Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


happy birthday girl :)

i knoe you loveeeeee me dave. ahaha thanksss for the video ! I LOVE YOU TOO :) *LOL perasan -_-"


Assalamualaikum :]

Hey thereeee, korang ape cerita ? Harini dah raya kedua right ? Bestt, tapi kat sini 31 August baru hari raya pertama :) And before lupa, happy birthday doraaa :D Untuk birthday aku harini dapat main snow kejapp sebab jumpaa snow kat tepi jalan hahaha pathetic. Dah masuk summer sekarang ni sbb tu snow pon makin mencair -_-" Now it's almost 11 pm lahh. Kat Malaysia baru pukul 7 kan ? Wuuu, im missing Malaysia already and now im eating tart nenas LOL hihi :D HOKAY taktau nak tulis ape dahh ni. So, here's some pictures for you allss hahaha gedik.


Here, with my ayah and ibu :)


And here, with my abg yg dah hampir stengah tahun tak jumpe *LOL ayat sedih


Sorry sbb SIKIT je gamba. Tengok jelahhhh, banyak songeh pulak baling ni kangggggg hahahaha :D

Err err, pakai sweater buat aku nmpak more gemuks lahh taksukee taksukee. Ngahaha sengal dah kau ni memang bambam lahh doraaaa oii heh no comment ! Hee~ Ade cerita best aku post lagi okayyy. Bye korang and CHEERS :D


p/s : it's cold and im hungry =/ HAHA bye ! :D

Happy Eid ul-Fitr :)


Assalamualaikum :]

Hee~ Ayah dah start pasang lampu liplap-liplap lepas balik dari Econsave tady and aku rase lampu tu akan ber-liplap-liplap smpai pagi ni sbb takde org yg switch off the light pon? aahaha :) Yeahh dpt lmpu liplap-liplap tu pon sbb aku yg suruh hahaha gedik. Aku mengidam kot? o.O Yelah, kat facebook.. twitter.. blog.. semuanyaa banyak cerita psl pasang pelita laa, buad kuih raya laa, main mercun laa. Aku? sekadar membaca jee ape yg dorang kongsikan sbb aku tak dpt rase ape yg dorang rase :') Abg aku pon takde kat rumah skang ni, so sangat sunyi yer adik-adik. Saya ulang, SANGAT SUNYI KRIK KRIK -___-" hurm, barang pon dah packing. Barang ntuk balik Samura, checked ! Barang untuk fly mlm ni, checked ! Homework, .............. aaaaaaaaaaa KRIK KRIK ("-___-) hehehehehee, biaselahh. Aku, maneje penah nak siap homwek FULL kan. Takat lopong lopong homwek tu adelaa. Okelaa tu dpd tak usek langsung kannnnn hihihi :D

Urmm, tengahari ni sebelum pkul 1 dah kena gerak Seremban sbb nak pegy umah nenek. Petang pulak terus gerak airport lah kot sbb flight aku malam. Around 11 lebeh camtuu tapi dah nak kena masuk luggage sejam or due jam sebelum fly. So people(s) yg mengenali diri ini, silalah rajin-rajinkan diri anda message or call aku awal skit dpd waktu aku fly ehh LOL. Kalau laki, better msg je ehh sbb aku tak main lah call call ni, taksuke :D (haha mcm adeje) . Kalau pempuan, dependsss aku tak kisahhh asal tak bazir kedit aku sgt yee hahahahahaa kejam :D

Korang doakan aku slamat pegy and balik okayh. Insya-Allah aku akan tngkap gmba kat sane sebanyak yg mungkin lahh haha. And aku akan online jugak lahh kot pkai lappie abg aku ngohngeh3 . Sooooo, that's all. Peaceeeee yawwww ^O^V

p/s : SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :)

thanks for being my OTHER HALF :)

Assalamualaikum :]

This is such a longggggggggg post :) HOKAY, there's too many things to share actually tapi tak terluah :) LIFE at SAMURA teaches me everythingggg. I've made sooooo many AWESOMEEEE friendsss there and im happy with that :) kannnn Haziii xP Err even hidup kat SAMURA sangat memenatkan dan membosankan but when im with them, tak terase pon sbenarnye :) Sejak akhir2 nie aku lebih suka turun kelas than duduk dlm dorm. Tak kire lah bile2 ade mase terluang, aku akan trun Azam dgan bwk mp3 then lepak lepak buad homwek tido kat klaz. Hoyehhhh heaven kannn. It's better than duduk dlam dorm mcm tugu and blablabla sila pahamkan sendiri :) and Qiha, please jgn pike lain. I know what you've been thinking and please just shushhhh hahahahahahaa xP


