Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


The last memory of us in 2010 :)

Entry dimulakan dengan gambar kami ^^


Salam semua :) . Harini dah 1/1/11 tau. Best jee nombor tu ^^ . So, nak cakap HAPPY NEW YEAR to all of us =D . Okay takmao panjang panjang, nak cerita pasal semalam. Dengan bertarikh 31/12/10 , yakni hari terakhir dalam tahun 2010, aku dengan kengkawan keluar hang out dekat Jusco Seremban 2 ^^ . Khamis tu aku baru balik dari Mid, tapi esok tu je dah nak kena keluar lagi. Tapi tak ape, aku suka tauu bab keluar jenjalan ni. Hehee Okay jum bace :P

Aku bangun awal dalam 6.30 pagi sebab nak solat subuh. Tak terus tidur balik sebab takut nanti aku susah nak bangun balik =.=" . So online lah kerja aku ape lagi, heheh. Online pon sebab nak transfer itu transfer ini dari lappy ke Mr.Lime aku ni. Tak tau Mr.Lime ? Heh, handphone aku laa -__-" HOHO~ Kengkawan aku cakap nak sampai sane around 10 or 10.30 am. Diorang datang Jusco dari Pilah, tapi aku dari Seremban je memandangkan aku tengah ada dekat rumah Seremban ni :) . So nak dekat pukul 10 pagi tu baru laa aku mandi. Sebelum mandi tu pon Mimi text kata diorang kat Pilah lagi. Diorang lambat sebab apetah aku malas nak ambik tawu nanti buat sakit hati je ingat. HAHA~ Kite klimaxkan cerita, pukul 11 macam tu aku terus ke Jusco. Dalam 11.30 sampai laa :)


Da sampai Jusco aku terus pergi cinema jumpe diorang. Diorang cakap tiket dah beli. Wayang start 3.40pm. So kitorang ada banyak lagi masa tuu. Terus turun tingkat bawah sekali, aku nak beli sandal. Kebetulan Tyra pon nak beli. Satu, satu kedai kasut kitorang usha. Banyak yang mahal je =.=" Last last tak jumpe pon yang cantik. Tyra pulak selalu adee je masalah dengan saiz kasut dye. Huu, aku dah fedup carik kat kedai, terus usha dekat kedai kecik kecik yang jual selipar murah murah. Ngehh, jumpe laa satu selipar ni. Comel pon yea jugak, and sedondon dengan colour baju aku. Hee~

JJang ! Selipar pink polka dot saje. Ngehngeh =D . Aten cakap tali hitam selipar tu nampak mcm tali b**. Watde ? o.O HAHA~


Then kitorang nak gi makan pulak. Lapo beb. Mimi dengan Tyra beli makanan dekat foodcourt tapi aku, Aten, Laila terus pergi McD beli ape yang kitorang mawu. Lepas dah makan, kitorang jenjalan dekat tingkat dua. After that aku ajak Aten nak usha selendang yang jenis batu batu tu dekat satu kedai kecik ni. Time tengah tengok tengok tu, akak yang kerja dekat sebelah kedai selendang tu tetibe tanye..


Akak free hair : Adek, adek.. Nak beli selendang ke ?

Aku : Taklah, nak tengok jee *senyum

Akak free hair : Nak tengok boleh, usik jangan.


Aku macam, WATDEFISH KAU CAKAP DEKAT CUSTOMER MACAM TU. Mencarut-carut aku ehh dekat akak tu dalam hati. Memang dye mintak jeling ehh daripada kitorang ? Boleh je, Aten pakar hal macam tu. HAHA


Aku : Okay. Fineeeeee~ Jum blah. *blah sambil mencebik



Ahhhhhh~ Sakit hati kitorang wey. Perghh, taknak dah aku pergi kedai tu lagi beli selendang. Pi mampos kaw lah ehh tak laku pon selendang kaw. Aku doakan ni tau, aminnn. Yes aku memang kejam. Haha macam ade yang kesah. Ngee~ :D . Yeah lupekan pasal akak yang tak penting yang free hair tu.

Lepastuuuuuu, kitorang terus pergi kedai depan tu. Cadang nak beli headphone, tapi rase macam aaaaa tajadik laa. Haha, last last Aten ajak beli earphone yang same macam dye punya tapi colour lain. Kire sedondon giteww. Auww HAHA~ Murah jugak laa earphone tu. Beli dua dapat RM20. So kami beli sorang satu. Comel je heh ^^ . Tahu tak yang aku dan Aten dok mengutuk akak free hair tu depan akak yang jual earphone tu ? HAHA, akak tu senyum je tengok kitorang. Takpeh, macam la akak tu nak ngadu. Akak baik kan ? Akak ni tak macam akak yang free hair tu kan ? BAHAHA~

Aten beli colour pink, aku beli colour lime. Baru cocok dengan handphone giteww ^O^


After that kitorang singgah Popular, nak beli barang sekolah sikit :) . And tengok laa ape yang aku jumpaa~~~
-
-
-
-
-
--
--
--
---
----
-----
------
-------
--------
---------
----------
-----------
------------
-------------
--------------
---------------
----------------
-----------------
------------------


Tenengteneng~ Pencil case bentuk Darlie. Ade muka Obama tau dekat situ dengan trend terkini iaitu, "CHANGE" . LOL. Maybe name Change tu sebab Obama dah ambik tempat Bush kan, tu yg berubah tuu. HAHA xP Hmm, tak lawak kod -.-



Then kitorang terus pergi main bowling. Blablabla~ Mood aku nak cerita pon dah hilang sebab akak free hair tu dah spoiled kan mood aku. Perghhhh -________-" Tengok gambar jelahh. Banyak jugak aku upload nie :)

Saye dan Aten Ngehhhh~




Saye dan Laila meyh :D


Tudea muka kitorang semua. Abaikan muka aku yang tersepit tepi tu. Dah macam bola dah aku tengok. POHOHO~


Saye dengan Mimi pulokkk ^^


Hah, gambar diorang. Aku jadi photographer, so gambar aku takdak. Hmmmppphhhhh ! *mrajok* XD


Kalinie dengan Tyra and Laila pulak :) . Sila zoom tembikai pink yang saye pegang tu~ 14kg(kg eh?) tuh ! Time tu ceq dah ketaq lutot pegang tembikai tu dah tao dak ! XD


Aaaaa ni time aku bergerak kowd sebab tembikai tu berat sangat. Nak marah photographer laa sebab snap lambat ! Haha :P



After dah puas main bowling, kitorang solat then tengok wayang. Tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah. Aku memang dah lame mengidam nak tengok cerita niy tapi tak berkesempatan =/ . Skang baru dapat tengok. Ngehehe~ Cerita dye lawak gilomekkkk ehh tapi merepek ! =.=" Cerita dye tak sambung langsung and banyak part laguuu semata mata nak habiskan masa wayang 2 jam tuu. Haha SABO JELAHHHH~ XDDD

Lepastu blablabla~ Malas nak cerita :) . Pukul 6.30pm ibu aku jemput balik, Laila dah balik awal. Aten and Tyra pulak tumpang Mimi balik Pilah :) . The End~ HAHA~~ T_T"

See ! See ! Kitorang beli buku yang sama tao. Earphone sama, buku untuk tahun depan pon same. Hehe sukeeeeeeeee ^^v



Okay, gambar bawah ni di zoom in untuk tatapan anda sahaja. Ngehh~





Kesian Teha tak dapat join =( . Huhuhu~ Papepon, jumpe korang dekat sekolah isnin ni okay ? Byeeeeeeeeee ! Ngee~ =D

No comments: