Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Frustrated

Assalamualaikum :]

Nothing comes up actually. It's just that it's frustrating. I am frustrated. Bukan pasal pakwe or hape. I dont even have one lol. Ini semua sebab kpop. Aku ni dah lama pencen kpop. SPM punya pasal. Dua tahun kot tinggal kpop. Bagi aku, dulu senang gilaaa aku buang semua tu. And sekarang nak catch up balik, mak aih susah gilomek kauuuuuu den kato =,=" Tiga bulan cuti pun tak cukup.

Jumpa group ini, and I was like " Group hapo pulak nihhhhhhhhh asal takponah donga ??! "

Jumpa itu pulak, " Sapo kau ni woihhhhhhhhhhhhhhh ??! "

Jumpa tu lagi, " Bilo kau debut ni haaaaaaa ??! "

Jumpa ini pulak, " Korang dari company mano nihhhhhhhhhhhhhhh ??! "

Jumpa tu pulak, " Ni lagu sapo pulak ni woihhhhhhhhhhh ??! "

Jumpa ni lagi, " Sojak bilo kau jadi new member haaaaaaaaaaaa ??! "

Jumpa tu pulak, " Mano Kibum akuuuuuuuuuuuuuu tsk tsk "


--_____________________________________________________--


OMG. Serius frust gilaaa rasa. Aku tak kenal sesapa dah tsk tsk #over . Hmm camtulah cito eh. Nasib baik 2PM masih macam tu tak berubah. Nasib baik takde yang keluar or ada ahli baru. And JYJ jugak. Thank god.


Duhhhhhhhhhh =,="

Azam yang Mumtaz :)

Assalamualaikum :]

Alhamdulillah, hari ni dah last day tahun 2012. Alhamdulillah kita masih merasa hari ni. Straight to the point, sila baca title :) AZAM. Apa azam aku tahun 2013 ? BANYAK. Yes. To make it short, azamnya ialah...


Untuk menjadi orang yang lebih baik dan lebih berguna daripada tahun 2012 


 Dalam kepala, dah set mind macam-macam. Im gonna start a new chapter. Now this is it. Tapi, tak tau boleh buat ke tak. In sha Allah, aku cuba :)

This is my AZAM. AZAMUMTAZ :')


Dah nak akhir tahun 2012 ni, aku jumpa bias baru. Tahniah Im Jaebum aka JB sebab berjaya meragut hati aku. Wahh giteww :3

The blonde one :D


Look, how adorable he is ! Im so in love with his eyes and his smile. OMO~ Ada sikit macam GD kan? LOL :D


Have a blast in year 2013 peeps !

Kbai ! ^o^


p/s : i've changed the song for my blog. well, people change. so do i. lulzzz.

Currently.

Now it's already 3.50 am.

Awesome kan? Sucks? K i know.

Tak tidur lagi. Apasal?

Ohhh layan drama korea. Greatttttttttttttttt for you.

Bangun lambat. Dah tengah hari baru nak bangun.

Mulut pulak kerja mengunyah je tak henti.

Anak dara apa entah teruk gila =,="

Now tengah layan K-dramas which are Protect The Boss, Scent of A Woman, Secret Garden.


Currently watching this, Protect The Boss. Motif tengok cerita ni, sebab ada Jaejoongie. Seriously rindu sangat pakwe lama ni :'( Dah dua tahun tinggalkan dia lepas aku curang dengan Heechulie. Okay this is  LOL. To those who don't know, Jaejoong is the one yang rambut pacak :) I love his current hair, sangat matang dan handsome :) At first, im quite dissapointed cause he's not the main actor in this drama. But well, i think that's a relieve actually. Since main actor kebiasaannya akan ada banyak kiss scenes kan. Better dia jadi pelakon sampingan je. Aku tak rela Jaejoongie aku kena kiss banyak kali woih. But still, dia masih ada kiss scene dalam drama ni. Dengan perempuan sebelah kiri dia. Duhhhhhh =,=" Cerita ni tak rugi tengok, sangat kelakar and quite ringan. Ringan... maksudnya tak complicated sangat. Jaejoong comel gilaaaa and lawak gilaaaa dalam ni. Serious aku tak tipu! Dia bawak watak matang tapi ada childish sikit. Yang hero drama ni memang childish habis. So bila childish bertemu childish berebut sorang perempuan, tak ke comel? HAHAHA. Part dorang bertumbuk paling best! First time nampak the other side of Jaejoong dan aku rasa sangat WOW :O  Heroin dia yang belah kanan. Sangat cantik bagi aku :) Ada 18 eps semuanya. So aku tinggal 8 eps lagi. Siapa yang tengok drama ni mesti tau lagu blog aku ni lagu apa. Okay? Now im looking forward for Jaejoong's new movie which is Jackal Is Coming :D Hihihi sukaaa :3

