Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Here it comes.



Assalamualaikum :]


Sedar tak sedar, harini last day of 2011. Sekejap sangat masa berlalu. Rasa tak cukup. Masih banyak yang aku ketinggalan. Tak terkira. Rasa sedih. Im serious. I just don't know why. Tadi terdetik hati ni nak baca surah Al-Mulk. Tak sangka, mungkin ni surah Al-Mulk terakhir aku baca tahun 2011 ? Maybe. Tapi, pagi petang malam ni masih ada insyaAllah :)


Aku taknak miss detik new year 2012. Next year 17 tahun dah. And SPM, 2012. Banyak sangat kepala otak ni kena terima ilmu. Masih. SANGAT. Banyak. Aku tau effort aku yang sekarang ni masih tak mencukupi. I know I didn't work hard this holiday :( Tak sedar-sedar lagi. Next year, aku akan ubah schedule aku dekat Samura. InsyaAllah.


" We don't need a new year to change yourself. "

I know. But, entah.


Ibu pernah suruh aku pindah balik sekolah lama. Alasan, aku boleh pergi tuition. Aku tau ibu tak yakin dengan kebolehan aku. Aku tau. Tapi, aku cakap taknak. Sebab? Aku takut nanti aku lalai. TV, laptop, novel, depan mata je kot. Tahun ni, tengoklah kat sidebar aku tu, blog post aku tak sampai 100 pun. Sebab? Aku duduk asrama. Cuba banding dengan tahun lepas punya. Tahun lepas PMR, tapi blog post aku cecah 200+ ! Bayangkan kalau aku still teruskan hidup dekat rumah ni. Tak terurus aku. SANGAT.


Memang tak boleh nak cakap jugak life dekat Samura tu perfect. Semua asrama sama je. Ada pros and cons. Memang penat. Tapi kejayaan perlukan pengorbanan. Setahun je lagi. I just need to work hard and work smart. And kena ada bantuan rakan jugak like seriously. Aku tak boleh berdiri tegak sorang-sorang. Sure aku jatuh.


Aku cuma nak 9A+ SPM 2012 untuk ibu, ayah, abang. Amin.





Ya Allah, please guide me well.




Tagged from Fara Syaira :)


Fara dah lama tag tapi baru je nak buat. Thanks tag :)

11 things about me? :

- Nuraida Idora bt M.Ramlee
- Dodo for short
- Next year 17 y/o
- Next year SPM
- 2 siblings. Me and abang
- Ex-Kpoper. LIKE SERIOUSLY o.O
- Just looking forward for SPM SPM SPM. Kbai

What's my lucky number?
: 8. Can? :)

Do you have boyfie/girlfie?
: No need.

Converse or Everlast?
: LV haha.

Have you ever cheat in exam?
: Siapa yang tak pernah? ;p

Am i cool or what?
: Nope.

The thing that you hate most. What is it?
: SPM. Boleh cakap camtu tak?

Do you have a pet? What is it? And the name?
: Dulu ada. It's a kitten. Named, Kitty Rooney LOL what a name :3

What will you do when your crush say hi?
: Balas Assalamualaikum :)

Love me? Hate me?
: Love.

Novel or comic?
: Novel.

What will you do when you see your boyfie/ girlfie with another boy or girl?
: Takkan ada and tak mahu boyfriend. Menyusahkan :)


Malas nak tag sesape, SORRY ! :P

Thanks for being understanding :]

A short conversation with ayah on our way to Giant last night.



*awkward*

Ayah : Baju sekolah, tudung semua dah cukup ke?

Aku : Dah.

*awkward*

Ayah : Dekat sekolah takde perlantikan pengawas ke?

Aku : Aaaaa, dah.

Ayah : Hah ?

Aku : Dah sudah dah.

Ayah : Dora?

*awkward*

Aku : Hurm, tak dapat pon.

Ayah : Kenapa?

Aku : Sebab... Kat sekolah tu ada lagi RAMAI yang lebih berdedikasi daripada Dora.

Ayah : Oh, takpelah. Kalau jadi pengawas nanti banyak kerja. Susah nak study.






:)

Where's yours ?



Korang tengok, then korang faham. Thanks. Kbai :)

Simple title. Coolblog.


Abaikan jam buruk aku. Alah jam cikai sepuluh hengget jee camtulah jadinyaa :3

Assalamualaikum :]

Simple title. Coolblog. Bukan nak jakun cakap dapat minum coolblog lagipun ni bukan kali pertama aku minum coolblog kot. Dah muak sebenarnya minum coolblog setiap kali outing wey *belagak.