Aku tak tahu mengape dan kenape and why and what's wrong with me yang aku rase sayangggg dengan Azam :) Bukan tak sayang budak kelas+skolah lame, sayang jugak meyh :) But this is different. LOADSSSS of different :) Bile dekat kelas, time sedih... adeje yang datang amek tau and pujuk. Bile nangis2 dalam kelas tu dah biase dahh... adeje yang datang terus peluk tenangkan hati :') Bile sorang happy dlm kelas... jangkit kat satu kelas semuaaa happy :) Bile sorang marah2 and moody dlm kelas... hamek kau satu kelas pon KRIK KRIK senyap taknak carik gado -__-" (yg ni taksuke sgt kann) . Mase aku nangis, ayah akan tanye "Do, nape nie? Nape nangis? WEYHHHH~ asal nangis?" and i was like, geleng je :) . Mase aku nangis jugak, just tunduk bawah and pndang meja. Tetibe our atok which is Haziq tetibe ckp "Aku tau kau dah penat nangis. Aku pun penat tengok kau nangis" and he try to cheer me up and he managed to make me laugh again with his joke and then ckp "yeayy dah gelak, hik2" :') Thanks korang, syg korang gilaa laaa :) Kat skola lame, mane penah ade budak laki amek berat psl aku except that crazy lalalaa Fikhri Amir kannn hahahaha :P


Masuk bulan ramadhan nie, makin erat kot hubungan kitorang? :) Yelah, time rehat manede semua berpusu-pusu pegy kantin or koop sbb nak mkn? Semuenyee lepak dlm kelas jee, buad hal. Borak itu, borak ini, tido, siapkn homwek, nganjing itu nganjing ini, gelak gelak hoho itu hoho ini kannnnnn. Prep petang pon optional. Nak dtg, dtg.. tanak dtg sudehh. Lagilaa heavennnn kannnn :D


And, 14/8 haritu mase prep mlm... kitorang punye baju kelas dah siap. Eksaited nak mati weyyyhhhh :D 15/8 esoknye tuu terus rasmikan baju tu WOOTS. Kitorang pkai bju tu mase prep petang tu. Dtg prep petang tu pon sbb nak hias kelas for this upcoming MerdekaRaya kannnn :) Havoc gilaaa kot petang tuu time hias klaz. Best gilaaa wa ckap sama luuu hahaha. Smpai pkul 5 kot kitorng lepak kelas then balik asrama solat pstu 5.15 turun kelas berkumpul balik then ramai2 pegy bazar kat astaka. Jeng3 dengan bangganya kami turun bazar pkai baju kelas. Rmai jeles kot? HAHA. After dah beli2 terus gerak sama lepak gazebo kubur LOL. Kitorang panggil gazebo kubur sbb gazebo tu sebelah je dgan kubur kat skola aku weehaaa~ xD


Kerja gilaaa kot kitorang buad bsing sebelah kubur. Heh, takde sape marah kan? OHH maybe Allah marah? Err *awkward* -___-" KRIK KRIK. HOKAY... back to topic, err kat mane tadi? Hurmm, oh yeah at the gazebo. Err, nak cite ape psal gazebo? Err *awkward* -___-" KRIK KRIK lagi. HOKAY, stop it ("-_-)


Ohyeah, satu lagi moment yg aku takkan lupekan seumur hidup aku which is SAHUR. Tahun ni bulan puasa, dua kali je aku turun DM(dewan makan) for sahur. Biase sahur kat dorm je sbb malas nak turun. Bayangkanlaa dgn muke selebet mamai2 tuu nak pkai cantik2 turun DM hoh peh-lishhhh lahh kann tak kuasa I youuuuu hahahahahahah. First time sahur kat DM, with Sahi. Die yg dtg dorm pkul 5 kejutkn aku bangun. Haha, sengal dow aku. Dahla dorm die jaohhh, die snggup dtg kejut aku sbb nk tunaikan hasrat aku mkan kat DM masa hari kedua last sahur kat SAMURA lol xP Thanks Sahi :D


And the second time, sahur with Azamumtaz :) I LOIKE~ Malam sebelum pulang bermalam esoknye tuu which is hari selasa, aku ngan Sahi tidur kat bilik study. Yes we did :) Siap bwak jam loceng lagi tauu masuk blik study :P Sumpah best aku ckp. Tak sunyi langsung. Mlm tu bising dgn BGWard yg bukak lagu2 raya and ramai nak buad dedikasi smpai pukul 11 mlm tahuu. Smpai tak ngantuk dah dengar (okay ni tipu -_-) . Ekceli aku teman Sahi je buad kad raya kat bilik study smbil tu aku pon buad la homwek SIKIT hehe :) Punyelah eksaited nak sahur same smpai sanggup tido bilik study je :) Neway, you know what? aku bangga dgn budak laki klaz aku sbb SEMUA berjaya turun DM ntuk sahur terakhir bersama. Im proud of you guysssss tahu? :') And for the girls, ramai lah jugak turun tpi tak semua kannnn. But sokay, korang dimaafkan hahahaha. Our ayah which is Pipette lead us with the doa makan and then we eat dengan rakusnyaa yumm yumm :D no laaahh, kami makan dgn slow menikmati waktu yg ada bersama tu :) and then we all laugh about ayah wearing a spec with kopiah and he really looks like the REAL ayah hihi ^^ so sweet kan? hahahaha comel je bagi aku. ngeee~ ^^, gamba takde plak sbb lupe bwk kemera. Masing2 mamai lah katekan... (acceptable tak alasan ni?) -_-"