 

 Second, Scent of a Woman. At first, tak terfikir pon nak tengok cerita ni since aku tak suka heroin dia. Tapi sebab dah tayang kat tv. So aku layan je. Aku tak tengok drama ni kat lappy, malas. Baik aku tengok kat tv yang dah sedia ada subtitle BM hehe. Aku layan kat lappy bila aku ada ter-missed eps ke hape. First reason tengok cerita ni sebab hero dia is Lee Dong Wook yang handsome dan famous dengan drama My Girl dia dulu tu. Second reason, sebab ada Xiah Junsu dalam drama ni. Even scene Xiah Junsu kejap je but still, sangat rindu and suara diaaaa. Jaejoong ponnn. Aku taktau camne nak describe ahhhh =,=" I don't know why lately aku sangat rindukan DBSK even dah takde DBSK dah sekarang ni. Disebabkan aku sukakan Jaejoong, so aku sangat menyokong JYJ sekarang ni. JYJ FTW! Jyeahhhhhh ;)

 

Third, Secret Garden. Masih tergantung cerita ni. Tergantung since sebelum SPM lagi. Pehhhh tak ke lama tu? Tak silap, sebelum bulan puasa lagi aku start tengok cerita ni. Tapi tergantung cause of I need to focus on my SPM first. Taktaulah kenapa aku nak tengok cerita ni. Best kot? This drama is quite unique tho. Sokay then, tunggu aku tengok sampai habis dulu eh hihi :p


And now aku tengah survey nak tengok cerita apa lagi. Heh tamak.

Banyak gila kan? Tapi entah.

Tengok separuh-separuh pulak tu. Sampai bila nak habis?

Saja menggedik. Bosan.

Cari kerja, belajar memasak, pergi driving lesson.

Takyah cakap lagi ah. Dah bosan dengar.

Hailaaaaa hidup =,=" kbai.


Hols.

Assalamualaikum :]

Hai peeps. Long time no see. Hehe. It has been a very longgggggg time for me to post anything here. I've been very busy lately. Not that 'busy'. Im not working tho. Entah. Just because. I really don't have the feeling to write anything lately. Asyik moody memanjang. And know I know why. Hehe, let me keep it as a secret jelah :p

Actually I've just got back from hols. A real HOLIDAY. Empat hari perjalanan. It's really tiring yet worth it :) Daripada duduk rumah terperap mengumpul lemak, keluar rumah berjalan adalah lebih baik. Indeed, you better move your butt sometimes or you'll regret it later. Im just saying, note to self too hihi :p Destinasi kalini, Penang, Ipoh, Cameron. Nampak tak situ? Tak jauh sangat beza tempat sebenarnya. Pengalaman je lain-lain :)



Georgetown, Penang :) Aku makin bulat, aku tahu =,="


Hari selasa, bertolak dari rumah agak lambat. That's why dapat bilik hotel pon lambat. Banyak hotel yang dah full and majornya mahal. Yeahhh, cuti sekolah kan, lagi-lagi time nak christmas camni. Tak ingat nama hotel tu sebab memang first time tidur situ. Actually, kat Penang tu aku taktau ape yang special. Nak kata tempat shopping, memang tak lah kot. Makanan? Maybe... Sampai je malam tu kitorang pekena pasembuq. Pakcik pasembuq india muslim tu lawak ah. Bukak lagu hindustan malam-malam kuat-kuat macam tempat tu dia punya je. Letak kuah pasembuq siap pusing-pusing senduk tu sampai dia sekali pusing giteww. Aku pun tak faham apa motif dia. Aku harap dia bahagia lulzzzz =,=" Takde rezeki nak makan nasi kandaq. Sedih ni tsk tsk.


