Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Something new .


Assalamualaikum :) . Woah baiknyer aku malam ni eh ? LOL. Wuu, korang bukak blog ni mesti asyik nampak abang waiter muka cina dekat entry bawah ni kan ? Ehh alamak~ Muka abang waiter tu dah tumbuh jerawat lah. Ehh apakah ? D: Ehh bukan jerawat lahh. Ouhhh, habuk rupanyaa~ Yesss. Blog aku dah berhabuk. Sampai muka abang waiter tu pon dah kotor. Emm, ada yang baik hati nak sponsor diri tolong lapkan blog ni tak ? Hehee

Okay back to topic, harini keluar hang out dengan Kaklang and Kaklong aku. Actually diorang ni bukan kakak kakak saye, tapi kami just cousin. Dah terbiase meyh panggil Kaklang Kaklong nie :) . Okay destinasi kitorang, apelagi kalau bukan Mid =.=" . Haha setiap kali hang out je mesti Mid punyelahh. Takde laa yang lain nye kan XD . Tahun lepas kitorang hang out ke Mid jugak, tapi just naik KTM. Tapi kalinie Kaklong sponsor diri nak drive ke Mid :) . Ngehh, baguss baguss :D

Cermin toilet ni tak bersih. Nampak sangat berhabuk Dx . Pecat aunty yang kerja kat bahagian toilet nihh ! HAHA *emo lebih


Dah sampai sane kitorang ke toilet dulu. Membuang ape yang patut. HAHA. Takpayah lah cerita kan ? Tak penting :) . Lepastu Kaklong decide nak makan dulu sebab lapar. Kitorang pon on aje. Wee~ Tahu tak yang kami bertiga ini peminat fanatik Korea ? LOL. Geng dengan orang yang sekepala memang best ! ^O^v So, aku dengan Kaklang pergi beli makanan Korea. Hihi mengidam kowd XD . Tapi, Kaklong makan nasi ayam lahh pulak. Haha taste dye tetap jiwa HarimauMalaya meyh *apokah ? o.O* Okay kasi korang tengok gambar lah eh ? :)

Jengjengjeng ! This is Kimchi Ramyun and the right one is Dok Bok Kki which is Rice Cake :)


Konon dah pandai pakai chopstick lah tu ? HAHA, gumukk gumukk~ *dush dush XD


Ramyun dye memang aku cakap sodap giloo lah kann. Namo pon tongah lapa. Haha, tapi Ramyun memang sedap sebab rasa dye sebijik maggi je. Just tukar nama maggi tu kepada Ramyun, and ditambah pulak dengan Kimchi yang pedas masam tu. Aku pelik tengok orang Korea kata Kimchi tu sedap giloo ehh sampai main bersuap lagi. Padehal aku raseeee, erkk. No komen -________________-"

Okay lepas makan, aku and Kaklang pergi survey handphone sebab memang niat datang Mid nie pon sebab nak beli handphone baru ^^ . Kaklong terpaksa pergi kereta balik sebab handphone dye tertinggal dalam kereta. Aku and Kaklang pergi The Garden, yakni sebelah nun jee dengan Mid tuu untuk survey handphone. Mula mula masuk booth Sony Ericsson, and niat dalam hati aku memang nak beli Xperia X10 Mini. Masuk masuk je, terus jumpa. Harga Xperia X10 Mini tu RM829. Okaylah tu, bajet memang cukup. Tapi, Ya Allah tak sangka aku yang Xperia X10 Mini tu bosaa godang nak mampus ehh T_T" . Usha dalam internet nampak okay je, tapi depan depan, Xperia X10 Mini tu besar tapak tangan je aku cakap weh ! Screen touch pulak tu, screen pon tak bosaa mano eh. Bak kata Kaklang aku, "tak pueh!" . Yes, tak puas ! Terus reject okay ! =.="

