Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Dear Dr.Goh Ai Hwa. Listen.


Bismillahirrahmanirrahim...

Aku kecewa. Aku frust. Aku taksangka. Aku takpercaya. Aku takpuashati. Aku tersentak.

Dear doc,
Aku tak sangka masih ade doc yang semacam kau. Maaf atas kekasaran bahasa dalam entry kalinie. Just lend me your eyes, shut and read. Aku taip entry ni sebab aku takpuashati. Dengan kekasaran kau berbahasa kat aku, aku masih boleh tahan. Repeated, STILL can stand it. Tapi sekali kau berkasar bahasa dengan IBU AKU, tengking-tengking, memang aku tak boleh sabar. Dah aku rasa macam nak nangis and rasa nak kasi penampar kat kau time tu jugak. Eyy aihh.



"Panggil mak dia masuk dalam.... Anak puan sekolah Muar, macam mana nak datang appointment saya. Saya takmau buang masa datang untuk appointment, tapi anak puan pulak tak dapat datang. Anak puan kena datang 6 minggu sekali."

"Tak boleh ke buat dalam bulan 12 ni jugak doc ?"

"Tak boleh! Saya sibuk, banyak lagi patients yang saya kena rawat. Bukannya saya kena pentingkan anak puan saja. Saya pun nak cuti, anak-anak saya pun nak cuti bulan 12 ni. Mana boleh saya abaikan cuti saya untuk anak puan sorang ni je. Saya takdapat nak ikut karenah anak puan, nanti nak exam lah, takdapat ikut appointment lah. Saya takmau buang masa saya ni."



Hokay SUMPAH aku cakap, aku ingat lagi ayat dia yang atas ni. Terngiang-ngiang lagi ni. Aku tahu lahh yang aku ni daftar atas kerajaan, ibu aku pon kerja kerajaan (nota : if daftar atas kerajaan and parents kerja kerajaan, pemakaian braces adalah percuma) , tapi takpayah lah kau nak cakap tengking-tengking marah-marah camtu. Balik tadi kau cuma dapat sumpah seranah FREE jelah daripada ibu aku weyy.



Ibu aku cakap,

"Die pikir kite ni kokak sangat agak eh tak boleh bayar. Dah dora, cancel jelah pakai braces kalau camni pangai doc tu. Ibu hantar dora pergi buat swasta je"



Dalam hati ni, sedih, geram, marah, bengang semuanya ada. Tapi happy pon ade jugak sebab ibu cakap pasal "swasta" means proses pemakaian braces aku akan lebih cepat daripada kerajaan punya. Tapi, duit pon mesti ada jugak sebab swasta bukan murah. It costs thousands of ringgit. Aku taknak menyusahkan ibu and ayah sebab setakat ni pun aku dah banyak menyusahkan diorang :( And seriously, BANYAK o.O Aku balik je rumah, nangis.. nangis.. nangis.. dan tidur. Hanya Allah je yang faham, korang takkan faham. Even korang seorang yang memahami.

Btw, tahu tak yang next appointment aku 19 JANUARI 2012. Tefakk die nak datang bulan Jan. Kalau time tu dah pasang besi takpe jugak, ni tak pfft -_- . Time tu aku teringat kat kengkawan aku je. Nurul Najwa Abdul Rahman, Nur Amirah Selamat, and Fatin Farhana Midzan. Oh yeah, tak lupa Mohd Faqehuddin jugak hahaha. Aku bersyukur aku ni bukan orang cina yang tak reti hormat orang (segelintir je orang macam dia ni) . And you pissed me off bebeh. Tahniah lah kan, give her a big clap people WUTS -___-

Fyi, i had made a decision. And dah cakap dengan ibu dah pon.


AKU CANCEL PAKAI BRACES . no need to repeat.


Tapi ibu cakap tadi, nak tanya klinik swasta dulu macam mana.

Entahlah.


PATHETIC , kan ?


p/s : appointment sepatutnya 29/11 tapi tangguh 30/11 .

Tiusdeyyy *pronounce it right

29/11/2011 .

The date that i've been waiting for.

Stop counting the days. 10.00am. Only a few hours to go.

Phewwww wish me luck. LIKE SERIOUSLY, wish me luck -_-

Yang lain later i cerita okay. Thanks. Kstop.

Keyboard off.

Petik-memetik

Assalamualaikum :]

First of all nak cakap, i know that the title for this post sounds a little bit ridiculous pfft -_- Kfine. Sabtu haritu, pergi hantar akak sedara kahwin dekat Ipoh. Bertolak pukul 9.30 pagi from Seremban, sampai sana pukul 1 lebih. Makan, snap pictures, yadayadayada... Pukul 4 bertolak balik. Btw, congrats to Kaklong sbb dah kahwin. Lepas ni dah takdapat la beronggeng dengan Kaklang and Kaklong pergi Midvalley lagi. Yelah orang dah kahwin kan, orang yang masih membujang and still tak lepas SPM kat sini jugak yang termangu keseorangan kat rumah nihaaa *nangisssss (over) . HERE, some pictures :)

Dalam gambar ni aku dengan Kak Shida which is yang pakai tudung purple tu je yang masih membujang *sedih LOL. Tapi, she's unavailable. Kfine, tinggal lah aku sorang pfft TAK LAWAK "-_-

Teneng teneng~ Selamat Pengantin Baru. Semoga berbahagia di samping suami hingga ke anak cucu cicit *ayat cliche


Hokay dah sambung cerita, petang tu from Ipoh terus gerak pergi Cameron. Last minute decision, alang2 dah sampai Ipoh tu kan sambil menyelam minum air kann. Sampai sana carik hotel semuanya FULL. Well biasalah musim cuti kan. Last2 tidur kat chalet jea. Ape nak kisah, asal dapat tidur krooh krooh aman dunia ni dah. Malam tu jalan2, takyah cerita. Penat kaki dah. Bayangkan jalan bawak banyak gilaaa plastik dengan BAJU KURUNG still melekat pada badan and jalan raya tu basah pfft basah jugak kain aku alaahai -..-


Esok pagi tu pergi satu agrofarm yang baru bukak and selama aku pernah pergi Cameron, yang satu ni memang aku takpenah pergi lagi. Dah name pon baru bukak kan hadoi. Fyi, pagi tu pon pakai BAJU KURUNG sebab lepas balik dari Cameron, nak terus singgah kenduri lagi PFFT -_- Belasah jelah, sejuk tak sejuk pon bantai je. Alah setakat Cameron, takdelah sejuk mane ponn kan *belagak. Dekat situ, nampak macam satu tempat yang besar gilaaa dah nampak macam funfair pon ade sebab siap ade grill dengan pintu comey yang boleh bukak tutup dijaga dengan rapi oleh pakcik india HAHA. Oleh itu dengan kegedikan dan ketidakmatangan yang ade dalam diri, ku gagahkan diri pergi cakap ngan ayah nak main petik-memetik. And yes ! Ayah kasi phewwwwwww :D

Jengjengjeng~ Urmm urmm, sedap dow kalau dapat habiskan semua strawberry tuw. Hewhew :3 Btw, maaf. Gambar petik-memetik tidak dapat disiarkan kerana takde gambar petik-memetik ponnnn huk alohhh -..-


Baiklah, sampai di sini sahaja coretanku buat dirimu wahai pembaca pembaca yang berhemah *over . Aku pon taktau ape reason aku post entry ni? Hurm, maybe nak ucap congrats to Kaklong je sebab dah kahwin tapi sampai melalut ke strawberry tu pon aku taktau lah nak cakap ape dah. Alang2 dah taip tu, aku publish jelah kan hihiwktehik :3 *PANGGG

Sebelum tu, meet my boyprengss hewhew :-*

Ini anak-anak sedara saya yang cowmey merangkap boyprengss saya harhar. Hokaylah terima kasih kerana sudi membaca post yang tak seberapa ni. MUAHHHH :3

if YOU have Greyson Chance, then i have him :]


Tarik nafas buang nafas untuk beberapa kali sebabbb... Sebab tak sanggup rasanya nak melepaskan si budak kicik yang comel ni wuwuwu hamboi statement. Aku pike aku ni fan yang dah cukup besar dahh kat die ni tapi rupenye ade yang lebih BESAR daripada aku and i repeat, yes BIG o.O Like this girl ---> Tina Greyson Hah, click jangan tak click. Full credits to my nenek, Nabihah Nizam :P Dia yang kasi aku link ni. Dah lame dah die kasi link ni and selama tu jugak hati aku ni resah pasrah gelisah melihat kepeminatan kebesaran Greyson Chance ni . Fuhh fuhh ayat kasi failed punyaa kalau SPM ni pfft -_- Jadi, saya dengan ini ingin SEPARUH melepaskan Greyson Chance daripada genggamanku. Separuh dah la, nak lobeh pulak ekau nak penampo ? hahahaha. Heh, at least aku kasi lah jugak kan, KAU HADO ? hakhaktuihh.
Byebye baby, semoga cepat membesar tauu tauu tauu hikhiktehikk *PANGGG

And now, presenting.... Him :] hehehehehehehee *gedik

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


PERGH, gambar nak handsome je kan. Introducing him, Jordan Witzigreuter :] He is from a band called The Ready Set. I know he looks like he could be the twin brother of Christofer Ingle (a.k.a. Never Shout Never) but HE IS NOT. I LOVE his voice. Seriously, his voice sounds AMAZINGGGG. I change the song for this blog because of him lahh. Jordan, thanks for the voices and songs :) Btw, im not saying that like OWW HE IS MY BOYPRENGG... GIRLS, HE IS MINE... BITCHES, STAY AWAY FROM HIM and what so ever lah kan macam orang gilaaa tu pfft. But, i just wanna say that i admire him :] I admire him not because he is handsome but because he is AWESOME ! :D


p/s : hokay, enuff with boyprenggg. NOW, the one and only boyprenggg. HOMEWORKSSS im coming lol :]

Just because.




Im typing here... for no reason. I guess.

What am i feeling right now. Hurm, still thinking.

I am worried. Yes.

Im worried about "something" that i can't really describe in words. Hurm..

Im worried about my academic.

Im worried about my homeworksss.

Im worried about my health.

Im worried about my teeth. TEETH, not tooth.

29/11/11 . Still counting the days.

Im worried about MYSELF. MYSELF. MYSELF. Big capital letters for m, y, s, e, l and f -_-

Im worried about almost everything that have to do with me right now.

And yes, i mean it. NOW.

Btw, congrats Shaheizy Sam for your award. You deserves it right :] *tetibe

And this whole day, i miss my Mr. Nur Rasyid. YES I AM. YES I DO. I miss him. I DO miss him. YES, I miss my brother :(

Very much so.

Like SERIOUSLY :(

anonymous who ?


Assalamualaikum :]

Permulaan karangan haruslah dimulakan dengan gambar boyfie baruuu yang tak berapa nak baruuu sebenanyee which is korang tau dah sape kann. Tengok muke dah tau. Sape taktau, tu masalah dan kekurangan anda yang harus diatasi. Jangan risau, pakcik Google yang hensem hot lagi melecun pasti bisa membantu anda hewhew :3

Hurm begini, alkisahh.. toibb.. alkisahh.. toibb.. alkisssa..... PANGGG. Kfine stop -_- Camni, petang tadi usha Formspring yang dah bertaun tak bukak maybe ? Fine laa fine, takdela bertaun. Cume berbulan kot ? Bukak2 je, dalam inbox ade 594 soklan tak berjawab. Hahahahaaaamek kauu tah bile nak habis jawab soklan tuw taktau laa. Banyak gilooo vavisss -_- Tu bukan point utama, yang nak ditekankan atau dalam omputeh nye is yang nak diboldkan di sini ialahh, ade lahh urmm tatau bape ekor or maybe mereka orang yang same kot tanye soklan yang boleh membuatkan biji mata ni bersparkling bagai baru lepas minum Brands Innershine Prune Essence. Wahhh statement giteww :3 HERE, take a DEEP look harhar -..-"


Yang ni boleh tahan lagi sebab soalan tu membuatkan aku nak menjawab dengan statement yang sangat tepat dan pantas dengan penuh yakin jiwa dan raga ni hihiw :3 *sambil buat tangan tabik hormat bersama hidung yang kembang


Tapi yang ni memang buat aku tak menahan. Ohh pleaseee, soalan kau je dah buat aku tau yang kau ni budak SAMURA. Erk, or maybe not ? Hurm, 80% mengatakan yang kau ni budak SAMURA and 20% lagi mengatakan yang kau ni budak TMS. Tapi, macam tak mungkinnnnnn -_-" OHOHOHOII, takde keje lain ehh nak stalk orang je ? Please lah, homeworksss banyak dow tapi kau lebih memilih ntuk stalk aku. Hey derr kau ni pon kann eeeii laaa kalau nak signature tu cakap lah awal2 akan dipertimbangkan hihik :D *PANGGG . Oh btw jawapan bagi soalan anda tu, hurm Mr.Y hanyalah kenangan teetttt :]

Btw, i found something COOL too. Lets cekidaut lahh LOL.


Is it trueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ? Someone answer me huihh huihh :O

Oh and yes, malam tadi sangat bosan even ade banyak benda yang boleh dibuat. Laptop pulak masetu ada pada ibu saya. Maka dengan itu, dengan adanya kuasa handphone di tangan saya yang fully charged ketika itu, ape lagii HOI online lahh. Online kejap kejap je, yang lebihnye layan Youtube lahh ape lagi kann. ENJOY ! hahahaha teetttt.


Actually banyak lagi video yang boleh dilayan tapi video ni jugak yang menjadi pilihan hati even video ni dah tengok dalam lebih kurang 10 kali lebih kot ? Huahua. Bosan punye pasai, ni jaa laa kojenye. Everyone everybody someone and somebody must admit that Matluthfi is damn AWESOMEEEE AMAZINGGGG COOL & SUPERBBBBBB CUTE ! what else ? hahahaha jyeahhh :D

HOKAY, done. That's all for tonight. Ngee~ :D


p/s : maaf cerita mungkin tidak menarik. nak ber-hiperbola tak reti pulak. ehem. kbye.

when my heart speaks


IM HOME

and starting from today, i will be rarely online. no reason for me to smile this hols. if i do, then it is FAKE. im off.

Only few days left

Assalamualaikum :]


First of all, loads of thanks to Qiha for editing and uploading this picture. Hurm... of course, we will be missing our super duper great seniors damn much. How are we.. juniors, going to survive ourselves without our seniors next year ? I just can't imagine -_-" What if something bad happens to our dorm next year ? What if THIS happen ? What if THAT happen ? What if what we don't want to be happen, happened ? We only have Qiha, which is our only Naqibah for BeSeven and the rest will be just like...krik krik hahaha. Urgh what am i saying. Wuu simpang malaikat 44 ! :/ I will always remember what Kak Velo always said, "what you give, you get back" . So Qiha, take a note ! Maybe it will be useful for your usrah next year hahaha. Just kiddin' hehe. Urmm, Im hoping that our juniors next year will not make any problems like blablabla and blablabla LOL just think of it by yourself. And hopefully that we will be able to enjoy our few days left with our dormmates and seniors very well and full with great memories. Amin, may Allah bless :]


WE are the SENIORS of BESEVEN next year. We don't really look like seniors aren't we ? -_-" I know. I know. I know we are obviously cute hah ? Especially the girl that wear the veil of dark pink at the center heh ? Muahahahahaha demm perasan XD Ouhh, btw someone is missing. The one that capture this picture. Our KD of BESEVEN ♥ Najwa Syazana Syukri, do you know how much we miss you ? And yes, we ARE missing you :/ Alahhhh paham paham sendiri lah ehh ? Takmau lah jiwang jiwang lebih ni. That is just sooo not me :]




Lastly, peace out ! V(^__^)V




p/s : packing time. time to go back to Samura haishh. keyboard off.

These are the moments worth living :]

Assalamualaikum :]

HERE, some pictures i dedicate for you all to see. Some OHHSEMMMMMM and COOLIOW friends plus family i have in Azam :] Korang gilaaaaaa gilaaaaa sangat amat superb BEST punyelah hokay ? And pleaseeeeeee jadik sporting macam ni lagi pada tahun hadapan ehh ? ;)



azamumtaz



Sangat suka like love adore gambar yang bawah niy bahahahahahahahahahaha HEY I AM SERIOUS -__-" do enjoy ! LOL XD

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


mumtaz's heroes



We need OLD friends to help us grow old and NEW friends to help us stay young. Then what can we say ?
We all know that the answer is, we need them BOTH :)




p/s : kelaparan menguasai diri tetibe haha LOL kbye !

heavennn


gambar ini hanya satu propaganda yang mengatakan bahawa saya sedang bersedihh *LOL ayat sekema, you !

SAYA SUDAH PULANGGGGGGG. EXAM PON DAH LEPASSS.
HEAVENNNN KANNNNNN LOL. ALAMAK, NIE HAPPY SANGAT NIE.
MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D




p/s : budak ni tak sedar diri tahun depan SPM.