Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


The next Vlogger ? :O


Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, with Allah's will aku and ibu dapat tengok jugak Ombak Rindu. Ombak Rindu boleh tahan bestt :) 4/5 stars okay ? Aaron Aziz sangat handsome and tough and lengkap as a husband kot? HAHA. But yes, it's true :O Aaron sangat mendalami watak Hariz and dia cepat menangis sampai nak buat aku menangis sama *kesat air mata . Tapi kalau Maya Karin as Izzah, aku rasa dia agak tak mendalami watak kot? Bukan nak cakap apa, Maya Karin tu cantik sangat lah nak jadi budak kampung. Betul tak ? Tak betul ? Kfineeeeeee, aku jelah yang salah *over

Aku pelik jugak, dalam panggung yang patutnye penuh dengan titisan air mata, masih ada gelak tawa ? EVERY SINGLE SCENE kot. Scene Hariz ketuk pintu banyak kali Izzah lambat bukak orang gelak, scene Hariz tak jadi *ehem* dengan Izzah atas sofa orang gelak, scene Mila mengamuk kat set penggambaran orang gelak, scene Mila nak buang cincin kahwin Hariz tapi takjadi then sarung balik orang gelak, scene Pak Dollah ejek arwah suami Datuk Sufiah mengemis kat dia pon orang gelak. Pekejadah diorang gelak ? APA YANG LAWAK ? Kfineee, actually aku pon gelak jugak hewhew :3 *PANGGG over je lebih

Tapi kan, nak banding movie dia dengan novel, SUMPAH aku cakap novel punya lagi best and lebih detail :) Alhamdulillah, aku sempat habiskan novel Ombak Rindu ni malam sebelum tengok wayang kat panggung hahahaha :D



Ini ibu saya yang tercinta. Tiada ibu yang lebih baik darinya bagiku. Chuu~ :)
Oh btw, last week pulak tengok Aku Bukan Tomboy (ABT) . HAHA, actually nak tengok Misteri Jalan Lama tapi kawan ibu aku seram duduk rumah sensorang jadi kitorang tengoklah ABT ni. Mula-mula aku macam, ALAAAA LAWAK BODOH TAKBEST LAH. Then masuk panggung, SUMPAH LAWAK GILA NAK MATI. Ni first time aku tengok movie yang sambil aku tengah minum air, then tergelak tersembuq terus atas tudung aku PFFT -___- taksangka pulak aku sampai boleh jadi kronik macam tu skali =,= tak pernah dibuat dek aku tawu selama ni. And LIKE SERIOUSLY KORANG KENA TENGOK. I know this may sound stupid but believe me, IT'S WORTH IT o.O Ibu pon cakap best tau hihi :)






Maaf lew dalam video saya memang macam ni. EHHH, hidung saya apasal nampak kembang ? EHH, muka saya apasal nampak chubby ? Ini satu pembohongan~~ Alahhhhh mencikkkkk *lari masuk bilik hempas pintu campak badan atas katil tutup muka guna bantal nangissss (over) . Saya memang tak cantik macam awak kan *ayat cliche budak tak cukup umur . Kalau dalam gambar okay lagi kot sebab still boleh maintain comel kan umph *hidung kembang kuncup *..*

Btw, video ni dirakam semalam :) Alhamdulillah, siap jugak upload. Penat tau ai tunggu berjam-jam semata-mata nak letak video ni dekat blog -_- Aku perasan je nak jadi Vlogger ni. Sorry kalau tak suka. Aku buat hanya untuk suka-suka and untuk orang yang rindu nak tengok muka aku time cuti ni :) *PANGG


Okay lah thanks for reading and watching ! :D Terima lah hadiah sebuah senyuman yang sangat comel dari saya ni hewhew :3 *DUSHHH


Time ni dekat Pizza Hut nak tuntut pizza sebab dapat free voucher buat magazine BI untuk dibawa pulang ke rumah. Tapi alangkah sedihnya, saya tidak dapat menikmati kelazatan pizza tersebut dengan sepenuh hati kerana kesakitan kegigian yang sangat teruk yang melanda diri ini. Hanya bisa menggigit, hisap dan telan tanpa mengunyah *nangisssss

Gigi aku still sakit and aku tak dapat makan ape ape selain instant soup dan bubur *nangis balik


Hujan, bawa air mataku yang mengalir membasuh lukaku..
Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia di hatiku..



p/s : cerita Ombak Rindu sangat terkesan di hati sehingga mempengaruhi lagu blog

2 comments:

Queen Quela said...

novel ombak rndu dh lame tpi bru skrg kuar filem :) dh agak dh mesti akn jdi filem sbb sgt super best kan novel die ? HAHA , btw , video kamu coomeeel >.<

aida idora said...

yes i know tapi skang baru nak bace novel dia. hahaha lambat XD yes, novel dia lagi best dpd movie. lagi detail :)

video ? ahahaha thanksss XD *malu LOL