Btw lupa nak mention pasal Jambatan Pulau Pinang. Aku tak sempat snap pakai phone masa lalu jambatan tu sbb tengah khusyuk baca novel. Tapi abang sempat. Plus, time tu hujan. So takde feel sangat lalu jambatan tu lol. Georgetown, Penang banyak street arts. Ni first time aku tengok in real life lah kot? Selalunya nampak kat tv je. Aku jakun gilaaaa bila jumpa benda-benda camni. Sangat unik and aku suka :D Aku sorang je kot yang eksaited time tu? Entah. Well, i dont even care actually. Masa jalan-jalan carik street arts tu, ada satu penggambaran kat situ. Taktau lah penggambaran apa, tapi yang pasti dah keluar tv dah. Ibu aku ternampak kat iklan tv. Katanya iklan handphone. Kalau korang tengok iklan tu, maybe korang tau. Nahhh, take a look. You might love it tau hihi :3


Ibu cakap, " Tonyoh sikit kepala dia. Kecik-kecik dah pandai ngintai orang mandi " HAHAHA.


Naik boyan, naik boyan ! :D

Ayah yang suruh pegang kat situ LOL :p

Yang ni takde gambar dengan aku. Abang aku je yang ada snap.

So perjalanan kitorang diteruskan dengan pergi Bukit Bendera. Dulu dipanggil Flag Hill tapi sekarang dah tukar as Penang Hill. Nak naik bukit tu kena naik keretapi. Keretapi dah maju, laju gilaaaa 5 minit dah sampai atas.





Ni keretapi pertama yang dibina oleh orang British sendiri. Keretapi kayuuu. Bolatnya akuuu haihh.

Ohh kita dah ada lesen. Tengoklah kereta kita yang comel ni. Kau hado? HAHAHA :p


Kebanyakan gambar, ayah yang snap. So here, gambar ayah puleeee. Hihi so handsomeee :D

View from Penang Hill. Dapat nampak Jambatan Pulau Pinang :)
Kat atas Penang Hill tu sejuk. Angin dingin dan nyaman. Selesa sangat. View pon cantik-cantik. Memang sesuai buat jadi tempat tenangkan fikiran hihi :)


Lalala :)

Nak tengok view guna bendalah tu kena bayar RM1. Tapi serious dapat tengok kejap je cissss.
Then petang tu kitorang bertolak pergi Ipoh. Disebabkan dah lambat sangat, terpaksa check in kat Heritage Hotel, Ipoh. Hotel ni aku ingat lagi sebab pernah check in sini untuk hantar abang aku masuk matrik. Tapi dia masuk matrik kat Ipoh ni kejap je then terus transfer ke Sarawak, then ke New Zealand. Malam tu tak buat apa. Cuma pergi makan then masuk bilik hotel, tidur.

Esok tu terus pergi Cameron. Memang cadang nak tidur satu malam kat Cameron alang-alang dah sampai Perak kan. So tengah hari tu bertolak, sampai Cameron petang tu. Petang tu check in kat Hotel Titiwangsa. Petang tu jalan-jalan je macam biasa. Sejuk menggigil semua ada sebab hujan. Dah biasa pergi Cameron so rasa macam takde benda best dah nak tengok kat sana. Biasalah, strawberry... sayur-sayuran... buah-buahan... souvenirs... bla bla bla. Malam tu makan steamboat wehuuuu. Nikmat giteww. Then naik bilik, online ah hihi. The next day which is our last day, kitorang pergi kilang tea BOH. First  time pergi. Ok lah jugak. Semuanya takde beza. Ada teh, mesin proses teh, yada yada yada. Malas nak cakap lagi LOL.






I love them


Thanks for the hols.


Btw, blog ni aku baru edit baru. Easy made and vey simple. I loike.


Hihihihihi kbai :D


p/s : aku makin bulat cuti ni. mencikkkkkkkkkkkkkkk =,="


Kesian.

Kesian kat kau dodo, 


KESIAN.

ANAK MANJA.

TAK RETI BERDIKARI.

SUKA HARAPKAN ORANG LAIN YANG TOLONG.

ASYIK NANGIS JE KERJA.

EMOTIONAL.

HEARTLESS.

TAK GUNA.

PATHETIC.

