Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Here it comes.



Assalamualaikum :]


Sedar tak sedar, harini last day of 2011. Sekejap sangat masa berlalu. Rasa tak cukup. Masih banyak yang aku ketinggalan. Tak terkira. Rasa sedih. Im serious. I just don't know why. Tadi terdetik hati ni nak baca surah Al-Mulk. Tak sangka, mungkin ni surah Al-Mulk terakhir aku baca tahun 2011 ? Maybe. Tapi, pagi petang malam ni masih ada insyaAllah :)


Aku taknak miss detik new year 2012. Next year 17 tahun dah. And SPM, 2012. Banyak sangat kepala otak ni kena terima ilmu. Masih. SANGAT. Banyak. Aku tau effort aku yang sekarang ni masih tak mencukupi. I know I didn't work hard this holiday :( Tak sedar-sedar lagi. Next year, aku akan ubah schedule aku dekat Samura. InsyaAllah.


" We don't need a new year to change yourself. "

I know. But, entah.


Ibu pernah suruh aku pindah balik sekolah lama. Alasan, aku boleh pergi tuition. Aku tau ibu tak yakin dengan kebolehan aku. Aku tau. Tapi, aku cakap taknak. Sebab? Aku takut nanti aku lalai. TV, laptop, novel, depan mata je kot. Tahun ni, tengoklah kat sidebar aku tu, blog post aku tak sampai 100 pun. Sebab? Aku duduk asrama. Cuba banding dengan tahun lepas punya. Tahun lepas PMR, tapi blog post aku cecah 200+ ! Bayangkan kalau aku still teruskan hidup dekat rumah ni. Tak terurus aku. SANGAT.


Memang tak boleh nak cakap jugak life dekat Samura tu perfect. Semua asrama sama je. Ada pros and cons. Memang penat. Tapi kejayaan perlukan pengorbanan. Setahun je lagi. I just need to work hard and work smart. And kena ada bantuan rakan jugak like seriously. Aku tak boleh berdiri tegak sorang-sorang. Sure aku jatuh.


Aku cuma nak 9A+ SPM 2012 untuk ibu, ayah, abang. Amin.





Ya Allah, please guide me well.




Tagged from Fara Syaira :)


Fara dah lama tag tapi baru je nak buat. Thanks tag :)

11 things about me? :

- Nuraida Idora bt M.Ramlee
- Dodo for short
- Next year 17 y/o
- Next year SPM
- 2 siblings. Me and abang
- Ex-Kpoper. LIKE SERIOUSLY o.O
- Just looking forward for SPM SPM SPM. Kbai

What's my lucky number?
: 8. Can? :)

Do you have boyfie/girlfie?
: No need.

Converse or Everlast?
: LV haha.

Have you ever cheat in exam?
: Siapa yang tak pernah? ;p

Am i cool or what?
: Nope.

The thing that you hate most. What is it?
: SPM. Boleh cakap camtu tak?

Do you have a pet? What is it? And the name?
: Dulu ada. It's a kitten. Named, Kitty Rooney LOL what a name :3

What will you do when your crush say hi?
: Balas Assalamualaikum :)

Love me? Hate me?
: Love.

Novel or comic?
: Novel.

What will you do when you see your boyfie/ girlfie with another boy or girl?
: Takkan ada and tak mahu boyfriend. Menyusahkan :)


Malas nak tag sesape, SORRY ! :P

Thanks for being understanding :]

A short conversation with ayah on our way to Giant last night.



*awkward*

Ayah : Baju sekolah, tudung semua dah cukup ke?

Aku : Dah.

*awkward*

Ayah : Dekat sekolah takde perlantikan pengawas ke?

Aku : Aaaaa, dah.

Ayah : Hah ?

Aku : Dah sudah dah.

Ayah : Dora?

*awkward*

Aku : Hurm, tak dapat pon.

Ayah : Kenapa?

Aku : Sebab... Kat sekolah tu ada lagi RAMAI yang lebih berdedikasi daripada Dora.

Ayah : Oh, takpelah. Kalau jadi pengawas nanti banyak kerja. Susah nak study.






:)

Where's yours ?



Korang tengok, then korang faham. Thanks. Kbai :)

Simple title. Coolblog.


Abaikan jam buruk aku. Alah jam cikai sepuluh hengget jee camtulah jadinyaa :3

Assalamualaikum :]

Simple title. Coolblog. Bukan nak jakun cakap dapat minum coolblog lagipun ni bukan kali pertama aku minum coolblog kot. Dah muak sebenarnya minum coolblog setiap kali outing wey *belagak.

Sebenarnya aku nak luahkan perasaan sedih aku ni yang aku selalu makan makanan yang tak dapat dihadam sampai selalu sakit perut asyik nak ke toilet je. Dah kempunan sangat kan, telan jelah semuanya T_T Makan laksa, mee dia yang putih panjang berjela tu aku cuma dapat gigit dua tiga kali then baru telan. Lepas makan haruslah kumur-kumur. Bukan sekali tapi lima enam kali jugak laa aku kumur-kumur -__- Dan ni, minum coolblog. MINUM je. Pearl tak dapat kunyah. Last-last, ke tong sampah jugak pearl tu. Sedih aku tau. Tak dapat menikmati kenikmatan coolblog tu dengan sepenuhnya. Semuanya sebab gigi aku yang berpagar ni *nangisssss

Aku, dah menghilang lama kot? Bukan menghilang apa. Cuma tak online je. Sejak akhir-akhir ni busy dengan life. Eceh, over jea. Nothing much. Just haritu ayah ajak main bowling dengan family kawan dia :) Aku anggap pin-pin bowling tu as my homeworks yang dah lama tertunggak and tak tertanggung nak buat :| And YEAY aku berjaya mengalahkan ibu and ayah dengan mendapat mata 104 as a winner LOL. Second round main, aku kalah dengan ayah aku dowh. Takpe, kasi chance hahahahaha.

