Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


welcome back, august


Assalamualaikum :]

Semalam baru July... harini sudah August. Semalam tak puase... harini dah kena puasa. Haihhh... cepat sangat masa berlalu. Semakin cepat masa berlalu, semakin cepat jugak kite sampai ke hari birthday saya dan abang. Haha HOKAY, hypothesis accepted. Malam ni tidur awal, pagi nanti mahu sahur. Toodles :]


credits : tumblr :)

Happy Eid Mubarak :]

Assalamualaikum fellas :]


Our past childhood year :')



And don't know how.. Suddenly, i miss my brothaaa :(
♥ Rindu mau gado sama dia laa.. Grr~ =/



Err, apesal tetibe aku rase abang aku ni berubah jadik superb handsomeeee 361 degree. LOL. Tapi WELL, kalau abang hensommmm.. adik mesti lagi comellll kannnnn~~~ ngahahahahaha peace yawwww ^O^V


HAPPY EID MUBARAK
people :]

p/s : tears falling down. bye.

p/s : tears falling down. bye.

found old one

We, the Aspurians.. all wear the Legacy's shirt on that day.
Kalau anda peka, carilah saya dikalangan mereka :D


place : Asrama Putera :]

hello LIFE, im home !


Assalamualaikum :]

Yehuuuuuu~ rindu my bloggie and fellow friends. Kiki :D Im home lah kawan. Home suweet home. Auwww :D Tak terkate dahh happy nie. Dah ingat katil tilam selimut teddy bearsssss jea niy. Nak tido ! Ehee~ Tapi, rabu next week exam bebeh. Tak ready hape pon lagi. Adehhh =.=" Err, taktau nak cite ape nie. Tengok gamba je ehhh :D

Peace baby peace~~ ^O^v

Ngee~ Titew adew scandal baru. Ahakzzz XD bluhekkk~ muntah I @_____@" HAHA.


I LAP BIOL-OGY :D *Papa (cegu skola) yg aja nie. LOL


Tempat utama kami AzaMumtaz-ian tidak kira gender melepaskan stress dgn menconteng locker kat blakang kelas :D


Ngee~ Forever mine :)


My own meja belajar kat SAMURA. See ? Penoh dengan gamba and sticky notes. Semua tu untok tontonan mata supaye tak tido dlm kelas mase cegu mengajar. Ehee~ :D


Banyak lagi gamba sebenanye tpi semua kat pesbook dalam album budak kelas :) Aku upload mane yg mampu je. Ngee~ Pasni turn aku plak upload gamba ;)


Done ! Hokay BYE ! ^______________^V

who says we're not perfect

Assalamualaikum :)

Dear DREAM,

Yesterday I met her. Yes, it's HER. Fatin Farhana Midzan :) Daripada pukul 2.30 ptg smpai 5 ptg =,=" LOL. Actually cadang smpai 3.30 ptg je tpi terlanjur bile ayah ngan ibu da smpai nak jemput tu, mak Aten ajak masuk lepak lepak luu. Kawan lame la katekan. Ingatkan kejap ajee. Tengok2 lame plak. Yang lamenye bukan ibu aku ngan mak Aten yg borak2. Tapi ayah aku ngan atok dye yg lebih lame boraknyee. Hailaaa.. Pelik jee :P Kat sini aku masukkan sikit je gmbar. Nak tengok lebih lagi ade kat Facebook kayh :)

Kami comelkan ? Ahakzzz. Rindu dia ♥ :D

And lastly, Happy Birthday ABANG KACHAK ^O^V



p/s : I'll be going back to Samura this 3.00 pm. So, adios ! Salam :)

I want to be beautiful

So what if I keep wearing ill-fitting jeans/pants?
So what if my clothes don't accentuate my so called curves?
So what if wearing the arm cover is embarrassing?
So what if you think chest-covering hijabs are so kampung?


I choose to be beautiful in the eyes of Allah
not you




p/s: Copied from AngahFuzah (:

she replied mine ! all thanks to Day :D

Nak lagi besoooo, pepandai lah klik gambonye yeee. Arrr, mcm tak pecaya. That Najwa Latif or should we call her Imratul Najwa replied mine. HIHI, loads of thanks to Day lahh :D Macam mane boleh jadi camni ? Panjang cito ehh. Nanti lah story. Kok aku ingat lagi laa. Ahaaa :D Petang tadi baru je story mory ngan Aten pasal dia. Ngehngeh, tak sangke berjodoh pulak malam ni. LOL ayat :P HOKAY, cakap psl Aten. HIK TEHIK, today i met her. ngee~ dekat entry yang lain lah aku story kayh :) Bye :)



I loveeee her "Cinta FaceBook" . AHAHA ^___^

hafazan time, LOL

Setanggi Syurga - InTeam

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Tersiksa jiwa merindu
Bagai terkurung dibasah tengkujuh
Kewangian aroma bunga
Tak menggugat keteguhan iman

Cinta tak pernah terbunggar dan terlebur
Pada redup renung mata yang menipu
Tuntas ku mendaki
Puncak cinta teragung

Izinkan aku melafazkan kata
Bicara hati yang mudah diterjemah
Betapa aku gerun pada teduh ntuk bernaung
(Kerna awan itu rapuh)

Bahagia buat mereka
Yang bertemu cinta yang teragung
Yang membawa ke syurga hakiki dan abadi

Dendam tak marak menyala dan membakar
Oleh putih salju yang berguguran
Kerna dosa itu lebih hitam dan kelam

Ku anyam rindu menjadi hamparan
Kerna ku pasti adanya pertemuan
Di sana nanti bukti cinta suci dilafazkan
Tak bertemu pengucapan

Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Kata janjiMu........
Seharum setanggi syurga

------------------------------------------------------------------------------


Akrab Persahabatan - InTeam


Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua
(2x)

Seerat simpulan yang tidak terbuka
Seteguh langit tinggi menongkah dunia
Kita mengharung badai atas nama
Kasih insan bersaudara

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

Buang yang keruh ambil yang jernih
Dendam hasad dengki mestilah dijauhi
Marilah kita contohi Rasulullah
Dan para sahabat
Di dalam bersahabat
Ukhuwah dan mahabbah kita jalinkan
Bina keharmonian

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

------------------------------------------------------------------------------


HOKAY, jangan tanye aku apasal kena hapal lagu-lagu niy =,=" yang pasti, mmg nak kene hapalkan sebelom balik Samura esok. Adehhhh, malasnyeee ! -_______-"

greatest news

IM HOME.



easy , simple and steady aite ? ngahaha IM HAPPY when IM HOME :)
jiyeahhhhhhhhhhh ^____^V