject dulu kasi kebas gigi nie. aiyarkkk~ bleh byangkan x betape sakit tu. tpi xpe lah, saket smentara je time tu. bile da tmpal tu x rase pape pn actually. tpi, lpas bbrape jam kene tmpal tu kan.. fulamakk aihh. berdenyut2 gigi nie doee ! saket ea smpai x leh nk bwat pape. nk tido saket, x tido saket, nk bckap saket, x bckap saket, nk mkn saket, x mkn pn saket, nk on9 saket, x on9 lg la saket. HAHA. abih nk buek po da nie ? den pon tatau dahh. sumo bondo den buek sumo eah saket yoo. urghh. kua dah bhase n9 aku nie. hahaha =D sory lah. lyan jela aku nie yer. hurm, mlm neh ade plak kenduri kat umah pakngah. aku tengah dok pikiaq ( bhase kedah plak ;D )cmne nk mkn kat knduri naty. tady aku mkn kunyah2 gune gigi belah knan. kpale pn da senget2 ke knan je. xkan aku nk bwt cmtu kat knduri naty. org pike aku senget org eh naty. haha pepaham jela mksud aku en ;P haiyoo, apejelah. aku nk on9 bende lain plak lah. sory ea kngkwan kat cbox tu. aku on9 nie gune broadband. so lembab gilelah en. naty klau bile2 aku free naty aku balas la korangnyea komen As Soon As Possible okay ? chiauws ! :)

Hoyy-ehh (!)

Park Jungsoo aka Leeteuk aka Biha's
hahaha, sile lah jgn slah phm smue. adenye gmbr seorang korea kat sini x bermakne aku nk kembali dgn korea tuu. ohh tidak, jgn slah phm memaseng. hehe :D act sesaje post gmbr nie kat blog sbgai tnda thank you to Nabihah Nuur atao dgn name lbih femes lagy, Biha Choi Jungsoo. so korang yg tergedik gedik menggedik terlebih gedik tu jgn lah ngade2 nak songlap gmbr nie sesedap hati kaw yoo. bahaha hamek ko xD ngehh~ okay kpd nenek, trime kaseh la sbb da berpenat-lelah berpeluh-pelah mngajar aku nie bwat header sndri. x silap aku afta maghrib tady smpai la pkul 11 mlm tady die aja aku bwt header nie. ponek poitt wat bendalah nie. yelah, aku org bru first time nk blaja wat bendalah nie en. x mcm korang. mseng2 da maju. erk, rendah dri la plak. gahaha sorry. that's not the real me. muahahaha xD okey the main point is, nk ucapkn.. mekasehhh nekkk~! full credit for her. gehehehehe :D

okay sperti yg korang dah sedie mklum tady aku buat header sndri, and there it is.. taddaaaa~ hahah aku tau header tu still simple semacam je kan. tpi x pe ahh. as pendatang baru kan, masey bleh dimaafkan lah en en ? hehe :D naty klau aku da pro cam korang, aku edit la yg power power pnye. haha insyAllah klau ade mse lah yer. hehe ^^ ouh yea, siyes aku semacam menyampah nk bkk blog aku nie sndri. lembab semacam. duhh maybe sbb bnyk sgt edit. ni lah jadik ea. huhu. erk mgkin jgk sbb laptop aku nie je yg bermasalah kud. aku try tgok gune laptop ibu aku x de lah lembab pn. laju je. haha. masalah.. masalah.. :P tpi klau laptop korang pn lembab, jgn slahkan blog aku yer. ngehngeh :D

what is TUMBLR stands for ?


ohh my, klau la ade fon cmni en. aku beli sepasang nie wey. satu untuk aku, satu untuk laki aku. eh eh, aku ade laki ker ? bahaha xD okay enough ;P weheeeuuu~ comel gilaaaa. comel kan kan ? tringin plak nk ade fon yg secomey nie. huhu. kaler putih dgabungkn dgn kaler biru caer. comei sgt sgt sgt. duhh x terkata dahh aku. haha ^O^


and this one too. whoaaa~ cumei seyhh ^^ aku cilok jugak nie. hoho :D act bnyk lagy aku amek tpi x nk la post bnyk2. mls plak rase. hehe :)

gmbr2 ni di songlap di tumblr atifa. haha full credit for her lah. hehe :D tpi ade gak aku amek dpd tumblr org len. :P haa sesape lpas ni yg kepingin plak nk buat tumblr tetibe kan, jgn lpe kasitau aku. mne la tau aku bleh tlong songlap korang pnye gmbr skaly. bahaha xP and lastly, what is TUMBLR stands for ? does anyone know ? tell me. huhu. ouchh, gigi aku skit doe. huaaaaa ("T..T) im done.

