Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Old school, new me.



Comel jea Danbo atas ni kan ? Hee, sesuwai bebeno lah dengan tajuk entry :D


Hello and assalamualaikum visitors :) . Tajuk atas niy saje tulis nak kasi gempak sikit. Hohoh. Tapi betul jugak, sekolah lame but aku yang baru. Takde lah baru sangat. Just ade bezanye aku tahun ni dengan tahun lepas. Tahun lepas aku pengawas, tapi tahun niy jadik budak biase. Ngehngeh :D

Lame jugak aku tak on pakai lappy niy. Asyik asyik on pakai handphone. Siyes tak masyukk on pakai bendalah tu =.=" . Hari khamis haritu baru bukak balik lappy. Tu pon tak on lame sangat :P . Aku ade jugak ber-blog walking and kebanyakan nye banyak cerite pasal first day sekolah. Akuuuuuu pon nak cerita jugak even takde ape yang best pon first day tu =.=" . Okay jum bace, taknak bace boleh shut down your lappy :)

Okay first day sekolah, tak best langsung. Pagi pagi lagi dah sakit perut. Actually sakit perut tu sejak hari sabtu tapi berlanjutan sampai isnin, selasa, rabu. Hari Ahad tu dah pergi klinik and dapat ubat tapi still tak berkesan. Tapi hari rabu tu dah okay sikit alhamdulillah :) . Tu pon sebab makan ubat gastrik ayah aku mase beli dekat KPJ tahun lepas. Huuuu~

Blablabla sampai khamis ade orientasi untuk Form4. Siyes bosan nak matiy =.=" . Khamis lepas rehat tu barulaa Form4 dapat kelas masing masing. Jauhhhh giloooo lah kelasnyee T..T" . Toilet jaoh, padang sekolah jaoh, pagar sekolah jaoh, semuaa jaoh laa. Lagi jaoh dari masa Form1 dulu. Dahla tingkat atas sekali. Macam apeje T___T" . Maybe cikgu memang saje nak aku exercise kowd tahun ni. Papepon thank you so much yer cikgu =.=" HAHA.

Oh yea, tahun nie aku masuk 4 Ibnu Sina which means im in 4A this year. Muahohohhh~ Selama 3 tahun sejak Form1 aku kelas B, tahun ni first time naik kelas masuk 4A. And and, aku ambik kelas sains. Hari Jumaat, dapat buku teks yang berkilo tu and cikgu Biology aku pon dah kasi homework bebeh. Nasib baik sikit, just buat nota je :) . Cikgu ade gak terangkan pasal Biology ni. Yang aku ingat satu ni,

Biology comes from word "bios" which means "life" and "logos" which means "study" . So, Biology teach us about the study of life.

Erkk, betol ke eh ? Aku main taip je tu, tulis ape yang aku ingat je. Malas nak ambik buku teks dalam bilik. Ngehh, maap kalau salah yer. Saye tak bersalahhh xP . Haa satu lagi, keputusan kemasukan Form4 2011 ke SBP bakal keluar 15/01/11 ni yakni hari sabtu kayh. Doakan aku dapat meyh. Hope dapat sekolah yang jaoh jaoh and yang bagos bagos *konon berani*


Lupa lagi ! Followers aku dah tepat 200 orang. Haahaa, congrats dekat orang yang ke-200 tu yeh ! Maaf takde award sebab tak ade mase nak buat LOL. Btw, congrats to you once again and thanks for visiting ! Heehee~ ^O^v


Okay dah. Takde ape nak cerita lagi. Maybe this week dah start belajar, and aku mesti busy takde masa nak online nanti. Tapi, aku still akan tweet di Twitter guna phone. Nantikan kemunculan saye~~~ HUAHUAHUA -..-"



And nie kengkawan Danbo, ahaha comel comel ! XD


Okay, BYE ! :D


No comments: