Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


5 Oktober 2010 !




5 - 11 Oktober 2010 , tarikh yang amat penting untuk aku ! -.-"















Only a few days to go.....





























Off the PC now, and study ! -_______________________________-"




Actually,

Arahan :

Sila buat ayat dengan menyambung menggunakan perkataan di atas :)

Actually, entry nie entry last week. Tq ^^ *ayat giler power kan ? HAHA

Ouh, pingu nie sangat la comell. Badan dye best pegang macam ade pasirpasir halus tuu. Siapakah tuan empunya pingu ini ? Semestinya abang aku terchenta. Hahaha. Percaya tak ? Aku sendiri tak ada teddy bear baru kecuali teddy kecik yang mimi bagi hari tu. Hehe :D Ni gambar last week sebenarnya. Tyme ni abang aku baru lepas basuh pingu niy. Pastu dye keringkan dekat depan kipas pusing-pusing tu. Ayat sengal. Kipas memang la pusing-pusing kan ? Haisyhh, haha :D Then bila dah pingu nie bediri depan kipas kan, angin mesti la tiup kan ? Tyme angin tiup tu, nampak macam dye tengah kibaskibas kepak dye jee. Eeeeeiiiyyy comel gilaa la aku cakap ni pingu kan. Abang aku letak pingu niy dekat ruang tengah rumah. Setiap kali aku nak pergi dapur, mesti lalu ruang tengah tu. And setiap kali aku nak lalu kat pingu nie je, mesti pingu nie buat macam-macam aksi you know. Sekejap telentang, sekejap terbalik, sekejap terbaring kiri, sekejap terbaring kanan, tertonggeng pon ade. Aku picit-picit bontot dye curik-curik. Tott-Tott :DD (kang buat depandepan kang abang aku marah. hehe)



Auwwww ! Comel nye ! Rindu pingu niy. Sekarang ini pingu kat Sarawak. WUWUWU :')




TEEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT ! :P




Ouke, aku sebenarnya tak sempat nak post pasal raya (raya ker ? haha) kat rumah biha plus raya dekat sekolah last week. Hehe, tapi tak ape. Sekarang nk post lah niy. Tutup mata semuaa~ Nanti ada yang termuntah pulak tengok kecomelan kami kan kan ? Wekksss. Bahaha x)





Budak gedik memang sukaa tunjuk gambar sendiri. HAHA xD





















Dah boleh bukak mata dahh~ Hehe bye ! ^o^

Budak gedik gembira

Eh eh, ade pulakk gambar aku ni. HEHE. Time usha henfon. Nampak pulak due gambar nie sesat kan. Apelagi. Happy la den kan. HAHAHA *kembangkuncupkembangkuncup :DD



Terserlah lah jerawat aku ni. Ish, berapa kali edit entah. Tak ma'un deh hilang. WUWUWU~ Redha jelaaa -.-"


Gambar ni tak payah cakap la. Jerawat kat hidung. Ni mesti berjangkit kat Datin Fatin nie. HEHE jangan marah haaa~ :D




Baju raya yang aku pakai nie bukan masa first raya. First raya baju aku warna cokelat. Yang nie warna, err.. urr.. arr.. entah la. Tak dapat nak detect la pulak. HEHE :P



* Tajuk title tak boley blah. Aku nak blah. BLAH~

Budak gedik sudah pulangg

Oh yeah, bagus. Aku sudah kembali. First raya jea dah balik kampung kat Tanjung Ipoh. Malam pulak balik kampung Panchor kat Seremban. Kat TI tak best sebab tak ramai yang balik kampung. tapi kat Panchor best. Ramai jugak sedara-mara yang balik. Best poit. Dari senja sampai laa tengah malam asek gelak gelak jea dengan diorang semua. HEHE :D Tadi baru jea lepas balik dari rumah Maktam yakni adik bongsu ayah aku. Dye baru jea balik dari umrah. Katenye, dye sama buat umrah dgn Azwan Ali, Farid Kamil plus Dato' ke Datin Sarimah tah. Aku tak ingat la plak. Takde motif, saja cerita. Hee :)






Sekarang dah balik, sekolah pon nak mula dah. Ish menyampah ! Next week ade exam, pengetua gedik nak buat jugak. Sebok jea dye nak ikod aku jadi gedik jugak -.-" HAHA. Ape merepek entah aku ni. Raye tahun ni memang boring gila lah aku cakap kan. WUWUWU~






Aku plak apekebengap sangat sampai lupa nak snap gambar masa first raya hari tu. Dah cantik cantik pakai baju raya, smpai lupa nak snap gamba sensorang. Ecehh, sengal la kaw Dora.
-_________________-"





