Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Here it comes.



Assalamualaikum :]


Sedar tak sedar, harini last day of 2011. Sekejap sangat masa berlalu. Rasa tak cukup. Masih banyak yang aku ketinggalan. Tak terkira. Rasa sedih. Im serious. I just don't know why. Tadi terdetik hati ni nak baca surah Al-Mulk. Tak sangka, mungkin ni surah Al-Mulk terakhir aku baca tahun 2011 ? Maybe. Tapi, pagi petang malam ni masih ada insyaAllah :)


Aku taknak miss detik new year 2012. Next year 17 tahun dah. And SPM, 2012. Banyak sangat kepala otak ni kena terima ilmu. Masih. SANGAT. Banyak. Aku tau effort aku yang sekarang ni masih tak mencukupi. I know I didn't work hard this holiday :( Tak sedar-sedar lagi. Next year, aku akan ubah schedule aku dekat Samura. InsyaAllah.


" We don't need a new year to change yourself. "

I know. But, entah.


Ibu pernah suruh aku pindah balik sekolah lama. Alasan, aku boleh pergi tuition. Aku tau ibu tak yakin dengan kebolehan aku. Aku tau. Tapi, aku cakap taknak. Sebab? Aku takut nanti aku lalai. TV, laptop, novel, depan mata je kot. Tahun ni, tengoklah kat sidebar aku tu, blog post aku tak sampai 100 pun. Sebab? Aku duduk asrama. Cuba banding dengan tahun lepas punya. Tahun lepas PMR, tapi blog post aku cecah 200+ ! Bayangkan kalau aku still teruskan hidup dekat rumah ni. Tak terurus aku. SANGAT.


Memang tak boleh nak cakap jugak life dekat Samura tu perfect. Semua asrama sama je. Ada pros and cons. Memang penat. Tapi kejayaan perlukan pengorbanan. Setahun je lagi. I just need to work hard and work smart. And kena ada bantuan rakan jugak like seriously. Aku tak boleh berdiri tegak sorang-sorang. Sure aku jatuh.


Aku cuma nak 9A+ SPM 2012 untuk ibu, ayah, abang. Amin.





Ya Allah, please guide me well.




2 comments:

siNYARING ! said...

Dora kita same-same okayy ? ^^

aida idora said...

Yes, sama-sama :)