Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Dear Dr.Goh Ai Hwa. Listen.


Bismillahirrahmanirrahim...

Aku kecewa. Aku frust. Aku taksangka. Aku takpercaya. Aku takpuashati. Aku tersentak.

Dear doc,
Aku tak sangka masih ade doc yang semacam kau. Maaf atas kekasaran bahasa dalam entry kalinie. Just lend me your eyes, shut and read. Aku taip entry ni sebab aku takpuashati. Dengan kekasaran kau berbahasa kat aku, aku masih boleh tahan. Repeated, STILL can stand it. Tapi sekali kau berkasar bahasa dengan IBU AKU, tengking-tengking, memang aku tak boleh sabar. Dah aku rasa macam nak nangis and rasa nak kasi penampar kat kau time tu jugak. Eyy aihh.



"Panggil mak dia masuk dalam.... Anak puan sekolah Muar, macam mana nak datang appointment saya. Saya takmau buang masa datang untuk appointment, tapi anak puan pulak tak dapat datang. Anak puan kena datang 6 minggu sekali."

"Tak boleh ke buat dalam bulan 12 ni jugak doc ?"

"Tak boleh! Saya sibuk, banyak lagi patients yang saya kena rawat. Bukannya saya kena pentingkan anak puan saja. Saya pun nak cuti, anak-anak saya pun nak cuti bulan 12 ni. Mana boleh saya abaikan cuti saya untuk anak puan sorang ni je. Saya takdapat nak ikut karenah anak puan, nanti nak exam lah, takdapat ikut appointment lah. Saya takmau buang masa saya ni."



Hokay SUMPAH aku cakap, aku ingat lagi ayat dia yang atas ni. Terngiang-ngiang lagi ni. Aku tahu lahh yang aku ni daftar atas kerajaan, ibu aku pon kerja kerajaan (nota : if daftar atas kerajaan and parents kerja kerajaan, pemakaian braces adalah percuma) , tapi takpayah lah kau nak cakap tengking-tengking marah-marah camtu. Balik tadi kau cuma dapat sumpah seranah FREE jelah daripada ibu aku weyy.



Ibu aku cakap,

"Die pikir kite ni kokak sangat agak eh tak boleh bayar. Dah dora, cancel jelah pakai braces kalau camni pangai doc tu. Ibu hantar dora pergi buat swasta je"



Dalam hati ni, sedih, geram, marah, bengang semuanya ada. Tapi happy pon ade jugak sebab ibu cakap pasal "swasta" means proses pemakaian braces aku akan lebih cepat daripada kerajaan punya. Tapi, duit pon mesti ada jugak sebab swasta bukan murah. It costs thousands of ringgit. Aku taknak menyusahkan ibu and ayah sebab setakat ni pun aku dah banyak menyusahkan diorang :( And seriously, BANYAK o.O Aku balik je rumah, nangis.. nangis.. nangis.. dan tidur. Hanya Allah je yang faham, korang takkan faham. Even korang seorang yang memahami.

Btw, tahu tak yang next appointment aku 19 JANUARI 2012. Tefakk die nak datang bulan Jan. Kalau time tu dah pasang besi takpe jugak, ni tak pfft -_- . Time tu aku teringat kat kengkawan aku je. Nurul Najwa Abdul Rahman, Nur Amirah Selamat, and Fatin Farhana Midzan. Oh yeah, tak lupa Mohd Faqehuddin jugak hahaha. Aku bersyukur aku ni bukan orang cina yang tak reti hormat orang (segelintir je orang macam dia ni) . And you pissed me off bebeh. Tahniah lah kan, give her a big clap people WUTS -___-

Fyi, i had made a decision. And dah cakap dengan ibu dah pon.


AKU CANCEL PAKAI BRACES . no need to repeat.


Tapi ibu cakap tadi, nak tanya klinik swasta dulu macam mana.

Entahlah.


PATHETIC , kan ?


p/s : appointment sepatutnya 29/11 tapi tangguh 30/11 .

8 comments:

mira . said...

kerajaan pon kann ? normal laa tuh.no manner .well ,not only you who dissappointed ,me either cause i really cant wait to watch you wear a braces .so ,sabar je eahh .dora mmg nak pakai pon kann .pi je swasta.mak dah offer tuh ^^ HEEE <3

Queen Quela said...

sioottt je doktor tu . dora x pkai braces pon tpi dora ttp shomel >.<

aida idora said...

BINTANG : yes, tengah bersabar.. pheww pheww -_- haha. takpelah, kalau tak dpt pkai pon takpe. Allah know the best kan ;)

aida idora said...

QILA : hee tenkiu qila. tapi teringin jugak nak senyum nampak gigi hewhew :3

Queen Quela said...

buat swasta je lahh . ur mom dh offer ? :DD

siNYARING ! said...

dora , kenape sampai mcm tuh ? eishh tak patutnya doct mcm tuh , geram pulak aih :/

aida idora said...

QILA : ibu cakap nanti nak tanya klinik swasta tapi taktau bila. nak tanya pasal harga dulu. yelah, mahalkann huhu -_-

aida idora said...

AIMAN : I KNOW RIGHT ! aku bengang betul dengan doc tu. rase nak maki hamun je PERGH -_-