Cakap pasal homeworks, homeworks aku tak sihat. Demam, batuk, selsema semua ada. Hampir cancer pon bolehhh -__- Tinggal kurang dua minggu je lagi nak balik ke pangkuan SAMURA. Duhh, aku kena cepat sembuhkan balik homeworks aku. Even tak sepenuhnya, sikit pon jadi laa. InsyaAllah :) Macam tak biasa pulak aku ni kopipes from kawan je LOL.

So, lastly aku nak say something to my KAWAN. Thanks for spilling your problems to me. I appreciate it so much and i miss you A LOT okay ? Aku harap kau banyak bersabar dalam menempuh semua ni. Semua yang berlaku pasti ada hikmahnya insyaAllah :) Aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kau. And semoga dia dapat lihat kebenaran and kembali ke pangkal jalan.
Hehe, I LOVE YOUUUU ! hug kisses :-*



At last, i got my braces on :]



Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, everything went well :] My braces DO cut me sometimes and it felt hurt since last night until right now. I know it is only for temporary. So, sabar Dora. Sabar :) Do watch my video above to know more about my braces. Hehe :)


SOOO,

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

TADAAAAAAAA ! :D



Thanks everyone. Thanks to my parents. Thanks to Allah the most. Alhamdulillah :]



p/s : akak sedara aku baru meninggal semalam. May Allah bless her, amin. Al-Fatihah.

My second video LOL



I made this video just to express how I feel everyday about my life.
It is ALL about...... JUST WATCH IT THEN YOU WILL KNOW LOL :D



p/s : do LIKE and SUBSCRIBE ! hahahahahaha 8D

You've changed.


People might change and they really did. Friend, if you read this (i am very sure you will read this) , I want you to know that I miss the OLD you :( And I really miss Nur Afiqah Ahmad Bakhtiar. Yes I DO. I really really really need her :( Very much.




p/s : friend, you've changed. i think, you don't even need me anymore. you just need your TRUE friends huh? k thanks bye.

The next Vlogger ? :O


Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, with Allah's will aku and ibu dapat tengok jugak Ombak Rindu. Ombak Rindu boleh tahan bestt :) 4/5 stars okay ? Aaron Aziz sangat handsome and tough and lengkap as a husband kot? HAHA. But yes, it's true :O Aaron sangat mendalami watak Hariz and dia cepat menangis sampai nak buat aku menangis sama *kesat air mata . Tapi kalau Maya Karin as Izzah, aku rasa dia agak tak mendalami watak kot? Bukan nak cakap apa, Maya Karin tu cantik sangat lah nak jadi budak kampung. Betul tak ? Tak betul ? Kfineeeeeee, aku jelah yang salah *over

Aku pelik jugak, dalam panggung yang patutnye penuh dengan titisan air mata, masih ada gelak tawa ? EVERY SINGLE SCENE kot. Scene Hariz ketuk pintu banyak kali Izzah lambat bukak orang gelak, scene Hariz tak jadi *ehem* dengan Izzah atas sofa orang gelak, scene Mila mengamuk kat set penggambaran orang gelak, scene Mila nak buang cincin kahwin Hariz tapi takjadi then sarung balik orang gelak, scene Pak Dollah ejek arwah suami Datuk Sufiah mengemis kat dia pon orang gelak. Pekejadah diorang gelak ? APA YANG LAWAK ? Kfineee, actually aku pon gelak jugak hewhew :3 *PANGGG over je lebih

Tapi kan, nak banding movie dia dengan novel, SUMPAH aku cakap novel punya lagi best and lebih detail :) Alhamdulillah, aku sempat habiskan novel Ombak Rindu ni malam sebelum tengok wayang kat panggung hahahaha :D



Ini ibu saya yang tercinta. Tiada ibu yang lebih baik darinya bagiku. Chuu~ :)
Oh btw, last week pulak tengok Aku Bukan Tomboy (ABT) . HAHA, actually nak tengok Misteri Jalan Lama tapi kawan ibu aku seram duduk rumah sensorang jadi kitorang tengoklah ABT ni. Mula-mula aku macam, ALAAAA LAWAK BODOH TAKBEST LAH. Then masuk panggung, SUMPAH LAWAK GILA NAK MATI. Ni first time aku tengok movie yang sambil aku tengah minum air, then tergelak tersembuq terus atas tudung aku PFFT -___- taksangka pulak aku sampai boleh jadi kronik macam tu skali =,= tak pernah dibuat dek aku tawu selama ni. And LIKE SERIOUSLY KORANG KENA TENGOK. I know this may sound stupid but believe me, IT'S WORTH IT o.O Ibu pon cakap best tau hihi :)






Maaf lew dalam video saya memang macam ni. EHHH, hidung saya apasal nampak kembang ? EHH, muka saya apasal nampak chubby ? Ini satu pembohongan~~ Alahhhhh mencikkkkk *lari masuk bilik hempas pintu campak badan atas katil tutup muka guna bantal nangissss (over) . Saya memang tak cantik macam awak kan *ayat cliche budak tak cukup umur . Kalau dalam gambar okay lagi kot sebab still boleh maintain comel kan umph *hidung kembang kuncup *..*