im no longer a kpop lovers..

ohoho, sperti yg korang nmpk tajuk tu. phm ta mksud tjuk tu ? x phm ? x phm pn bwt2 la phm yer. haha. huh rmai btul yg tnye aku asal x nk amek tau psl korea lagy. duhh penat jgk aku nk mnjwbnye. :P hee sorry yea semue. segala bende ttg korea aku kene lupekan bwt mase ni. tpi xpe, after PMR aku smbung ahh balik. hee chul ttp aku punya bebeh~ gahaha ;D

hoyehh, haritu pegy cinema tgok Lagenda Budak Setan meyh. best jgk cite die. sdih pn ade. huhu. tapi citenye agak klimaks la. pmpuan yg lagy sorang blakon tu sape ntah name die tu, pmpuan tu x cntik sgt pn. huhu sory to say lah kan. hahaha (^__~)v peace~ aku cme bleh kasi 4/5 bintang jelah yerr. 1 bintang ntuk critenye, 3 bintang ntuk lagu Bila Cinta nyer. hohoho =DD

lepas ni nk tgok Kecoh Betul plak bleh x ?
abg, xyah la tgok The Karate Kid tu ea ? please. hehe ^^

im frustrated enough ;(

The Rain Pictures, Images and Photos

sedih, amat sedih, teramat lah sedih, & kecewa yg teramat.
ouh susahnye nk crite. bile nk crite nie mulelah tepike balik bnde tu. menitik dah air mata aku ni. aku kecewa sgt dgn diri sndri. xtau lah cmne nk gmbrkn prasaan aku ni. Allah saja lah yg tahu. ckuplah aku kecewakan diri sndri. aku xnk kecewakan org lain plak ;( plajaran aku makin merosot. aku risau sgt. Trial PMR dgn PMR sbenar da nk dekat. aku still x tnjukkan kemajuan dlm diri. aku dah pike masak2. aku ambik keputusan nak kurangkan online, nak kurangkn pike psl Kpop, nk kurangkan tgok tv, nak kurangkn main msg. aku harap die phm msalah aku. maaf aku agak emo harinie. i remember, everything happens for a reason. what's done is done. I have to keep moving forward in life. I can't look back. I have make decisions. I need to learn from my silly mistakes. hope I can improve myself. that's all for now peeps. im done. till we meet again in the future friends. bye ;(

congrats my brothaa ! =D

oi oi abgku Nur Rasyid bin M.Ramlee .
dah menang x kasitau en en. ngengade betol. dpt rm1000 plak uw. share lah duet tu ui. kasilah adekmu ini dlm sratus due ke. jasa adekmu ini banyak tawu. tetiap ary memenatlelahkan jari2 ni meng-klik " VOTE " dlm contest Tea BOH tu. eh Tea BOH ke BOH Tea ? haha entah. asalkan samo yoo makno ea. bahaha. so the main point is.. dear brother, where's mine ? sharing is loving maa. gahaha LOL x) xpe, tgok ahh esok aku tuntut ! haha, FULLSTOP.

freedom all the way~ HAHA

finally, mid year exam dah berakhir tdi. phewwwwwwwww~ -.-"
im free for now but xleh nk senang2 jugak. mgkin aku akan smkin kurang online naty. tgoklah cmne kan. aku online bile rase nak online jeh. hurm, esok smpai ahad ade klaz tmbhan plak. homwek msti menimbun naty. duhh bnyk bende nk kene bwat. xpelah. bwat mase skang mau relaxkan minda dlu. hehe :)

dasar budak indon !

bengek punye pompuan ! sesedap ko je curik gmba aku tu wat default picture. hello, mmg terbuktilah kaw curik gmba aku. url blog aku maseh ade kan kat gmba tuh. bongok punye pompuan ! naseb baek ko ni budak indon. kalo x, da lame aku mencarut kat fb ko tu la weyh. bodoh ! buat spoil mood aku jeh ! SIALAN ! hahahh grr !

tu dea~

haha tgok lah ape yg jdik skang ni. aku bru je tngglkn FM ni smlm.
menimbun dah. bahaha xD okay esok exam math.
im outa from here. aiguu~ ("x..x)