Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


This is cool.

[ Klik gambar kasi zoom lebih ]

Teneng-teneng~ Just bought this thing. Like seriously, this thing's AWESOME like hell okay. Eh hell tu awesome ke? Kfine, silap. This thing's awesome like heavennnnnnn. Kstop dora -,-

Bendalah ni macam floss tapi jenis besi yang lembut. Boleh diguna pakai. Just basuh je, then tutup guna penutup dia. Boleh dibawa ke mana-mana lagi tuw. Awesome gilaaaa. Ada tiga colour kot tadi. Pink, oren and biru. I choosed pink lah kan :P

Puas cari bendalah ni sebenarnya. I thought doc akan kasi bendalah ni for free tau tapi takdok ponggggg. OHH SAD LIFE. Fuuu~ Senang lah hidup kalau ada bendalah ni bagi orang gigi besi macam aku ni -,- Korang yang dah ada, congrats lah kan sebab aku baru je dapat beli SOBS. Sesape yang rasa nak beli, BELI OKAY. Tak mahal, dalam RM6++ kot. Mahal jugaklah tapi worth it kot :)


Neways, now i found it ! And tak sabar nak guna nanti *geli* . Senang :D

Kalau mengaku diri tu budak SAMURA, tengok ni.



This is such an AWESOME video :)

Made by Tan Shyang Shin a.k.a Dolly . Loads of thanks to her :)


SAMURA :)

Irritated. Annoyed.


If an apple keeps the doctor away, what makes an orange away? It's a KNIFE.

*kachingkaching* *sound effect*

It's wayyyyyy too funneh. Trust me. TROLOLOLOLOLOL XD


Pelupa. Oh great.

Sedang aku leka menulis untuk menemu ramah ibunda tercinta untuk menyiapkan homework karangan wawancara Cikgu Azman, ibu pergi dapur.

Aku teriak...


Aku : Ibu, mane kueh teow yang dora letak atas tudung saji tu? Dora lupa la nak tutup pakai tudung saji petang tadi. Ibu dah buang ke? Ke ibu dah tutupkan?

Ibu : Dah, ibu dah tutupkan.

Aku : Hehehe, dora lupa lah nak tutup. Hurm, dora buat ape eh time tu sampai lupa nak tutup? *pikirpikir*

Ibu : Dora ni memang. Nak ibu je buat semua.

Aku : Ehhh, time tu dora terus basuhkan pinggan mangkuk kat singki. Sebab tu lupa apa nak buat lepastu.

Ibu : Yelahtu. Ada je alasan.

Aku : Betul lah. Baik kan anak ibu yang sorang ni tolong basuh pinggan? :3 *sengihsengih*

Ibu : Ehh baikkkk. Baik sangat sampai basuh pinggan pun tak habis.

Aku : Ohh, a'ah lah dora basuh tak habis. Ape dora buat eh sampai lupa nak habiskan basuh pinggan mangkuk tu?

Ibu : Dora memang. Saja je taknak habis basuh.

Aku : Ehhh, tak lah. Kan time tu tetibe ibu suruh dora bukakkan pintu yang susah nak bukak tu? Sebab tu dora tinggalkan pinggan mangkuk tu.... dan kueh teow.





Conclusion, aku dah nyanyuk. Tua. Kertu. Aihhhhh maluuuuuu -__-"
Acano nak SPM ni? =,="


A moment to remember

Bismillahirrahmanirrahim...



Cikgu Noraini Samin

Masa mula-mula dulu saya rasa awak budak yang bagus. Betul, saya ingat lagi. Sebab result exam awak masa mula-mula lagi dah tinggi. Sepatutnya naik 70 tapi saya tak tau kenapa boleh turun jadi macam ni. Daripada apa yang awak cakap tadi, saya dapat detect yang awak ni konfius. Konfius dari segi cara untuk menjawab soalan. Saya harap awak boleh kembalikan Nuraida Idora yang dulu.


Cikgu Zatul Hijanah

Saya tahu... pandang kiri, budak pandai. Pandang kanan, budak pandai. Depan belakang pun budak pandai. Sebab tu kita kena lebih aktifkan diri dalam kelas supaya dapat tergolong dalam kalangan mereka. Awak pun, berkawan dengan rakan-rakan yang aktif, kan dalam kelas? Idora, saya harap awak dapat luahkan idea awak dan kita gabungkan dengan idea saya supaya kita dapat berkongsi dalam apa topik yang tengah kita bincangkan. Tak apa kalau salah, sebab daripada kesalahan tu lah lebih senang untuk kita mengingat.


Cikgu Mazlinda

First impression saya terhadap Idora ni dalam kelas, saya nampak dia ni memang ada minat nak take part dalam apa yang saya sedang ajar dalam kelas. Tapi dia masih kurang keyakinan diri. Ada benda yang dia nak cakap, tapi tak terluah. Lama-lama saya tengok, dia dah makin kurang menonjolkan diri dalam kelas. Kenapa Idora?


Jumpa dengan Cikgu Awanis, tak tau lahh. Ayat cikgu tak berapa terkesan kat hati saya. Maaf cikgu T_T"

Jumpa dengan Cikgu Massuliana, aku banyak kena bebel je. Dapat A pun kena bebel lagi. Tak paham aku -__-"

Jumpa dengan Cikgu Fadzilah Suria, aku rasa macam nak leleh time tu jugak. Ayat cikgu dramatis, puitis & segala macam "IS" lagilah. Cikgu baik sangat, tapi aku hampakan. SOBS.





Kbai.

Please and please.


Assalamualaikum :]

As you can see lah kan. Happy new year :) And happy birthday to B1 which is Nurul Faqihah Yusof aka my bedmate too ^^ She's already 17 y/o and surely im jealous okay. Takpe, bulan lapan nanti time aku pulak :) Jangan lupa Qiha. Nanti share katil eh? Sanggup ke kau? o.O

KAU KENA SANGGUP JUGAK KALAU TAK AKU PINDAH DORM !

And I AM SEROUS o.O Aku ugut ni ugut ni muahaha. Even kau tak berapa care aku ugut kau pon aku tau kau sayang aku :3 *EH. Kfine. Jujur cakap, aku sedih nak mengenangkan apa akan jadi tahun 2012 ni :/

Dear 2012, PLEASE BE GREAT. Sincerely, me. *nangissss


Ya Allah... :(




Kbai.