Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


say HELLO to MISS BRACY, maybe?



Assalamualaikum :]

Taknak cerita panjang2. Nak dipendekkan cerita, harini balik awal from SAMURA pkul 2 sbb ayah jemput awal. Smpai rumah dlm 4.30 kot. Chillex2 atas sofa sambil tgok tv. Pastu nafsu nak online menguasai diri. Terus ke ruang tamu tengah nak cilok laptop. Then ternampak name aku atas sampul surat putih atas meja. Punyelah eksaited kann dapat surat. Dah mule berangan UWW ADE BOYPRENGGG KASI SURAT KAT I YOUUUUU gitew kannn. Sekali tarik je surat tu rupenye surat from Doktor Pakar Orthodontik. Dah paham what is it means? HOKAY bagus anda pandai :) Tarikh appointment, 12/10/11 pukul 11 pagi. MEMANG lambat lagi kannnnn?? T_____T" Dalam 2 minggu je lagi kot. Cuak siaaaaa. Hurm, insyAllah aku pegi kot appointment tu. Wish me luck wuwuwuwuu. Dah tu je bye. KRIK KRIK. Ngahahah.



p/s : i am confused. like seriously.

check check one two three

saya sudah pulang dengan jayanya alhamdulillah.
i have a BIG news. later i will story. nak beronggeng dengan tv. bye for now! :)

Hanmer Spring --> Dunedin --> Queenstown , NZ :)

Assalamualaikum :]

Howdie yow ! Hee lame dah tak post nih. Maaf orang sibuk meeting lah katekan lol menipu -_-" . Okay first of all nak cakap, it was a mistake. It is not SUMMER but it is SPRING. Haha maluuu lol. Done, ehemm. Nak start cerita ni. Panjang jugak post untuk kalinie, jadi harap bersabar ngahaha.

Untuk permulaan cerita, kite start from Hanmer Spring okayy. Err, kat Hanmer Spring.... KRIK KRIK aku dah lupe SHOOT -___-" Hokay aku ingat balik dah :) Dekat Hanmer Spring abg ajak main ski tapi ibu and ayah takmao sbb jalan naik gunung curam. SANGAT RUGI SEBAB DAH BOOK AND DAH BAYAR DAH PON -..-" Then abg ajak mandi air panas which is sorang adult masuk 18 dollar. For me, itu dah cukup MURAH hahahahaha okay I AM SERIOUS -_-" tapiiii, ibu takmao mandi katenye malas nak tuka baju. Last last balik hotel tido smpai ke pagi hamek kauu mencikkkkk T____T"

But then esoknye kitorang pergi melawat Kaikoura, tempat terletaknye whale and seal and what-so-ever. Aku mengharap ade penguin tpi tak ado ponn -..-" Heh takpe, kat tepi pantai tu punnn dah kire sejuk giloo babeng haihh -__-' Tak cukup dengan tu, kitorang daki bukit nak tangkap gamba scenery yg gilaaaa cantek youuuu :O


Menggedik nak pakai spec abang. Ehhh comel lah pulak kitew hihik :3 *PANGGGGG



The next day, kitorang gerak from Hanmer Spring nak ke Dunedin, which is tempat yg abg aku study tuu kann kitorang gerak dlm pukul 7 waktu NZ klau waktu M'sia time tu pkul 3 pagi lagi kot. Kalau nak diikutkan pkul 3 pagi tu kan, mmg aku belom tido lagilah klau kat rumah kann HOHO. Then kannn kannn kannn good news pagi tu SNOW TURUN. Hee~ BUT, it's just snowflakes. Snowflakes ni mcm snow jugak tpi jenis yg halus2 ajee. Aaaaa tapi ttp AWESOMEEEE yeahhhh :D




I've told ya before. IT IS SNOWING ! *yesh saya jakun terima kasih -_-"

Perjalanan nak ke Dunedin tu bapak lah punye sekejap kann mcm dari Johor ke Kelantan hahh mmg kejap je kannn -__-" Dari pkul 7 kitorang gerak tu, pukul 8 malam kot baru sampai kat rumah abg aku. Tu sume sbb GPS kasi jalan jauhh. Aahh korang pepaham sendiri lah haih -_-" Hurm, smpai je rumah abg.. Abg tak tinggal seorang tapi BERLIMA. Believe me, AKU SEGAN GILA. Semua lelaki kot, aku ngan ibu aku je pompuan mane tak segannye kan. Sampai je kat rumah abg aku tu dah nak kena tlong ibu masak segala bagai sbb esoknye tu abg berhasrat nak buat open house :) Aku pon hape lagi dengan menggunakan segala tenaga anak dara yang ada ni pon dtg membantu *HAHA -_-'