Eh lupa, Salam 1Malaysia ^^



* Tak gedik sangat kali nie. HAHA xD

Salam Aidilfitri, budak gedik



Selamat Hari Raya Aidilfitri semue~
Sorry tak dapat balas comment kat shoutbox tu. Laen kali yea. Busy meyh :)

Pabila budak gedik post lagi

Best pulak dah tajuk entry aku kali ni. Hehe. Memang sengaje aku nak post kali ni. Nak share dengan korang, korang, dan korang semua tentang kesengsaraan aku time bulan puasa nih. Ecehh... Saja jea ni, boring lah. Haih bulan puasa nie banyak betul dugaan. Bukan pasal tak dapat makan minum ke hape. Tapi sbb Pimples. You know pimples ? Don't know ? Pepandai lah capai kamus yer :D Aku rasa muka aku makin terok yang amat sekali. Kalau nak dibandingkan muka aku masa Form1 dulu dulu, putey lagy you know~ Sekarang, fuyohh mak aihh. Dari jauh nmpk blushing blushing jea. Sebab apa ? Pepaham laweyh, aku kan dah cakap tadi. Hahahh :P



Seorang kakak : Adek pakai blusher ke ? Merah pipi ;)
Budak gedik : * Blusher ? Apakah ? * Nie merah sebab jerawat lah kak -____________-"

Seorang kawan :
Waaaa~ Da blushing blushing haa budak itu.
Budak gedik : Ahha mana ada. Merah merah nie jerawat punya pasal lah -,-"




Aku capekk, duhhh ! Paham tak capekk tu ape ? Tak tau ea ? Pergi capai kamus Indon pulak yer :D Hahah, aku dah berpuluh kali tukar pencuci muka sebab pencuci muka aku yang dah setia dengan aku selama 3 tahun aku guna tu dah habis. Pencuci tu mahal pulak tu. Nak raya nie, tak mampu wey nak beli pencuci semahal tu. Nak guna duit bahh tahun nie. HUHU d(ToT)b Apa apa jea lah. Sekarang, tah apa apa pencuci aku guna tah, effect habis dekat muka aku. Muka aku nie dah lah jenis sensitif jenis yang tak boleh sembarangan guna pencuci muka. huwuwuu :'( Muka aku dah jadi kering habis, berkerak dah muka aku. Eeiiyy aku sendiri nak tengok muka aku dekat cermin pon takut, inikan pulak korang -___________-" Tak tahu lah aku camne nak raya nanti. WUWUWU ;(


Dah lah enough. Kaw merengek kat sini pon muka kaw tetap macam tu jugak Idora oii. Huhu

T________T"





Oh yea, sememangnya dialog di atas di create sendiri oleh imaginasi aku. Tq :)





* Ouhh, Kashaa sangat romantik !





Takde motif, saja menggedik nak post. BYE !

Okay, gedik lagi

Hoyeah, beliau Randy Pangalila baru saje dengan resminya jadi cowok aku sejak accident dalam cite Cinta Kirana aritu. Tak lama lagi tuka lah tu kepada Cinta Idora pulak. auwww xD



Crush baru aku (!) Beliau adalah Fandy Christian Oleh sebab nama beliau slack, ade Christian Christian semua, jadi kini dengan segale kuasa yang ada, dengan resminya sekali lagi nama beliau akan bertukar menjadi Fandy Islam ♥ ♥ ♥ :D Korang tak kenal dye ? Tak tgok Cinta Kirana lah tuu. LOL x) Okay fyi, Fandy Islam nie aku sudah share dengan my forever Honeyy Nur Syamimi Nabihah Syukri. auwww lagy xD







Gedik enough ? Yaw, i likeeee~ Heeee :D

Gedik sekali sekala

Haishh memang tipu laa kalau cakap aku tak online hari ni kan. Memang tak sah lah kalau aku tak online satu hari. Hukum nya WAJIB yekh. Perlu aku ulang ? Tak perlu la kan ? :D Percaya tak aku online sejak balik daripada tusyen pukul 11 tady ? Haaa, memang korang tak perlu percaya. Sebab ? Sebab aku mula online pukul 11.30 pagy :D Maaf, maaf. Aku just nak buat lawak saje. Jangan lah marah ;D


Serious mata aku dah berpinar-pinar bermain code daripada tady. Sampai dah terkantoi pulak aku online dekat ibu aku. Dushhhh ! Ayat tajam yang dipanah oleh ibu aku tepat mengenai sasaran telinga ku -.-" Biasalah, apa lagi. Pasal PMR saja lah beliau berkata. HAHA. Hoi Dora, tak sadarkah kaw bahawa kerja sekolah mu masih belum selesai lagi ? Tidak mengapa lah kot, malam ini cancel pergi tarawikh. Hehe :D


