Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


currently.....

i AM in depressed . wish that i will be okay . like IMMIDIATELY .





p/s : exam is just around the sudut -_-" good luck idora.

i've made a decision @_@



Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, akhirnya aku dah buat keputusan jugak. Setelah kepale ni berpusing-pusing berpening-pening kasi stress dan konpiuss je tambah lagi dgn final exam yg nak dekat dah ni dalam 17 oktober je nanti, aku dah buat keputusan. Benda ni aku dah pike sejak khamis haritu kot. Setiap kali lepas solat, aku mintak doa supaye kasi petunjuk. Setiap kali online, aku search blog-blog yg ade cerita psl pengalaman dorang pakai braces.

Setiap kali bukak Facebook jugak msti aku akan tanye sesape jelah yg dikehendaki mcm ni, "me with braces or without braces ?" . HOKAY, maybe tak semua org lah aku tnye camtu tapi lebih kurang macam tulah kann. Ramai yg jawab takpayah sebab gigi aku dah elok -__-" Aku pon jawab dalam hati, "sokay, korang takpaham :]" . Ade jugak yg siap kasi pendapat, "takpayah, sebab semua org cantik mcm mane diri dia skrang. so takyah ubah pape" . Aku jwb dalam hati, "hurmm, betol jugak. arghh, pening !" . Aku mintak jugak opinion from abang. Abang cakap, "pakai je. mmg la sakit tapi kejap je and worth it kot :]" . Aku jawab dlm hati, "yeayyyy abg soh pakai ! muahaha" :DDD. BUTTTTT, jumpe pulak satu hadis ni yg mengatakan...

"Allah mengutuk wanita yang bertatu atau minta ditatu, wanita yang mencukur alis dan mereka yang meminta dicukur alis mereka, wanita yang membentuk giginya agar kelihatan cantik dan mereka yang mengubah ciptaan Allah"

Jadi, ape patut aku buat? Berdosa ke aku klau pkai braces? Takut ade, cuak ade, rase bersalah ade, tapi happy pon ade. Tah2 bile dah pkai braces and tuka jadi gigi baru, naty aku rindu pulak kat gigi lame. Hah, dah takleh ubah dahh kannnn. And baru je kejap tadi, aku senyum senyum mcm orang menang jackpot sambil tunjuk gigi kat ibu. Then ibu cakap.....

Ibu : asal tetibe senyum senyum ni ?
Aku : saje je nak tunjuk gigi ni sementara masih ada *LOL
Ibu : (sengih sengih) takyah senyum camtu lahh..
Aku : asal ? :O
Ibu : tak cantik lahhh~
Aku : *KRIK KRIK

(T_____________________________________________________T")


SO..... kalini keputusan aku muktamad. Aku dah amik keputusan. InsyAllah, aku buat keputusan yg betul. Aku AKAN pakai braces tu dengan izin Allah jugak :] Tapi ayah ckp tadi, nak mintak tangguh tarikh appointment tu smpai aku cuti bulan 11 nanti. Senang sikit nak gi klinik klau aku ade kat umah. Klau kat skola nanti susah. Nanti asyik nak mintak kua je ngan warden kan. Jadi, aku agak happy sbb appointment aku ditangguh. Takdelah aku cuak lagi. Wehoooo~ Tapi, tarikh tu pasti akan tiba jugee. So, get ready dora ! Hehe peace ! ^___^V



p/s : study pon ingat jugak lah dora ! grr.