Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Hampeh betol .


Domo pon comel lah. Teringat dekat Biha, HAHA ^o^v


Benda niy jadik dalam pukul 1.30 petang tadi. Sorry lah sekarang baru nak post. Hehe tadi aku tak ade mood nak post entry lah :D Sekarang, mood aku dah datang. So, please just keep your mouth shut and read properly. Ehem, al-kisahh~ Toibbb~ Haha okay gurau jea :D Macam niy.. Petang tadi mood aku tersangatlah baik mengalahkan macam mood orang yang baru jea lepas kahwin *tiputipu* , haha aku decide nak meneruskan idea aku malam tadi yang terbantut dek sibuk sangat melayan Facebook. Malam tadi aku cadang nak bace novel sambil dengar album lagu Maher Zain yang aku pinjam daripada Najwa. Ouh betapa nikmatnya kalau benda tu berlaku. Haha :D So, disebabkan hasrat aku semalam tu terbantut, aku memang dah cadang nak ganti harinie. Aku pun dah readyready lah masukkan CD tu kat dalam DVD apetah namenyea tu lupe. Hehe, dah start lagu dah ni, baru jea nak start bace novel tu, Taylor Swift suruh aku bercakapcakap pulak ( Speak Now ) *tiputipu* . HAHA, tak ade lah. Sebenarnya tetibe phone aku berbunyi. Maka keluarlah lagu Speak Now tuu~ Haha Hisyh sape pulak yang nak spoil mood baik aku niy ?


Aku : Hello, sape niy ? *malas nak angkat actually

Gilo : Hello, betul ke niy number Nuraida Idora bt M.Ramlee ?



* Gulp ! Sape lak mamat niy ? Mane dye tau number aku ? Tapi, suara macam kenal.



Aku : Hah, betol lah tu. Sape niy ?

Gilo : Saya daripada Jabatan Perdana Menteri nak bagitau sesuatu.



* Adeke Jabatan Perdana Menteri ? Tak pernah dengar ! Pffftttt ! -_______-"



Aku : Hah ? Jabatan Perdana Menteri ? Hm, ade ape ?

Gilo : Saya nak bagitau yang anda dapat 6B 2C untuk PMR 2010.



* WATDAHECK ! Hah ? -__________________________-"



Aku : Hah ? Takkan lah ! Sape niy ?



Tuuttt , tuuttt , tuuttt..... * Tetibe terputus pulak



* I am not the kind of girl , Who should be rudely barging in ~ LALALA ~
* Phone berbunyi lagi , aku pun angkat lah



Aku : Hello ? Hello ?

Gilo : Haa, maafkan saya cik. Tadi ada masalah sikit.

Aku : Okay, haa ape kaw cakap tadi ?

Gilo : Tadi saya cakap yang cik ni dapat 6B 2C dalam PMR 2010.

Aku : Takkan lah ! Penipu !

Gilo : Betul lah. Saya ni daripada Jabatan Perdana Menteri.

Aku : Okay, hurm mane dapat number ni ?

Gilo : Cik kan salah seorang candidate PMR 2010 nie. Jadi ade laa number phone cik dekat borang PMR tu.



* Tetibe dengar orang gelakgelak kat sebelah sane



Aku : Dah agak dah ! BODOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHH !

Gilo : BAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA ! xDDD

Aku : Bodoh ! Bodoh ! Bodoh ! Sape niy hah ??!

Gilo : Azizi !



* Terus aku end call jeh. Aku tau tu suare ARIP ! Macam bab* ! Tetibe phone bunyi lagi



Aku : Hello ! Nak hape hah kau, ARIP ?

Arip : Bahaha, terkena jugak kau ! Eh, mane kau tau niy aku ?

Aku : Aku tau lah ! Dah selalu sengar suara kaw ! Bodoh ahh kaw ! Cam apetah ! -.-"

Arip : Budakbudak niy yang nak kenakan kau lah.

Aku : Haih, whatever lahh. Membuang masa aku jeh ! Bodoh korang !



Macam tulah cerita nyaa, actually panjang lagi borakborak tuu. Tapi aku malas nak cerita sebab nanti banyak pulak name mamat tu (bukan Arip) dekat entry aku nie. Aku memang menyampah dengar name mamat tu. Nak tulis dekat belog apetah lagi kan. HAHA, sorry to say lahh. Aku memang tak suka engkau :D Ramai lahh yang terlibat tu, aku tau ! Malas nak list lah. Buat penat taip jeh. Haha. Diorang call aku dekat sekolah. Korang rase siape lagi laa yang ingat number aku kalau bukan mamat tu ? Sebab tu aku malas, eh bukan malas, memang aku TAK NAK and TAK HINGIN nak tulis name dye. HAHAHA aku memang kejam. So ? Lalala~









Korang macam cipet ! Haha, BYE ! :D

2 comments:

cik tyra pinky ♡ said...

weh, arip ade cte at aku psl ney . huhu . carot kaw tabule blah doe
-.-"

Dora Kimmy said...

Haha, ape yg dye cite kat kaw ? Esok cite kat den yehh ;D