* Aku ternyata sangat lah jahat -_______________-" . Tq :P



Apa entah aku merepek ni. Dah lari daripada point utama yang aku nak cerita. Maaf semua. Haishh -.-" Okay, korang perasan ke tak nie sebenarnya ? Tak eh ? Eh perasan keh ? HAHA lantak korang lah. Biar aku cerita jea senang. Aku dengan rasminya baru jea tukar skin blog ni haa. Sememangnya aku cuma guna template di " Design " itu. Senang lah kot. Tak tau la cantik ke tak. Aku hanya buat ala kadar saja. Harap korang tak kisah. Heeee :D


Aku tukar ni pon sebab terjumpa satu blog ni yang sangat cantik menarik tertarik kaw memang Da'Bomb dan simple lah luaran dan dalamannya :D Jadi aku pon try nak cuba jugak buat yang senang-senang punya. Ye lah i ngaku, memang i sengaja menggedik nak ikot ikot orang. Ekh, kaw susah ea ? Saya minta maaf. Tapi saya rasa senang je ni. HEHE :D


Oh yea, aku cadang nak tukar URL blog. Aku mahukan privacy walau sekecil kuman kamin pon. Tak apa kan ? Hehe. Kepada yang tak dapat URL baru aku nanti, pepandai lah anda anda dan anda semua ( ekh ramai keh ? ) mintak URL aku kat orang lain yea. Tq :)



Duhh, hidung aku sakit akibat perfume abang aku yang terlampau melampau wangi lah sangat tu ( tapi memang wangi lah [!] :D )



* Maaf, aku guna bahasa baku kali nie. Nak buat perubahan. Supaya PMR subjek BM aku lulus. HAHAHA ! Ekh, entry aku nie takde lah baku sangat. Kan ada rojak siket tu. Nak tambah kuah tak ? :D





Cukuplah aku merepek setakat ini, terima kasih :)

13/8 + 31/8 = 4/9/2010

wokehh entry kalinie kasi PANJANGGG (!) punyee~ hehehh.
okay aritu aku ckp akan update later kan ? so, nie aku nk update lah niy. dlm mase sminggu ney aku dpt bnyk jugeee adiah dpd kngkwan plus family :D
bak kate Sir Chen Teck Soon, " nak tgok, tgok ! tanak tgok, tgok ! :) " ahaha :D

ehee kad plus button Heechul dpd Nenek Biha sygg, perfume SyaSya dpd Zqah sygg, teddy bear putey yg ku beri name Chocky etu dpd Mimi sygg, plus rntai kat leher Chocky uw dpd Datin Fatin sygg~ tenkiu korang~ :DD

okay yg kat bwh nie tayah ckp larr, korang bule tgok sndri -.-"


mntang2 birthday aku hari merdeka.. cess~ MEREKA kasi aku bendera. trime kaseyh atas keikhlasan anda semue. hmm, nk buwat ape dgn bendera niy ea ? urm klau buat purdah je oke ta ? buat lngsir bilik keh kan ? ahhaa :D

neh pulak gmba kami celebrate birthday abg & aku di Jusco Melaka.
13/8 : Nur Rasyid , 31/8 : Nuraida Idora

pisss, senyom.. senyom~ :D

aku bosan time neh, jd aku soh ibu snap gmba aku. hee~ ^^

wokeh, siyes muke aku burok -______________________-"

lalalalalaaa~ :P

uuwwwaahh ! ^O^

aauuwww~ hahakzz (^3^)

erk, ape function tah aku msukkan gmba neh. huhu -.-"

ohyea, selendang plus kerongsang plus perfume neh birthday
present dpd abgku. memandangkn taun niy family aku wat kaler cokelat, akan ku pkai selendang etuh pada 1 Syawal naty. tenkiu abg~ hehee~ :D

nie plaks birthday present dpd ibu and ayah. ibu kasi purse, ayah kasi handbag. jd taun niy aku dpt handbag and purse yg juge merangkap ntuk raye naty. yeyehh, i loikeee~ hahah :D

jeng jeng jeng ! oyeah, aku pling sukaaaaaaa kasut niyh. kasut raye~ weehoooo~ v(^^)v

tenkiu ayah and ibu~ ayah and ibu terbaek punyee~ HEHE :DD


And lastly..

tenkiu Fara sygg~

tenkiu Sys Amal sygg~




TERIMA KASIH SEMUA !

I LOVE YOU ALL~ ♥ ♥ ♥ ♥


" erk, adiah laila x sempat nk msukkan. naty kalo ade org kasi adiah lagy naty, aku masokkan skaly gmba adiah laila tu wokeyh ? eh ade keh yg nk kasi adiah lagik ? beharap yelaa kaw dora oi~ HAHAHEHEHUHU ^^v bye ! "