Sebenarnya aku nak luahkan perasaan sedih aku ni yang aku selalu makan makanan yang tak dapat dihadam sampai selalu sakit perut asyik nak ke toilet je. Dah kempunan sangat kan, telan jelah semuanya T_T Makan laksa, mee dia yang putih panjang berjela tu aku cuma dapat gigit dua tiga kali then baru telan. Lepas makan haruslah kumur-kumur. Bukan sekali tapi lima enam kali jugak laa aku kumur-kumur -__- Dan ni, minum coolblog. MINUM je. Pearl tak dapat kunyah. Last-last, ke tong sampah jugak pearl tu. Sedih aku tau. Tak dapat menikmati kenikmatan coolblog tu dengan sepenuhnya. Semuanya sebab gigi aku yang berpagar ni *nangisssss

Aku, dah menghilang lama kot? Bukan menghilang apa. Cuma tak online je. Sejak akhir-akhir ni busy dengan life. Eceh, over jea. Nothing much. Just haritu ayah ajak main bowling dengan family kawan dia :) Aku anggap pin-pin bowling tu as my homeworks yang dah lama tertunggak and tak tertanggung nak buat :| And YEAY aku berjaya mengalahkan ibu and ayah dengan mendapat mata 104 as a winner LOL. Second round main, aku kalah dengan ayah aku dowh. Takpe, kasi chance hahahahaha.

Cakap pasal homeworks, homeworks aku tak sihat. Demam, batuk, selsema semua ada. Hampir cancer pon bolehhh -__- Tinggal kurang dua minggu je lagi nak balik ke pangkuan SAMURA. Duhh, aku kena cepat sembuhkan balik homeworks aku. Even tak sepenuhnya, sikit pon jadi laa. InsyaAllah :) Macam tak biasa pulak aku ni kopipes from kawan je LOL.

So, lastly aku nak say something to my KAWAN. Thanks for spilling your problems to me. I appreciate it so much and i miss you A LOT okay ? Aku harap kau banyak bersabar dalam menempuh semua ni. Semua yang berlaku pasti ada hikmahnya insyaAllah :) Aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kau. And semoga dia dapat lihat kebenaran and kembali ke pangkal jalan.
Hehe, I LOVE YOUUUU ! hug kisses :-*



At last, i got my braces on :]



Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, everything went well :] My braces DO cut me sometimes and it felt hurt since last night until right now. I know it is only for temporary. So, sabar Dora. Sabar :) Do watch my video above to know more about my braces. Hehe :)


SOOO,

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

TADAAAAAAAA ! :D



Thanks everyone. Thanks to my parents. Thanks to Allah the most. Alhamdulillah :]



p/s : akak sedara aku baru meninggal semalam. May Allah bless her, amin. Al-Fatihah.

My second video LOL



I made this video just to express how I feel everyday about my life.
It is ALL about...... JUST WATCH IT THEN YOU WILL KNOW LOL :D



p/s : do LIKE and SUBSCRIBE ! hahahahahaha 8D

You've changed.


People might change and they really did. Friend, if you read this (i am very sure you will read this) , I want you to know that I miss the OLD you :( And I really miss Nur Afiqah Ahmad Bakhtiar. Yes I DO. I really really really need her :( Very much.




p/s : friend, you've changed. i think, you don't even need me anymore. you just need your TRUE friends huh? k thanks bye.

The next Vlogger ? :O


Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, with Allah's will aku and ibu dapat tengok jugak Ombak Rindu. Ombak Rindu boleh tahan bestt :) 4/5 stars okay ? Aaron Aziz sangat handsome and tough and lengkap as a husband kot? HAHA. But yes, it's true :O Aaron sangat mendalami watak Hariz and dia cepat menangis sampai nak buat aku menangis sama *kesat air mata . Tapi kalau Maya Karin as Izzah, aku rasa dia agak tak mendalami watak kot? Bukan nak cakap apa, Maya Karin tu cantik sangat lah nak jadi budak kampung. Betul tak ? Tak betul ? Kfineeeeeee, aku jelah yang salah *over