I FEEL LIKE CRYING. once again. 



Sincerely,
The one who missed her friends.

Together will be

Assalamualaikum :]

Ini Jumaat punya cerita tapi Isnin baru nak publish :) Sooooo, here we goooo. Mulanya abang yang janji nak hantar kitorang pergi Seremban. Tapi sebab dia bangun lambat, and nak tunggu parcel dia, terus cancel. Last-last ibu kata dia nak hantar sebab ada benda nak buat kat Seremban. Pukul 10.30 bertolak. Sampai je Jusco, terus pergi cinema tengok tiket. Taktau nak tengok cerita apa, beli Strawberry Cinta je akhirnya. Beli tiket couple sit and seriously sit kitorang awesomeeeeee. Atas sekali, tengah-tengah pulak tu. Couple sit lagi, shuweet jeh hewhew.

Tiket pukul 1.45pm. Ada banyak masa lagi, kitorang survey buku dekat Popular and MPH. Seriously takda benda yang nak dibeli. Sayang nak keluarkan duit. Novel aku yang Amal belikan pun aku tak habis baca lagi hehe :p So kitorang just jalan-jalan cuci mata. Then pergi makan. Borak-borak, gosip-gosip adalah perkara biasa bagi perempuan :) Seriously, dah lama tak borak ngan Aten ;) Banyak benda kitorang share. Tiba-tiba terasa rindu pulak kat kengkawan Samura. Seriously, rindu korang jugak :'(

Masuk panggung, KOSONG. Takdak orang. Kami berdua je. Masuk-masuk terus gelak-gelak snap picture. Jakun gilaaaaa rasa. Aku fikir positive je yang diorang semua masuk lambat. Ehh dalam panggung pun ada internet connection. Hah awesome kan lol. Dah puas snap pictures, ada lah jugak tiga empat orang yang masuk panggung. Lepastu, entah ah aku pun dah lupa hahaha. Time tengah tengok movie, Aten cakap dalam panggung tu cuma ada 14 orang je termasuk kitorang. Hahahahaha takda sape ke yang nak tengok Strawberry Cinta? Tapi bila fikir balik, memang ah kan. Kalau nak lawan dengan Breaking Dawn and Lagenda Budak Setan 2, sapeje hoi nak masuk Strawberry Cinta? TROLOLOL. Takpelah, aku boleh dating dengan Aten dalam cinema hihihi :3

After movie pergi survey barang and yada yada yada. Last-last dah penat, singgah kedai Each A Cup beli air. Lepak kat situ sambil tunggu Kak Huda which is akak Aten jemput kitorang balik. Ohh btw, Kak Huda sangat kurus cekeding. Tak macam Aten, gendut. Hahahahahahahahahahahahaha. And and, Kak Huda nak kawen dah :O Congrats, nanti buat kenduri jangan lupa jemput kita ni hihi :3



Kami duta ubat gigi Colgate hihi :3

Okay kitorang gilaaaaaaaaaaaaaa. Wahahahahahahahahahahahaha :D


We had such a great day spending our time together hihi :D
Okay Aten sudah. Lepasni siapa pulak?
Geng, JOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.

HAZIRA, AMAL, CUWA, AIPOD, LISYA, SAHI.
I MISS YOUUUUUUUUUUUUUU :'(


Done.

Kbai ! :D

Welcome home :)


Assalamualaikum :]

Sabtu. 1 Dec 2012. 8 pagi. Jemput Encik Rasyid from airport. Welcome home abang ! ^^ First thing yang dia tegur bila jumpa is about my braces =,=" Hahaha. Yelah, tahun lepas masa datang NZ belum pasang braces lagi kan. Oh yeahh doc cakap dua tiga bulan lagi kalau jaga gigi betul betul dah boleh bukak braces ni yeay :D After jemput abang, kitorang pergi chilling around dekat Low Yat and Times Square. And I've got new baby Ace putih berbaju pink lulz. Ayah yang offer. Thanks to ayah sangat sangat :')

Ayah cakap , " Dah penat-penat belajar...... "

Ibu cakap , " Tinggal tunggu result je  "

Aku , " Kalau dora tak dapat... :(  "

Ibu , " Dora dah usaha, kan. "

Dora harap dora tak hampakan korang semua :( If not, dora akan menyesal sampai bila-bila :(


Kbai.

SAMURA will be missed

Depan Dewan Besar (DB) after habis paper 3 Biology ;)

Bismillah :]

SAMURA will be missed. Like seriously yes. Im gonna miss all those things that I've been through. Samura, Azamumtaz, BeSeven, Dewan Besar yang ber-aircond, Dewan Makan (DM), Samura Square, satu-satunya padang besar Samura yang ada kubur kat tengah-tengah alam, White House (kubur) , Gallery, Court tennis, Court basket, Blok Budi-Best, Blok Sargeant-Pujeng, Jatek, Blok Akademik, Surau, Bilik study, Toilet BeSeven, semuanya akan dirindui.

Lepasni, takde dah study sampai tiga empat pagi kat bilik study. Takde dah minum nescafe sampai dua tiga cawan. Takde dah tiap-tiap petang pergi DM dapat KFC, McD, Pizza, Oblong, and so on. Takde dah cross blok pergi dorm Sargeant 1 carik Amal and Aipod. Takde dah dengar Alep azan dengan suara merdu dia tu (LOL). Takde dah pergi makan roti canai kat Sargeant 1 sebab ponteng kelas kat DM (LOL). Takde dah dengar bebudak ni menganjing kat dalam kelas. Takde dah dengar Kak Na bagi ceramah kat musollah lepas maghrib. Takde dah baca mathurat ramai-ramai sebelum maghrib. Takde dah makan aiskrim time riadah. Takde dah curik mesin basuh orang kat sunway. Takde dah tengok tv cerita Harry Potter kat gym ramai-ramai sampai pukul 12 malam. Takde dah tidur sebelah Qiha lagi. Takde dah tengok Diary of Wimpy Kid kat bilik tayang 1 masa period BI 2 jam teacher tak masuk. Takde dah tengok cerita korea sampai pagi kat komputer bilik study dengan Chuwa and Amal. Takde dah sahur satu kelas ramai-ramai kat DM. Takde dah bukak puasa satu aspuri kat DM. Takde dah lepak belakang kelas kat tempat Amal and Hazi. Takde dah dengar 1001 pendapat Amal tentang REAL LIFE, and so on. Takde dah dengar bebudak ni cakap aku tak matang ;( Takde dah nampak Aipod buat hidung kembang lagi. Takde dah nampak Lisya makan selekeh-selekeh lagi. Takde dah dengar Bintang gelak gigil-gigil lagi (LOL) . Takde dah study dengan Sahi and Amal lagi. Takde dah buat video Azam lepasni. Takde dah kena rumble kat sekolah lagi. Takde dah tangkap gambar guna polaroid Hazi lagi. Lepasni, semuanya akan jadi lain. Semuanya ikut haluan masing-masing. Course pun lain-lain. NO MORE ADDMATHS, CHEMISTRY, PHYSICS, BIOLOGY. Dekat U maybe ada, tapi lain. LAIN.

OHMAI. Seriously, rinduuuuuuuuuuuuuuuuu :'( SANGAT. Dekat rumah, memang ada ibu ayah abang :) They do lights up my day :) Tapi, rasa lain sangat. Jarang aku gelak ketawa hoore hoore macam orang gila dekat rumah. Kalau dekat sekolah, aku gelak main lepas je kot -,-" Duduk rumah, rasa terbantut. Nak keluar dengan kengkawan, tak boleh. Bukan tak boleh, banyak benda kena ambil kisah and im trying to not being selfish.

Dulu, tak sabar sangat nak habis SPM. Tak sabar nak keluar sekolah. Tapi sekarang, rasa nak balik sekolah balik. Rinduuuuuuuuuuuu semuanyaaaaaa. Manusia. Lumrah hidup. Ni lah dia. Hope to see you all very soon. Especially Hazrooo, Fireeeeee, Amaaaaaaaal, Chuwaaaaaa, Aipooooood, Sahiiiiiiiii. And not to forget, Bintaaaaang too :') Nanti aku turun JB / BP, aku roger okay :')

Kita kan, BeSeven. Umph!  :)

Aspurian SAMURA Batch 29 SPM '12. We are AWESOME as always :)

Sahi, will be missed. My very best facy ever :')



Sincerely,
DODO :)