Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Promises.

Lepas SPM.

90 HARI LAGI.


I'll wait, insyaAllah.


That moment.



That moment. Dalam kereta bersama ibu. Sedang menunggu ayah bayar tiket parking kereta kat parking lot Jusco Seremban 2.


Me : Ibuuuuuu, next week birthday Dora :)

Ibu : Ohhhh, happy birthday.


-_________________________________________-


Ibu : Birthday Dora tu hari Sabtu ke Ahad ?

Me : Jumaat lah ibuuuuuuuuu. How can you forget ? :(

Ibu : Ohhhh, maknanya 1 haribulan 9 hari Sabtu ehhh.


-________________________________________-


Me : Kalau ibu pun boleh lupa birthday Dora, ayah ape lagi kan.

Ibu : Ayah lagi laaa tak ingat birthday Dora.


-________________________________________-


That moment. Me and ibu tengah tunggu ayam KFC original siap masak. Ayah dalam kereta tunggu kami :)


Ibu : Banyak sangat tak, lima ketul ayam tu ?

Me : Ehh tak lah, okay lah tu. 3 ketul tu untuk kita bertiga... 2 ketul lagi tu pulak untuk Dora.

Ibu : o.O

 Me : =.="


Nothing much, I just want my birthday present ! *tetibe TROLOLOL :) *gedik

Grateful


Assalamualaikum :]

So, here it is. Our raya family potrait masa hari raya ketiga. Dan hanya kami bertiga before pergi berjalan raya. Abang takde :/ Ohhh aku nampak makin berisi. Ohhh I hate it PFFT. Kena kawal makan lepasni. Like seriously raya ni melantak je kerja. Dushhhh ! Okay nak pergi beraya lagi ni. K chiauwz ! Salam :)

Happy Eid :)

Our last night at SAMURA before going back home for raya ;D

Im in no mood just before. To post anything, of course. Then I've got a call.
And now, it is all right ^^, Eid without abang, is just something hurm. But sokay. Wishing you,
  
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. 

Do watch our crazy video here we've made for raya, LOL :D

Dear Ibu,



Have you ever regret to have me, as your daughter ? :/


There's a blessing in disguise

Credit : Angah Fuzah :)

Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, TRIAL SBP dah selesai. Tiga minggu bertarung tenaga dan nyawa, berhabis usaha dan masa bersama-sama harta tercinta, yakni buku-buku latihan and modul-modul sekolah. Seriously penat. Tak dapat nak di ungkai dengan kata-kata. Hanya Allah je yang tahu rasa hati ni. Ya Allah, ni baru trial je. Belum SPM betul lagi.

Taktau nak cakap macam mana. Selama tiga minggu, bilik study tu jelah yang jadi dorm aku. For real, dorm pertama, memang Best7. Dorm kedua, bilik study. Macam-macam benda aku bawak turun bilik study tu. Makanan, minuman, mug, thermos, sudu, mp3, bantal, even jam loceng pun aku bawak turun. Takut terlelap punya pasal. Sekarang, aku makin pandai minum Nescafe. Taknak kasi ngantuk, memang berkesan. Ibu tak kasi minum, tapi daruratlah. Last2, ibu yang belikan Nescafe jugak. Ibu sangat membantu! Humphh *sambil buat muka semangat* Rasenye takde trial dah lepas ni kot? Or not? Please don't. Cukuplah sekali -_- So, good luck kepada pelajar MRSM dan sekolah harian yang akan menduduki trial lepas raya ni okay :)
 
And fer now, aku dekat rumah FOR THE WIN :D Makin busy lah aku derr. Busy dengan kemas rumah. LOL, jadi dara pingitan lah aku kat umah ni. Dah abang aku takdek kan, tinggal aku je satu-satunya anak kat rumah ni. Sape lagi nak diharapkan kalau bukan aku? :)

Harini last puasa, sedih sebab aku tak sempat khatam :( Tinggal beberapa page je lagi baru dapat khatam. Tapi rasanya, tak sempat kot. Takpe, insyaAllah tahun depan cuba lagi. Amin :) Ramadhan, jumpa lagi tahun depan insyaAllah. Esok, hari kemenangan untuk semua umat Islam. Alhamdulillah :')


Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan,
Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan.
:')

Counting



Only 3 papers left. Wish me luck. Bye.....