Btw, video ni dirakam semalam :) Alhamdulillah, siap jugak upload. Penat tau ai tunggu berjam-jam semata-mata nak letak video ni dekat blog -_- Aku perasan je nak jadi Vlogger ni. Sorry kalau tak suka. Aku buat hanya untuk suka-suka and untuk orang yang rindu nak tengok muka aku time cuti ni :) *PANGG


Okay lah thanks for reading and watching ! :D Terima lah hadiah sebuah senyuman yang sangat comel dari saya ni hewhew :3 *DUSHHH


Time ni dekat Pizza Hut nak tuntut pizza sebab dapat free voucher buat magazine BI untuk dibawa pulang ke rumah. Tapi alangkah sedihnya, saya tidak dapat menikmati kelazatan pizza tersebut dengan sepenuh hati kerana kesakitan kegigian yang sangat teruk yang melanda diri ini. Hanya bisa menggigit, hisap dan telan tanpa mengunyah *nangisssss

Gigi aku still sakit and aku tak dapat makan ape ape selain instant soup dan bubur *nangis balik


Hujan, bawa air mataku yang mengalir membasuh lukaku..
Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia di hatiku..



p/s : cerita Ombak Rindu sangat terkesan di hati sehingga mempengaruhi lagu blog

Allah knows best .



Assalamualaikum :]


Nothing much to say. Esok nak ke klinik gigi. And of course SWASTA -_-

Isnin nak ke klinik pakar kulit. Hee, I do miss Dr.Law :)

Isnin tu jugak, nak tengok Ombak Rindu with my ibu :)

Kalau camni kena cepat-cepat habiskan novelnya, kfinee aku lambat pfft -..-

May Allah bless, amin...




Back to December, AGAIN. Say whaaaaaaat ?

November 30th was sucks. Finally, im okay now. Takpe kot kalau tak pakai braces ? Mungkin aku lebih comel kalau stay macam ni jea *muntah. Mane tahu kan hahaha. Allah knows best :]

So, my wish for December. I wish that ALL my wish will come true. Boleh ? Yeah, SPM is approaching *smirk* . Like i've said before, Allah knows best :]





Dear Dr.Goh Ai Hwa. Listen.


Bismillahirrahmanirrahim...

Aku kecewa. Aku frust. Aku taksangka. Aku takpercaya. Aku takpuashati. Aku tersentak.

Dear doc,
Aku tak sangka masih ade doc yang semacam kau. Maaf atas kekasaran bahasa dalam entry kalinie. Just lend me your eyes, shut and read. Aku taip entry ni sebab aku takpuashati. Dengan kekasaran kau berbahasa kat aku, aku masih boleh tahan. Repeated, STILL can stand it. Tapi sekali kau berkasar bahasa dengan IBU AKU, tengking-tengking, memang aku tak boleh sabar. Dah aku rasa macam nak nangis and rasa nak kasi penampar kat kau time tu jugak. Eyy aihh.



"Panggil mak dia masuk dalam.... Anak puan sekolah Muar, macam mana nak datang appointment saya. Saya takmau buang masa datang untuk appointment, tapi anak puan pulak tak dapat datang. Anak puan kena datang 6 minggu sekali."

"Tak boleh ke buat dalam bulan 12 ni jugak doc ?"

"Tak boleh! Saya sibuk, banyak lagi patients yang saya kena rawat. Bukannya saya kena pentingkan anak puan saja. Saya pun nak cuti, anak-anak saya pun nak cuti bulan 12 ni. Mana boleh saya abaikan cuti saya untuk anak puan sorang ni je. Saya takdapat nak ikut karenah anak puan, nanti nak exam lah, takdapat ikut appointment lah. Saya takmau buang masa saya ni."



Hokay SUMPAH aku cakap, aku ingat lagi ayat dia yang atas ni. Terngiang-ngiang lagi ni. Aku tahu lahh yang aku ni daftar atas kerajaan, ibu aku pon kerja kerajaan (nota : if daftar atas kerajaan and parents kerja kerajaan, pemakaian braces adalah percuma) , tapi takpayah lah kau nak cakap tengking-tengking marah-marah camtu. Balik tadi kau cuma dapat sumpah seranah FREE jelah daripada ibu aku weyy.



Ibu aku cakap,

"Die pikir kite ni kokak sangat agak eh tak boleh bayar. Dah dora, cancel jelah pakai braces kalau camni pangai doc tu. Ibu hantar dora pergi buat swasta je"



Dalam hati ni, sedih, geram, marah, bengang semuanya ada. Tapi happy pon ade jugak sebab ibu cakap pasal "swasta" means proses pemakaian braces aku akan lebih cepat daripada kerajaan punya. Tapi, duit pon mesti ada jugak sebab swasta bukan murah. It costs thousands of ringgit. Aku taknak menyusahkan ibu and ayah sebab setakat ni pun aku dah banyak menyusahkan diorang :( And seriously, BANYAK o.O Aku balik je rumah, nangis.. nangis.. nangis.. dan tidur. Hanya Allah je yang faham, korang takkan faham. Even korang seorang yang memahami.

Btw, tahu tak yang next appointment aku 19 JANUARI 2012. Tefakk die nak datang bulan Jan. Kalau time tu dah pasang besi takpe jugak, ni tak pfft -_- . Time tu aku teringat kat kengkawan aku je. Nurul Najwa Abdul Rahman, Nur Amirah Selamat, and Fatin Farhana Midzan. Oh yeah, tak lupa Mohd Faqehuddin jugak hahaha. Aku bersyukur aku ni bukan orang cina yang tak reti hormat orang (segelintir je orang macam dia ni) . And you pissed me off bebeh. Tahniah lah kan, give her a big clap people WUTS -___-

Fyi, i had made a decision. And dah cakap dengan ibu dah pon.


AKU CANCEL PAKAI BRACES . no need to repeat.


Tapi ibu cakap tadi, nak tanya klinik swasta dulu macam mana.

Entahlah.


PATHETIC , kan ?


p/s : appointment sepatutnya 29/11 tapi tangguh 30/11 .

Tiusdeyyy *pronounce it right

29/11/2011 .

The date that i've been waiting for.

Stop counting the days. 10.00am. Only a few hours to go.

Phewwww wish me luck. LIKE SERIOUSLY, wish me luck -_-

Yang lain later i cerita okay. Thanks. Kstop.

Keyboard off.

Petik-memetik

Assalamualaikum :]

First of all nak cakap, i know that the title for this post sounds a little bit ridiculous pfft -_- Kfine. Sabtu haritu, pergi hantar akak sedara kahwin dekat Ipoh. Bertolak pukul 9.30 pagi from Seremban, sampai sana pukul 1 lebih. Makan, snap pictures, yadayadayada... Pukul 4 bertolak balik. Btw, congrats to Kaklong sbb dah kahwin. Lepas ni dah takdapat la beronggeng dengan Kaklang and Kaklong pergi Midvalley lagi. Yelah orang dah kahwin kan, orang yang masih membujang and still tak lepas SPM kat sini jugak yang termangu keseorangan kat rumah nihaaa *nangisssss (over) . HERE, some pictures :)

Dalam gambar ni aku dengan Kak Shida which is yang pakai tudung purple tu je yang masih membujang *sedih LOL. Tapi, she's unavailable. Kfine, tinggal lah aku sorang pfft TAK LAWAK "-_-

Teneng teneng~ Selamat Pengantin Baru. Semoga berbahagia di samping suami hingga ke anak cucu cicit *ayat cliche


Hokay dah sambung cerita, petang tu from Ipoh terus gerak pergi Cameron. Last minute decision, alang2 dah sampai Ipoh tu kan sambil menyelam minum air kann. Sampai sana carik hotel semuanya FULL. Well biasalah musim cuti kan. Last2 tidur kat chalet jea. Ape nak kisah, asal dapat tidur krooh krooh aman dunia ni dah. Malam tu jalan2, takyah cerita. Penat kaki dah. Bayangkan jalan bawak banyak gilaaa plastik dengan BAJU KURUNG still melekat pada badan and jalan raya tu basah pfft basah jugak kain aku alaahai -..-


Esok pagi tu pergi satu agrofarm yang baru bukak and selama aku pernah pergi Cameron, yang satu ni memang aku takpenah pergi lagi. Dah name pon baru bukak kan hadoi. Fyi, pagi tu pon pakai BAJU KURUNG sebab lepas balik dari Cameron, nak terus singgah kenduri lagi PFFT -_- Belasah jelah, sejuk tak sejuk pon bantai je. Alah setakat Cameron, takdelah sejuk mane ponn kan *belagak. Dekat situ, nampak macam satu tempat yang besar gilaaa dah nampak macam funfair pon ade sebab siap ade grill dengan pintu comey yang boleh bukak tutup dijaga dengan rapi oleh pakcik india HAHA. Oleh itu dengan kegedikan dan ketidakmatangan yang ade dalam diri, ku gagahkan diri pergi cakap ngan ayah nak main petik-memetik. And yes ! Ayah kasi phewwwwwww :D

Jengjengjeng~ Urmm urmm, sedap dow kalau dapat habiskan semua strawberry tuw. Hewhew :3 Btw, maaf. Gambar petik-memetik tidak dapat disiarkan kerana takde gambar petik-memetik ponnnn huk alohhh -..-


Baiklah, sampai di sini sahaja coretanku buat dirimu wahai pembaca pembaca yang berhemah *over . Aku pon taktau ape reason aku post entry ni? Hurm, maybe nak ucap congrats to Kaklong je sebab dah kahwin tapi sampai melalut ke strawberry tu pon aku taktau lah nak cakap ape dah. Alang2 dah taip tu, aku publish jelah kan hihiwktehik :3 *PANGGG

Sebelum tu, meet my boyprengss hewhew :-*

Ini anak-anak sedara saya yang cowmey merangkap boyprengss saya harhar. Hokaylah terima kasih kerana sudi membaca post yang tak seberapa ni. MUAHHHH :3

if YOU have Greyson Chance, then i have him :]


Tarik nafas buang nafas untuk beberapa kali sebabbb... Sebab tak sanggup rasanya nak melepaskan si budak kicik yang comel ni wuwuwu hamboi statement. Aku pike aku ni fan yang dah cukup besar dahh kat die ni tapi rupenye ade yang lebih BESAR daripada aku and i repeat, yes BIG o.O Like this girl ---> Tina Greyson Hah, click jangan tak click. Full credits to my nenek, Nabihah Nizam :P Dia yang kasi aku link ni. Dah lame dah die kasi link ni and selama tu jugak hati aku ni resah pasrah gelisah melihat kepeminatan kebesaran Greyson Chance ni . Fuhh fuhh ayat kasi failed punyaa kalau SPM ni pfft -_- Jadi, saya dengan ini ingin SEPARUH melepaskan Greyson Chance daripada genggamanku. Separuh dah la, nak lobeh pulak ekau nak penampo ? hahahaha. Heh, at least aku kasi lah jugak kan, KAU HADO ? hakhaktuihh.
Byebye baby, semoga cepat membesar tauu tauu tauu hikhiktehikk *PANGGG

And now, presenting.... Him :] hehehehehehehee *gedik

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


PERGH, gambar nak handsome je kan. Introducing him, Jordan Witzigreuter :] He is from a band called The Ready Set. I know he looks like he could be the twin brother of Christofer Ingle (a.k.a. Never Shout Never) but HE IS NOT. I LOVE his voice. Seriously, his voice sounds AMAZINGGGG. I change the song for this blog because of him lahh. Jordan, thanks for the voices and songs :) Btw, im not saying that like OWW HE IS MY BOYPRENGG... GIRLS, HE IS MINE... BITCHES, STAY AWAY FROM HIM and what so ever lah kan macam orang gilaaa tu pfft. But, i just wanna say that i admire him :] I admire him not because he is handsome but because he is AWESOME ! :D


p/s : hokay, enuff with boyprenggg. NOW, the one and only boyprenggg. HOMEWORKSSS im coming lol :]

Just because.




Im typing here... for no reason. I guess.

What am i feeling right now. Hurm, still thinking.

I am worried. Yes.

Im worried about "something" that i can't really describe in words. Hurm..

Im worried about my academic.

Im worried about my homeworksss.

Im worried about my health.

Im worried about my teeth. TEETH, not tooth.

29/11/11 . Still counting the days.

Im worried about MYSELF. MYSELF. MYSELF. Big capital letters for m, y, s, e, l and f -_-

Im worried about almost everything that have to do with me right now.

And yes, i mean it. NOW.

Btw, congrats Shaheizy Sam for your award. You deserves it right :] *tetibe

And this whole day, i miss my Mr. Nur Rasyid. YES I AM. YES I DO. I miss him. I DO miss him. YES, I miss my brother :(

Very much so.

Like SERIOUSLY :(

anonymous who ?


Assalamualaikum :]

Permulaan karangan haruslah dimulakan dengan gambar boyfie baruuu yang tak berapa nak baruuu sebenanyee which is korang tau dah sape kann. Tengok muke dah tau. Sape taktau, tu masalah dan kekurangan anda yang harus diatasi. Jangan risau, pakcik Google yang hensem hot lagi melecun pasti bisa membantu anda hewhew :3

Hurm begini, alkisahh.. toibb.. alkisahh.. toibb.. alkisssa..... PANGGG. Kfine stop -_- Camni, petang tadi usha Formspring yang dah bertaun tak bukak maybe ? Fine laa fine, takdela bertaun. Cume berbulan kot ? Bukak2 je, dalam inbox ade 594 soklan tak berjawab. Hahahahaaaamek kauu tah bile nak habis jawab soklan tuw taktau laa. Banyak gilooo vavisss -_- Tu bukan point utama, yang nak ditekankan atau dalam omputeh nye is yang nak diboldkan di sini ialahh, ade lahh urmm tatau bape ekor or maybe mereka orang yang same kot tanye soklan yang boleh membuatkan biji mata ni bersparkling bagai baru lepas minum Brands Innershine Prune Essence. Wahhh statement giteww :3 HERE, take a DEEP look harhar -..-"


Yang ni boleh tahan lagi sebab soalan tu membuatkan aku nak menjawab dengan statement yang sangat tepat dan pantas dengan penuh yakin jiwa dan raga ni hihiw :3 *sambil buat tangan tabik hormat bersama hidung yang kembang


Tapi yang ni memang buat aku tak menahan. Ohh pleaseee, soalan kau je dah buat aku tau yang kau ni budak SAMURA. Erk, or maybe not ? Hurm, 80% mengatakan yang kau ni budak SAMURA and 20% lagi mengatakan yang kau ni budak TMS. Tapi, macam tak mungkinnnnnn -_-" OHOHOHOII, takde keje lain ehh nak stalk orang je ? Please lah, homeworksss banyak dow tapi kau lebih memilih ntuk stalk aku. Hey derr kau ni pon kann eeeii laaa kalau nak signature tu cakap lah awal2 akan dipertimbangkan hihik :D *PANGGG . Oh btw jawapan bagi soalan anda tu, hurm Mr.Y hanyalah kenangan teetttt :]

Btw, i found something COOL too. Lets cekidaut lahh LOL.


Is it trueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ? Someone answer me huihh huihh :O

Oh and yes, malam tadi sangat bosan even ade banyak benda yang boleh dibuat. Laptop pulak masetu ada pada ibu saya. Maka dengan itu, dengan adanya kuasa handphone di tangan saya yang fully charged ketika itu, ape lagii HOI online lahh. Online kejap kejap je, yang lebihnye layan Youtube lahh ape lagi kann. ENJOY ! hahahaha teetttt.


Actually banyak lagi video yang boleh dilayan tapi video ni jugak yang menjadi pilihan hati even video ni dah tengok dalam lebih kurang 10 kali lebih kot ? Huahua. Bosan punye pasai, ni jaa laa kojenye. Everyone everybody someone and somebody must admit that Matluthfi is damn AWESOMEEEE AMAZINGGGG COOL & SUPERBBBBBB CUTE ! what else ? hahahaha jyeahhh :D

HOKAY, done. That's all for tonight. Ngee~ :D


p/s : maaf cerita mungkin tidak menarik. nak ber-hiperbola tak reti pulak. ehem. kbye.

when my heart speaks


IM HOME

and starting from today, i will be rarely online. no reason for me to smile this hols. if i do, then it is FAKE. im off.

Only few days left

Assalamualaikum :]


First of all, loads of thanks to Qiha for editing and uploading this picture. Hurm... of course, we will be missing our super duper great seniors damn much. How are we.. juniors, going to survive ourselves without our seniors next year ? I just can't imagine -_-" What if something bad happens to our dorm next year ? What if THIS happen ? What if THAT happen ? What if what we don't want to be happen, happened ? We only have Qiha, which is our only Naqibah for BeSeven and the rest will be just like...krik krik hahaha. Urgh what am i saying. Wuu simpang malaikat 44 ! :/ I will always remember what Kak Velo always said, "what you give, you get back" . So Qiha, take a note ! Maybe it will be useful for your usrah next year hahaha. Just kiddin' hehe. Urmm, Im hoping that our juniors next year will not make any problems like blablabla and blablabla LOL just think of it by yourself. And hopefully that we will be able to enjoy our few days left with our dormmates and seniors very well and full with great memories. Amin, may Allah bless :]


WE are the SENIORS of BESEVEN next year. We don't really look like seniors aren't we ? -_-" I know. I know. I know we are obviously cute hah ? Especially the girl that wear the veil of dark pink at the center heh ? Muahahahahaha demm perasan XD Ouhh, btw someone is missing. The one that capture this picture. Our KD of BESEVEN ♥ Najwa Syazana Syukri, do you know how much we miss you ? And yes, we ARE missing you :/ Alahhhh paham paham sendiri lah ehh ? Takmau lah jiwang jiwang lebih ni. That is just sooo not me :]




Lastly, peace out ! V(^__^)V




p/s : packing time. time to go back to Samura haishh. keyboard off.

These are the moments worth living :]

Assalamualaikum :]

HERE, some pictures i dedicate for you all to see. Some OHHSEMMMMMM and COOLIOW friends plus family i have in Azam :] Korang gilaaaaaa gilaaaaa sangat amat superb BEST punyelah hokay ? And pleaseeeeeee jadik sporting macam ni lagi pada tahun hadapan ehh ? ;)



azamumtaz



Sangat suka like love adore gambar yang bawah niy bahahahahahahahahahaha HEY I AM SERIOUS -__-" do enjoy ! LOL XD

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


mumtaz's heroes



We need OLD friends to help us grow old and NEW friends to help us stay young. Then what can we say ?
We all know that the answer is, we need them BOTH :)




p/s : kelaparan menguasai diri tetibe haha LOL kbye !

heavennn


gambar ini hanya satu propaganda yang mengatakan bahawa saya sedang bersedihh *LOL ayat sekema, you !

SAYA SUDAH PULANGGGGGGG. EXAM PON DAH LEPASSS.
HEAVENNNN KANNNNNN LOL. ALAMAK, NIE HAPPY SANGAT NIE.
MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D




p/s : budak ni tak sedar diri tahun depan SPM.

currently.....

i AM in depressed . wish that i will be okay . like IMMIDIATELY .





p/s : exam is just around the sudut -_-" good luck idora.

i've made a decision @_@



Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, akhirnya aku dah buat keputusan jugak. Setelah kepale ni berpusing-pusing berpening-pening kasi stress dan konpiuss je tambah lagi dgn final exam yg nak dekat dah ni dalam 17 oktober je nanti, aku dah buat keputusan. Benda ni aku dah pike sejak khamis haritu kot. Setiap kali lepas solat, aku mintak doa supaye kasi petunjuk. Setiap kali online, aku search blog-blog yg ade cerita psl pengalaman dorang pakai braces.

Setiap kali bukak Facebook jugak msti aku akan tanye sesape jelah yg dikehendaki mcm ni, "me with braces or without braces ?" . HOKAY, maybe tak semua org lah aku tnye camtu tapi lebih kurang macam tulah kann. Ramai yg jawab takpayah sebab gigi aku dah elok -__-" Aku pon jawab dalam hati, "sokay, korang takpaham :]" . Ade jugak yg siap kasi pendapat, "takpayah, sebab semua org cantik mcm mane diri dia skrang. so takyah ubah pape" . Aku jwb dalam hati, "hurmm, betol jugak. arghh, pening !" . Aku mintak jugak opinion from abang. Abang cakap, "pakai je. mmg la sakit tapi kejap je and worth it kot :]" . Aku jawab dlm hati, "yeayyyy abg soh pakai ! muahaha" :DDD. BUTTTTT, jumpe pulak satu hadis ni yg mengatakan...

"Allah mengutuk wanita yang bertatu atau minta ditatu, wanita yang mencukur alis dan mereka yang meminta dicukur alis mereka, wanita yang membentuk giginya agar kelihatan cantik dan mereka yang mengubah ciptaan Allah"

Jadi, ape patut aku buat? Berdosa ke aku klau pkai braces? Takut ade, cuak ade, rase bersalah ade, tapi happy pon ade. Tah2 bile dah pkai braces and tuka jadi gigi baru, naty aku rindu pulak kat gigi lame. Hah, dah takleh ubah dahh kannnn. And baru je kejap tadi, aku senyum senyum mcm orang menang jackpot sambil tunjuk gigi kat ibu. Then ibu cakap.....

Ibu : asal tetibe senyum senyum ni ?
Aku : saje je nak tunjuk gigi ni sementara masih ada *LOL
Ibu : (sengih sengih) takyah senyum camtu lahh..
Aku : asal ? :O
Ibu : tak cantik lahhh~
Aku : *KRIK KRIK

(T_____________________________________________________T")


SO..... kalini keputusan aku muktamad. Aku dah amik keputusan. InsyAllah, aku buat keputusan yg betul. Aku AKAN pakai braces tu dengan izin Allah jugak :] Tapi ayah ckp tadi, nak mintak tangguh tarikh appointment tu smpai aku cuti bulan 11 nanti. Senang sikit nak gi klinik klau aku ade kat umah. Klau kat skola nanti susah. Nanti asyik nak mintak kua je ngan warden kan. Jadi, aku agak happy sbb appointment aku ditangguh. Takdelah aku cuak lagi. Wehoooo~ Tapi, tarikh tu pasti akan tiba jugee. So, get ready dora ! Hehe peace ! ^___^V



p/s : study pon ingat jugak lah dora ! grr.

say HELLO to MISS BRACY, maybe?



Assalamualaikum :]

Taknak cerita panjang2. Nak dipendekkan cerita, harini balik awal from SAMURA pkul 2 sbb ayah jemput awal. Smpai rumah dlm 4.30 kot. Chillex2 atas sofa sambil tgok tv. Pastu nafsu nak online menguasai diri. Terus ke ruang tamu tengah nak cilok laptop. Then ternampak name aku atas sampul surat putih atas meja. Punyelah eksaited kann dapat surat. Dah mule berangan UWW ADE BOYPRENGGG KASI SURAT KAT I YOUUUUU gitew kannn. Sekali tarik je surat tu rupenye surat from Doktor Pakar Orthodontik. Dah paham what is it means? HOKAY bagus anda pandai :) Tarikh appointment, 12/10/11 pukul 11 pagi. MEMANG lambat lagi kannnnn?? T_____T" Dalam 2 minggu je lagi kot. Cuak siaaaaa. Hurm, insyAllah aku pegi kot appointment tu. Wish me luck wuwuwuwuu. Dah tu je bye. KRIK KRIK. Ngahahah.



p/s : i am confused. like seriously.

check check one two three

saya sudah pulang dengan jayanya alhamdulillah.
i have a BIG news. later i will story. nak beronggeng dengan tv. bye for now! :)

Hanmer Spring --> Dunedin --> Queenstown , NZ :)

Assalamualaikum :]

Howdie yow ! Hee lame dah tak post nih. Maaf orang sibuk meeting lah katekan lol menipu -_-" . Okay first of all nak cakap, it was a mistake. It is not SUMMER but it is SPRING. Haha maluuu lol. Done, ehemm. Nak start cerita ni. Panjang jugak post untuk kalinie, jadi harap bersabar ngahaha.

Untuk permulaan cerita, kite start from Hanmer Spring okayy. Err, kat Hanmer Spring.... KRIK KRIK aku dah lupe SHOOT -___-" Hokay aku ingat balik dah :) Dekat Hanmer Spring abg ajak main ski tapi ibu and ayah takmao sbb jalan naik gunung curam. SANGAT RUGI SEBAB DAH BOOK AND DAH BAYAR DAH PON -..-" Then abg ajak mandi air panas which is sorang adult masuk 18 dollar. For me, itu dah cukup MURAH hahahahaha okay I AM SERIOUS -_-" tapiiii, ibu takmao mandi katenye malas nak tuka baju. Last last balik hotel tido smpai ke pagi hamek kauu mencikkkkk T____T"

But then esoknye kitorang pergi melawat Kaikoura, tempat terletaknye whale and seal and what-so-ever. Aku mengharap ade penguin tpi tak ado ponn -..-" Heh takpe, kat tepi pantai tu punnn dah kire sejuk giloo babeng haihh -__-' Tak cukup dengan tu, kitorang daki bukit nak tangkap gamba scenery yg gilaaaa cantek youuuu :O


Menggedik nak pakai spec abang. Ehhh comel lah pulak kitew hihik :3 *PANGGGGG



The next day, kitorang gerak from Hanmer Spring nak ke Dunedin, which is tempat yg abg aku study tuu kann kitorang gerak dlm pukul 7 waktu NZ klau waktu M'sia time tu pkul 3 pagi lagi kot. Kalau nak diikutkan pkul 3 pagi tu kan, mmg aku belom tido lagilah klau kat rumah kann HOHO. Then kannn kannn kannn good news pagi tu SNOW TURUN. Hee~ BUT, it's just snowflakes. Snowflakes ni mcm snow jugak tpi jenis yg halus2 ajee. Aaaaa tapi ttp AWESOMEEEE yeahhhh :D




I've told ya before. IT IS SNOWING ! *yesh saya jakun terima kasih -_-"

Perjalanan nak ke Dunedin tu bapak lah punye sekejap kann mcm dari Johor ke Kelantan hahh mmg kejap je kannn -__-" Dari pkul 7 kitorang gerak tu, pukul 8 malam kot baru sampai kat rumah abg aku. Tu sume sbb GPS kasi jalan jauhh. Aahh korang pepaham sendiri lah haih -_-" Hurm, smpai je rumah abg.. Abg tak tinggal seorang tapi BERLIMA. Believe me, AKU SEGAN GILA. Semua lelaki kot, aku ngan ibu aku je pompuan mane tak segannye kan. Sampai je kat rumah abg aku tu dah nak kena tlong ibu masak segala bagai sbb esoknye tu abg berhasrat nak buat open house :) Aku pon hape lagi dengan menggunakan segala tenaga anak dara yang ada ni pon dtg membantu *HAHA -_-'

Bangun pagi esok tu pon, FUHH bangun lebih awal dpd biase gitew. Bujang2 yg ade masih berkeruh atas katil, aku and ibu pulak berhempas pulas ketang ketung kat dapur memasak -_-" HAHA, tak baik mengeluh dora LOL. Tapi eksaited jugak sbb bujang berlima bersama ayah aku bnyak jugak membantu :) Ayah tolong kacau rendang ayam kat luar rumah. Bujang berlima tu pulak tolong kemas ruang tamu plus pasang lampu raya and kad raya kat dinding rumah :D Besttttt~ Pengalaman raya kalinie mmg tak boleh nak lupekan HOKAYYY. Even tak raya kat M'sia... Even tak raya dgan sedara-mara... Even tak raya dekat rumah sendiri... Raya dekat rumah abg kat Dunedin ni pon dah rase mcm satu family gitew, SYIOKKK :)


Sayew yg baju oren tuww. Sayew sibok layan tetamu niy, shuhh shuhh pi main jauh jauh jangan kacau ORANG BUSY hahahahaha gedik.