Banyak lagi nak cite sebenarnyee tapi klau cite nanti overload pulak blog aku ni kang kann. So, lets meet my AWESOMEEE Azam :)


Meet my gilaaaaaaaaaa, Hazi and she IS AWESOMEEEE yow :DDD


Meet my twin, Sahi and she IS THE X's bebeh hahahaha :D


Meet my best-deskmate-ever, Lisya and she IS COOL~ :O

Meet my history's facy, Maher and she IS BEAUTIFUL :)


Meet my JAUUUUUHHHHHHHHH, Yuyun and she IS HYPERACTIVE ^_^V

Meet him, Razin and he CAN SEE THROUGH MY EYES~~~ *___* hahahahahahaa


Meet him, Azim and he IS THE TALLEST GUY IN AZAM. ouww yes he IS *__*








Ni lagi satu kerja gila aku tak pernah buat which is duduk tetengah jalan -__-" and azim keep yelling at us like there IS a car that wanna hit us from the back i was likee URGHHH, THERE IS NO CAR LAHHHH !!! ("-__-)




We're playing the Penguin attention ! Penguin begins ! game.
aahahahaha I LOIKE~~ :DDDD


And thereeeee, the one who is wearing the green watch. Meet him, Haziq and he IS THE CUTEST ATOK EVER LAHHH sbb die suke gelak camni = hik3 ^___^V ahahahahaa


Meet him, Pipette or his real name, Fadzli and he IS THE GREATEST AYAH EVER ^^







AZAMumtaz'29 is AWESOMEEEEEEE !!!!! jyeaaahhhhh everyone knows that. haha yeah? err, KRIK KRIK hahahahahahahahaa GREATTTTTTT ^O^


video

Here's a video i've made for you Azam. Do view it :) and ohh, LOADS of credits to my Nabihah Nizam hehehehehe :D HOKAY, ILY AZAM ...
THIS MUCH \(^O^)/


HERE, some peace from me to you readers. Thanks for reading ! Roger and out~ ^o^V




p/s : im going to NZ tomorrow. do miss me LOL xD

surveyyyyyyy

Our week without God ;

SINday, MOURNday, TEARSday, WASTEday, THIRSTday, FRIGHTday, SHATTERday.

and these 7 days make...



One WEAK!

moral of the story : remember our almighty ALLAH :)



p/s : tenkiu Yuyun and Faqeh :)

Samura rawks !


Assalamualaikum :]

Meet OUR other ayah, abah, papa, papy, father, daddy, appa, abi, Fadzli, Pipette, and of course our KT yang berjaiyaaaaa lagi bergaiyaaaaaaa (^^,) . Ehee~


Nothing much too share actually. Just wanna say that im home !!! LOL, even da lame balik pon sebenarnyee. Harini dah khamis kannn. Pengetua lepaskan pelajar hari rabu sebenanyeee tapi aku baru teringat nak post psl bende tu harini lol. And baru aku sedarr yang kami budak Samura cuti raya awal. WOWZESSSS~ COOLIO KANNNN~?? SAMURA RAWKSS BEBEHHH~!! hahaha lambat lahh aku nii. Aku sorang je kod yg tak prasan kitorng balik awal. Hailaaaa dora -____-"


This week penuhhh dengan SOBS sajeee. Menangis tak tentu pasalll. Tomorrow gonna upload all the pictures taken when we met our alumni last saturday :) And for sure to make this post short,



I LOVE AZAM. I LOVE AZAMUMTAZ. I LOVE YOU. I LOVE YOU. I LOVE YOUUU. GONNA MISS YOU AZAMMMMM~ ILY :) :) :)




p/s : go azam, don't break my heart azamumtaz :)

chocolate(s)

i love TOBLERONE. so dooooooo SNICKERS





TQ you and of course youuuu ^^,

Yuyun says....

Assalamualaikum :]

She made me realize something of what she says to me last Friday. I almost forgot to post it, but now i remember. Sharing is loving kannn~ :)


Pukul 12.15 tengahari. On the way balik ke dorm dari lab Bio...