Then ternampak pulak Xperia X8. Woahh, screen besar boleh tahan. Harga, RM899 je. Masih dalam bajet aku ^^ . Tapi tapi, just 2GB and 3.2 megapixels jee. Aku macam, tefaaaaaaaaaaaakkkk kau. Harga nak mahal jee, tapi function tah hape hape T_T" . Terus aku and Kaklang blah dari situ. Aku sedih jugak sebab selama ni pakai Sony Ericsson. Tapi sekarang tak dapat dah ='( . Lepastu kitorang pergi booth Nokia pulak. Dalam hati aku memang tak sukaaaaa dengan Nokia ni. Reasons ? Sebab camera dye tak secantik dan seclear macam Sony Ericsson kesayangan ='( . And, handphone Nokia nie mesti bentuk bujur bujur. Tak ade bentuk lain ke ? Haihh T_T" . Haa aku memang memilih. Siapa yang pernah merasa je yang tahu meyh XD

Hee pusing pusing satu booth Nokia tu, jumpa pulak dengan satu handphone ni. Harga boleh tahan, WOOTS. RM750 tuu. Heavenn wehhhh ! Banyak baki duit aku kalau beli handphone tuu. HAHA ! Nasib baik Kaklong and Kaklang ada. Diorang ni sporting sikit. So cepat friendly dengan orang dan cepat friendly dengan pekerja situ, LOL XD . Kebetulan abang yang kerja dekat booth Nokia tu pon peramah nak mampos. Abang tu tak patut kerja situ sebab dye ade kebolehan menjadi lawyer tau. Yes, dye memang berkebolehan menjadi seorang yang LAWYER BURUK T_T" (tak silap aku Aten penah cakap kat aku pasal lawyer ni, so tetibe teringat Aten pulak masetu XD) .

Hurm, yang harga RM750 tuu memang dah siap set semua dahh. Aku rasa berbaloi. Tapi satu je, sebab RM750 tu just 2GB. Handphone ni boleh isi sampai 16GB beybeyh. Tak ke heaven lagi giteww ? Haha. So, aku decide nak beli 4GB punye. Kena lah tambah RM68 untuk 4GB tu. Tapi, 2GB yang sebelumnya masih milik aku. So, semuanya 6GB tapi asing asing. Ada satu memory 2GB, and satu memory 4GB. Huu paham tak aku cerita niy ? -_________-" Pepandai lah kaw hidop eh ? Lepastu tambah lagi dengan screen protactor yang terbaekkk dari ladangg punyaaa tak boleh detect fingerprints tu. Haaa, tambah lagi RM52, hamek kaw screen protactor je dah macam harga headphone yang aku beli online tu. Mahal gilooo siot =.=" . So hitung hitung sampai habis, semuanyaaaa....... kira sendiri :) . Pergi ambik calculator okay ? XD

Ehh ehh, aku tak kasitau lagi aku beli handphone ape kan ? Haha okay nak kasitau la ni....

Tenengteneng~ Aku beli handphone Nokia C5-03 . Okay sila abaikan muka aku yang comot tuu =.=" Hee, handphone ni colour ala ala lime punyaa sebab stock tinggal tu je tadi. Kaler biru and hitam dah habis T_T" . Tapi okaylah, hitam dengan biru dah selalu orang guna. So, aku pakai yang unik lah sikit kan. Ngee~ ^O^v


Mehh zoom lagi dekat mehh~ Comel kan wallpaper tu ? Tak comel ? Tak ape, esok esok tukar laa gambar Heechul ke. Hihihi *godik


Ohh yeee, ni aku dapat free set shampoo badan jenama L'Occitane sebab beli handphone tu :)


Haaaa, after dah beli handphone tuu kitorang pergi solat Zohor then jalan jalan around Mid. Tapi tak sempat beli ape ape sebab nak balik cepat. Just sempat snap gambar je :) . Dalam pukul 5 tu kitorang dah on the way balik sebab time tu pon waktu puncak orang balik dari pejabat. So, this is the end of my story for today ^^


For yesterday, aku dah beli barang sekolah and dah complete kowd. Just alat tulis je belum lengkap. Takpe, esok beli laa :)

Beg saye coklat taun niy. Hoho ^^


And ni pulak pencil case. Kaler soft pink menjadi pilihan hati :) . Simple giloo kan pencil case aku ? Beli dekat Popular je. Murah meyh XD


Haa, okayh. That's all for today. Esok nak keluar hang out dengan kengkawan pulak dekat Jusco Seremban 2. Esok kalau banyak gambar, aku update lagi keyh ? Bye ! :D

PeeAss : Kalau ade mistake ejaan ke hape ke, sila abaikan. Aku malas nak bace entry aku ni balik =.="




No comments: