Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Dah dapat tawaran SBP :)


Im happy but not too happy =/


Salam hari Isnin, salam petang, salam sejahtera, salam sehad sentiase, dan salam satu Malaysia :) . Harini, nak cerita pasal harini. Okay ayat apejetah yang aku gune niy =,=" Takpeh, mari sambung cerita :)

Balik sekolah, sampai rumah dalam pukul 3. Check phone, dapat message daripade Mimi. Dye tanye aku dapat tak tawaran SBP. Aku mule laa excited nak bukak lappy nak check kat website KPM. Tetibe dapat message lagy, Mimi kate dye dapat surat je. Aku pon tanye ibu, ade surat untuk aku tak. Ibu cakap takde :(

Takpe, berusaha gak carik. Teeeeetibe~~(bunyik saspen) Nampak satu sampul besaaaa godangg punyee lah kan ade tulis name aku. Aku jerit, ibu terkejut terus dye datang kat aku. Ibu cakap,

" dapat tawaran SBP ke ? "

then ibu cakap lagi...

" kalau tak dapat tawaran, dye takkan post sampul tebal macam ni "

Aku takut nak bukak, takut kalau dapat sekolah yang aku taknak :( . Lastlast ibu tolong bukak kan :) . Ibu cakap aku dapat SM Sains Muar, Johor. Aku macam tak percaye sebab boleh dapat sekolah yang aku mohon haritu. Aku ambik surat tu then bace betol betol. And kalinie, sah lagi sahih memang betol aku dapat SM Sains Muar. Terus aku nangis bebeh. Haha aku memang budak cepat cengeng :P

Jeng jeng jeng~~~~





As yang aku dah cakap kat atas, aku dapat SM Sains Muar and dapat aliran sains tulen :) . Actually secara kebetulan dulu mintak Sains Muar ni same dengan Diyana. Tapi dye tak dapat :( . Dye dapat sekolah sains jugak dekat SM Sains Sultan Iskandar, Mersing. Huuu, sedihnyeee tak dapat same dengan Diyana :( . Kalau same, takde lah aku takut nak masuk asrama nanti. Heheh :P . Haiseh, nak buat camne. Da takdir menentukan kitorang lain lain sekolah. Bersyukur jelah kann :)

Alhamdulillah, aku happy dapat tawaran ni :') . Tapi, tibe tibe aku rase sedih jugak. Sebab, tadi ibu cakap cemni kat aku.....

Ibu : Alhamdulillah, dapat Sains Muar. Dora nak pegy ke ?

Aku : Nak ! Nak ! Nak ! =D

Ibu : Hepy nyee dye. Taksaba nak tinggalkan ibu dah ke ?

Aku : T___________________T"



See~! Sian ibu nanti tinggal sensorang kat umah kalau ayah takde umah nanti. Wuwuwu :'(



So, macam mane ? Nak pergi ke tak ? Kalau aku reject tawaran niy, takut tak dapat MRSM pulak nanti. Hemm, dora~ Ni satu satu nyee peluang kaw masuk asrama ! So, hem insyAllah aku pergi :) . Doakan aku keyh korang. First time niy nak masuk asrama ! HAHA. Emm, aku daftar 7/2/11 nanti :) . InsyAllah, ni bukan last entry from me. And jangan anggap entry ni satu surat wasiat pulak. Kaw nak kono ? Nak kono maki ngan den ? HAHAHAH~

Ngee~ So, sekarang takde ape nak kasitau dah. Wish best of luck for me. Byee :)

3 comments:

siti nurul ain osman said...

nice to meet you too :D kita jumpa 7 feb nanti ye..hee ^___^

Dora Kimmy said...

hehe~ yey~! okayyy~ see you soon~ :DDD

liyana M nasir said...

adik..nk tnya skit..hows life dkt samura dulu?cousin akak baru je dpt tawaran ni.dia pun nk tunggu untuk mrsm jugak.any comment?which 1 is better?mrsm @ go for sbp? TQ ;)

p/s: dok google psal sms muar ni,pastu trjumpak blog awk.. ;)