Aku pelik jugak, dalam panggung yang patutnye penuh dengan titisan air mata, masih ada gelak tawa ? EVERY SINGLE SCENE kot. Scene Hariz ketuk pintu banyak kali Izzah lambat bukak orang gelak, scene Hariz tak jadi *ehem* dengan Izzah atas sofa orang gelak, scene Mila mengamuk kat set penggambaran orang gelak, scene Mila nak buang cincin kahwin Hariz tapi takjadi then sarung balik orang gelak, scene Pak Dollah ejek arwah suami Datuk Sufiah mengemis kat dia pon orang gelak. Pekejadah diorang gelak ? APA YANG LAWAK ? Kfineee, actually aku pon gelak jugak hewhew :3 *PANGGG over je lebih

Tapi kan, nak banding movie dia dengan novel, SUMPAH aku cakap novel punya lagi best and lebih detail :) Alhamdulillah, aku sempat habiskan novel Ombak Rindu ni malam sebelum tengok wayang kat panggung hahahaha :D



Ini ibu saya yang tercinta. Tiada ibu yang lebih baik darinya bagiku. Chuu~ :)
Oh btw, last week pulak tengok Aku Bukan Tomboy (ABT) . HAHA, actually nak tengok Misteri Jalan Lama tapi kawan ibu aku seram duduk rumah sensorang jadi kitorang tengoklah ABT ni. Mula-mula aku macam, ALAAAA LAWAK BODOH TAKBEST LAH. Then masuk panggung, SUMPAH LAWAK GILA NAK MATI. Ni first time aku tengok movie yang sambil aku tengah minum air, then tergelak tersembuq terus atas tudung aku PFFT -___- taksangka pulak aku sampai boleh jadi kronik macam tu skali =,= tak pernah dibuat dek aku tawu selama ni. And LIKE SERIOUSLY KORANG KENA TENGOK. I know this may sound stupid but believe me, IT'S WORTH IT o.O Ibu pon cakap best tau hihi :)






Maaf lew dalam video saya memang macam ni. EHHH, hidung saya apasal nampak kembang ? EHH, muka saya apasal nampak chubby ? Ini satu pembohongan~~ Alahhhhh mencikkkkk *lari masuk bilik hempas pintu campak badan atas katil tutup muka guna bantal nangissss (over) . Saya memang tak cantik macam awak kan *ayat cliche budak tak cukup umur . Kalau dalam gambar okay lagi kot sebab still boleh maintain comel kan umph *hidung kembang kuncup *..*

Btw, video ni dirakam semalam :) Alhamdulillah, siap jugak upload. Penat tau ai tunggu berjam-jam semata-mata nak letak video ni dekat blog -_- Aku perasan je nak jadi Vlogger ni. Sorry kalau tak suka. Aku buat hanya untuk suka-suka and untuk orang yang rindu nak tengok muka aku time cuti ni :) *PANGG


Okay lah thanks for reading and watching ! :D Terima lah hadiah sebuah senyuman yang sangat comel dari saya ni hewhew :3 *DUSHHH


Time ni dekat Pizza Hut nak tuntut pizza sebab dapat free voucher buat magazine BI untuk dibawa pulang ke rumah. Tapi alangkah sedihnya, saya tidak dapat menikmati kelazatan pizza tersebut dengan sepenuh hati kerana kesakitan kegigian yang sangat teruk yang melanda diri ini. Hanya bisa menggigit, hisap dan telan tanpa mengunyah *nangisssss

Gigi aku still sakit and aku tak dapat makan ape ape selain instant soup dan bubur *nangis balik


Hujan, bawa air mataku yang mengalir membasuh lukaku..
Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia di hatiku..



p/s : cerita Ombak Rindu sangat terkesan di hati sehingga mempengaruhi lagu blog

Allah knows best .



Assalamualaikum :]


Nothing much to say. Esok nak ke klinik gigi. And of course SWASTA -_-

Isnin nak ke klinik pakar kulit. Hee, I do miss Dr.Law :)

Isnin tu jugak, nak tengok Ombak Rindu with my ibu :)

Kalau camni kena cepat-cepat habiskan novelnya, kfinee aku lambat pfft -..-

May Allah bless, amin...




Back to December, AGAIN. Say whaaaaaaat ?

November 30th was sucks. Finally, im okay now. Takpe kot kalau tak pakai braces ? Mungkin aku lebih comel kalau stay macam ni jea *muntah. Mane tahu kan hahaha. Allah knows best :]

So, my wish for December. I wish that ALL my wish will come true. Boleh ? Yeah, SPM is approaching *smirk* . Like i've said before, Allah knows best :]