Bangun pagi esok tu pon, FUHH bangun lebih awal dpd biase gitew. Bujang2 yg ade masih berkeruh atas katil, aku and ibu pulak berhempas pulas ketang ketung kat dapur memasak -_-" HAHA, tak baik mengeluh dora LOL. Tapi eksaited jugak sbb bujang berlima bersama ayah aku bnyak jugak membantu :) Ayah tolong kacau rendang ayam kat luar rumah. Bujang berlima tu pulak tolong kemas ruang tamu plus pasang lampu raya and kad raya kat dinding rumah :D Besttttt~ Pengalaman raya kalinie mmg tak boleh nak lupekan HOKAYYY. Even tak raya kat M'sia... Even tak raya dgan sedara-mara... Even tak raya dekat rumah sendiri... Raya dekat rumah abg kat Dunedin ni pon dah rase mcm satu family gitew, SYIOKKK :)


Sayew yg baju oren tuww. Sayew sibok layan tetamu niy, shuhh shuhh pi main jauh jauh jangan kacau ORANG BUSY hahahahaha gedik.


Salam Perantauan from US :) *ngehngeh nak merasa jugak* err, aku nampak bambam kat situ -_-" TEEETTTTTT~!

And the one yg pkai topi and berbaju melayu complete bersamping tu sangat BAIK. Seriously im telling you guys, HE IS SOOOO NICE. Glad to know you bro (^^,) hehe.


Next ! Esoknye kitorang pergi kilang Cadburry WITHOUT MY BROTHER -_-" . Abg terpaksa hantar kereta sewa pulang sbb mmg kitorang sewa kereta smpai ahad je huhu. Kitorang bolehlah berdikari jugakk sbb ade GUIDE yg bwk kitorang keliling kilang tuu :) Banyak gilaaaaaaaa aku borong coklat tapi bukan aku bayar hahahaha. KORANG, tunggu je coklat from aku okayyy. Yang tak dapat jangan nangis hahahahaha kejam. After that kitorang pergi Railway Station sbb kat situ scenery cantik :) Then jalan2 sekitar town tu sbb dekat je dengan rumah abg memandangkan kereta pon dah takdo kan jalan kaki yolah apo nak dikato. HAHAHAMEK kauu giteww kan :D


Satu je gamba. Nak lelebih buad hape pulak LOL.


HERE, tempat abg aku study. Aku just tukang menumpang aje hihi :)

Pagi tadi, kitorang bangun awal untuk gerak ke Queenstown pulakk. 5 jam perjalanannye naik bas from Dunedin -__-" Sampai je terus check in hotel, turun bawah jalan jalan makan ice cream then beli souvenir lagi ♥ Pastu tah cemane boleh terserempak pulak dengan Chef Wan kat tetengah NZ ni hahahaha :D


Yang sodeh ehh gamba den ngan Chef Wan TAKDO sbb tunggu air siap sensorang kat Starbucks GRR -..-"



BLABLABLA lepastu dah pukul 5.30 ptg kitorang naik GONDOLA atau name lainnye CABLE CAR. Aku takpaham betoi knape kat sini name bendalah tu gondola. Pkai name cable car je kan senang nampak lahh grrrraaaannddddd giteww kan hihik :3 Dah naik atas gunung sinun, kitorang naik bendalah ni pulakkk....... JENG3..


Haaa tudea aku dah mai dgan abg aku hihi. Suweet kann? Kitorang nampak mcm couple tak? HAHAHAHA woi bengong abang sendiri kot tu heh -..-" Ngee, kitorang naik bende ni sbb nak main ni...... JENG3..

Yes, LUGE ! I ♥ LUGE ! :DDDD


MUAHAHAHAHAHAHAHAHAA *gelak puas* Sumpah game ni sangat AWESOMEEEEEEE :DDD
Game ni mcm Go Kart tapi lagi COOL than the Go Kart hihi ^_____^

Then kitorang tengok show KIWI HAKA namenye dlm pkul 7 lebih camtu. BEST :D





And last but not least, i've got an AWESOMEEEE watch ya knowww. Hee~ like it giloo gilooo lah kann hahahahahaha ngeng xP Esok awal pagi nak kena naik River Cruise pulak. Hehe tak sabar, mesti sejuk -..-" Hailaaa hahahaha okayyy bye ! Thanks for reading ! Peace yoww !



p/s : thoseeeeee AWESOMEEEE thingy credits to my gilaaaaaaa, HAZIRA NADIAH :)