Salam Perantauan from US :) *ngehngeh nak merasa jugak* err, aku nampak bambam kat situ -_-" TEEETTTTTT~!

And the one yg pkai topi and berbaju melayu complete bersamping tu sangat BAIK. Seriously im telling you guys, HE IS SOOOO NICE. Glad to know you bro (^^,) hehe.


Next ! Esoknye kitorang pergi kilang Cadburry WITHOUT MY BROTHER -_-" . Abg terpaksa hantar kereta sewa pulang sbb mmg kitorang sewa kereta smpai ahad je huhu. Kitorang bolehlah berdikari jugakk sbb ade GUIDE yg bwk kitorang keliling kilang tuu :) Banyak gilaaaaaaaa aku borong coklat tapi bukan aku bayar hahahaha. KORANG, tunggu je coklat from aku okayyy. Yang tak dapat jangan nangis hahahahaha kejam. After that kitorang pergi Railway Station sbb kat situ scenery cantik :) Then jalan2 sekitar town tu sbb dekat je dengan rumah abg memandangkan kereta pon dah takdo kan jalan kaki yolah apo nak dikato. HAHAHAMEK kauu giteww kan :D


Satu je gamba. Nak lelebih buad hape pulak LOL.


HERE, tempat abg aku study. Aku just tukang menumpang aje hihi :)

Pagi tadi, kitorang bangun awal untuk gerak ke Queenstown pulakk. 5 jam perjalanannye naik bas from Dunedin -__-" Sampai je terus check in hotel, turun bawah jalan jalan makan ice cream then beli souvenir lagi ♥ Pastu tah cemane boleh terserempak pulak dengan Chef Wan kat tetengah NZ ni hahahaha :D


Yang sodeh ehh gamba den ngan Chef Wan TAKDO sbb tunggu air siap sensorang kat Starbucks GRR -..-"



BLABLABLA lepastu dah pukul 5.30 ptg kitorang naik GONDOLA atau name lainnye CABLE CAR. Aku takpaham betoi knape kat sini name bendalah tu gondola. Pkai name cable car je kan senang nampak lahh grrrraaaannddddd giteww kan hihik :3 Dah naik atas gunung sinun, kitorang naik bendalah ni pulakkk....... JENG3..


Haaa tudea aku dah mai dgan abg aku hihi. Suweet kann? Kitorang nampak mcm couple tak? HAHAHAHA woi bengong abang sendiri kot tu heh -..-" Ngee, kitorang naik bende ni sbb nak main ni...... JENG3..

Yes, LUGE ! I ♥ LUGE ! :DDDD


MUAHAHAHAHAHAHAHAHAA *gelak puas* Sumpah game ni sangat AWESOMEEEEEEE :DDD
Game ni mcm Go Kart tapi lagi COOL than the Go Kart hihi ^_____^

Then kitorang tengok show KIWI HAKA namenye dlm pkul 7 lebih camtu. BEST :D





And last but not least, i've got an AWESOMEEEE watch ya knowww. Hee~ like it giloo gilooo lah kann hahahahahaha ngeng xP Esok awal pagi nak kena naik River Cruise pulak. Hehe tak sabar, mesti sejuk -..-" Hailaaa hahahaha okayyy bye ! Thanks for reading ! Peace yoww !



p/s : thoseeeeee AWESOMEEEE thingy credits to my gilaaaaaaa, HAZIRA NADIAH :)

happy birthday girl :)

i knoe you loveeeeee me dave. ahaha thanksss for the video ! I LOVE YOU TOO :) *LOL perasan -_-"


Assalamualaikum :]

Hey thereeee, korang ape cerita ? Harini dah raya kedua right ? Bestt, tapi kat sini 31 August baru hari raya pertama :) And before lupa, happy birthday doraaa :D Untuk birthday aku harini dapat main snow kejapp sebab jumpaa snow kat tepi jalan hahaha pathetic. Dah masuk summer sekarang ni sbb tu snow pon makin mencair -_-" Now it's almost 11 pm lahh. Kat Malaysia baru pukul 7 kan ? Wuuu, im missing Malaysia already and now im eating tart nenas LOL hihi :D HOKAY taktau nak tulis ape dahh ni. So, here's some pictures for you allss hahaha gedik.


Here, with my ayah and ibu :)


And here, with my abg yg dah hampir stengah tahun tak jumpe *LOL ayat sedih


Sorry sbb SIKIT je gamba. Tengok jelahhhh, banyak songeh pulak baling ni kangggggg hahahaha :D

Err err, pakai sweater buat aku nmpak more gemuks lahh taksukee taksukee. Ngahaha sengal dah kau ni memang bambam lahh doraaaa oii heh no comment ! Hee~ Ade cerita best aku post lagi okayyy. Bye korang and CHEERS :D


p/s : it's cold and im hungry =/ HAHA bye ! :D