She : Dora... ape dora rase bile dora dtang rumah najwa tapi najwa tak layan dora?
Me : Hah? Takpaham. Apesal tetibe je ni?
She : Takdelaaa.. ape dora rase klau najwa buad camtu kat dora?
Me : Errr~~ *blurr2 lagi sbb still x paham -.-'
She : Okay laa contohnye mcm dora dtang rumah najwa pastu najwa sruh dora duduk dulu. Then tetibe najwa ajak hazira dtang rumah. Bile hazira da dtang, najwa cume layan hazira jee. Borak2 dgan hazi, asyik ckap pasal hazi jee... tak layan dora langsung. Ape yg dora rase?
Me : Of course laa dora sedey bile najwa buad dora camtu =/
She : Hurm.. sedey kann? Macam tu jugak laa bile kite ni masih dalam bulan Ramadhan tapi kite asyik dok sebut2 pasal bulan Syawal je. Tak saba nak raye lah hape lahh. Bulan Ramadhan ni pulak, dilupakan macam tu je. Sedey kan? =/
Me : Emm~ (HOKAY setuju gilaa dengan fakta tu -.-')

Hurmm Yuyun... you're definitely right :)



And you know what Yuyun, your smile make me wanna smile too~~ hihi ^__^



Geez. Only now i realize that I really really really miss our time together with our facies. Gonna meet them this August 20th ! Can't wait laaa. hee~ :)))))))

Okay... done for today. Assalamualaikum... kalau tak jawab dosa, kalau jawab SAYANG. Bye girlfriend :D

p/s : off to Samura. bye peeps :)

S to the T to the R to the E to the double S

  • PEKA BIO
  • PEKA FIZIK
  • PEMBETULAN SEJARAH (salin satu set then satu salah 10 kali ulang)
  • ORAL TEST
  • AYAT HAFAZAN

MEMANG sempat siap kannn dalam masa stengah hari.



HOKAY, grr sign out.

His birthday is TODAY :D


Assalamualaikum :]

Him. Not a crush, not a boyfie and what-so-ever. He is just a brother :) And he IS my brother. To make the story short, today is his birthday ^^ Yeay happy birthday abang ! :)

First thing aku buad lepas bukak puasa and solat maghrib tadi, aku terus online lah. Kempunan punye pasal. Sign in Facebook, scroll down news feed yg berjelaaa tuu and then terus nampak satu gambar yang mule2 tengok je dah mcm "WHOA hensem nye puteh nye comey momey nye mcam orang korea HOMAGASHH pelakon korea baru ke asal aku tak kenal ni??" hamek kauuuu kan dah panjang aku merepek =.=" then aku try la click gmbar tu sbb nak kenal sape plakon korea terbaru lah konon tu kan. HAHA guess what? Gamba abg aku rupenyee. Yes, gmba atas ni lahhh yg korea sangat tuu. WATDE?? kannn~ =.="


Aku mcam HOHEMJII rambut dye dah panjang and dye dah makin chubby :O YEAY aku dah kurus ! x) Dalam gmba tu aku dpt merasakan suasana menyambut birthday dgan kek yg tertepek kat hidung dan jari-jarinye yang x brape nak runcing tu. And akak-akak dalam gmbar tu merupekan besties nyew. Yea, aku kenal akk yg kiri tu tpi yg kanan tu msih undefined :P . Gamba ni di snap mase tengah webbie dgan girlfie die kot. Haa, kot lah aku ta hamek tau :) Skang kami dah same2 chubby. Yeay ! hee~ :D Once again....


HAPPY BIRTHDAY ABANG. HAVE A BLAST IN LIFE :)



p/s : counting the days :)

enuff is enuff la dora !


LOL title tak menahan je nii. Aaaaa Hoops and Yoyo is equal to hearty. Hihik ^^,


p/s : happy 7th ramadhan :)

aku suka dia. yes him.



I loveeeee her song. And her voice is kinda good. Good job sissy. Lol :]
LIKE LIKE LIKE ^^





p/s : nak balik Samura cepat boleh tak ? ngaaa~~ :P

ding dong deng

Home . Happy . Mom . Dad . Zero homework(sss) . Novel . Laptop . Bed . LIFE




p/s : done with test. damn im free :)

hate on saying goodbye


Assalamualaikum :]

I'll be going back today. Takmahu balik tapi kena balik jugak :( Harini first ramadhan, first august, and first time jugak aku bakal bukak puasa without family :( Sedihh siaaaaa~ Taktau laa camne keadaan bukak puase kat sane. Name pon first time kannnnnnn. Urgh, this rabu ade exam. Tension. Wish me luck okie readers. Bye :)


p/s : picture tells everything... can't wait for prep malam. LOL