Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Hols.

Assalamualaikum :]

Hai peeps. Long time no see. Hehe. It has been a very longgggggg time for me to post anything here. I've been very busy lately. Not that 'busy'. Im not working tho. Entah. Just because. I really don't have the feeling to write anything lately. Asyik moody memanjang. And know I know why. Hehe, let me keep it as a secret jelah :p

Actually I've just got back from hols. A real HOLIDAY. Empat hari perjalanan. It's really tiring yet worth it :) Daripada duduk rumah terperap mengumpul lemak, keluar rumah berjalan adalah lebih baik. Indeed, you better move your butt sometimes or you'll regret it later. Im just saying, note to self too hihi :p Destinasi kalini, Penang, Ipoh, Cameron. Nampak tak situ? Tak jauh sangat beza tempat sebenarnya. Pengalaman je lain-lain :)



Georgetown, Penang :) Aku makin bulat, aku tahu =,="


Hari selasa, bertolak dari rumah agak lambat. That's why dapat bilik hotel pon lambat. Banyak hotel yang dah full and majornya mahal. Yeahhh, cuti sekolah kan, lagi-lagi time nak christmas camni. Tak ingat nama hotel tu sebab memang first time tidur situ. Actually, kat Penang tu aku taktau ape yang special. Nak kata tempat shopping, memang tak lah kot. Makanan? Maybe... Sampai je malam tu kitorang pekena pasembuq. Pakcik pasembuq india muslim tu lawak ah. Bukak lagu hindustan malam-malam kuat-kuat macam tempat tu dia punya je. Letak kuah pasembuq siap pusing-pusing senduk tu sampai dia sekali pusing giteww. Aku pun tak faham apa motif dia. Aku harap dia bahagia lulzzzz =,=" Takde rezeki nak makan nasi kandaq. Sedih ni tsk tsk.


Btw lupa nak mention pasal Jambatan Pulau Pinang. Aku tak sempat snap pakai phone masa lalu jambatan tu sbb tengah khusyuk baca novel. Tapi abang sempat. Plus, time tu hujan. So takde feel sangat lalu jambatan tu lol. Georgetown, Penang banyak street arts. Ni first time aku tengok in real life lah kot? Selalunya nampak kat tv je. Aku jakun gilaaaa bila jumpa benda-benda camni. Sangat unik and aku suka :D Aku sorang je kot yang eksaited time tu? Entah. Well, i dont even care actually. Masa jalan-jalan carik street arts tu, ada satu penggambaran kat situ. Taktau lah penggambaran apa, tapi yang pasti dah keluar tv dah. Ibu aku ternampak kat iklan tv. Katanya iklan handphone. Kalau korang tengok iklan tu, maybe korang tau. Nahhh, take a look. You might love it tau hihi :3


Ibu cakap, " Tonyoh sikit kepala dia. Kecik-kecik dah pandai ngintai orang mandi " HAHAHA.


Naik boyan, naik boyan ! :D

Ayah yang suruh pegang kat situ LOL :p

Yang ni takde gambar dengan aku. Abang aku je yang ada snap.

So perjalanan kitorang diteruskan dengan pergi Bukit Bendera. Dulu dipanggil Flag Hill tapi sekarang dah tukar as Penang Hill. Nak naik bukit tu kena naik keretapi. Keretapi dah maju, laju gilaaaa 5 minit dah sampai atas.





Ni keretapi pertama yang dibina oleh orang British sendiri. Keretapi kayuuu. Bolatnya akuuu haihh.

Ohh kita dah ada lesen. Tengoklah kereta kita yang comel ni. Kau hado? HAHAHA :p


Kebanyakan gambar, ayah yang snap. So here, gambar ayah puleeee. Hihi so handsomeee :D

View from Penang Hill. Dapat nampak Jambatan Pulau Pinang :)
Kat atas Penang Hill tu sejuk. Angin dingin dan nyaman. Selesa sangat. View pon cantik-cantik. Memang sesuai buat jadi tempat tenangkan fikiran hihi :)


Lalala :)

Nak tengok view guna bendalah tu kena bayar RM1. Tapi serious dapat tengok kejap je cissss.
Then petang tu kitorang bertolak pergi Ipoh. Disebabkan dah lambat sangat, terpaksa check in kat Heritage Hotel, Ipoh. Hotel ni aku ingat lagi sebab pernah check in sini untuk hantar abang aku masuk matrik. Tapi dia masuk matrik kat Ipoh ni kejap je then terus transfer ke Sarawak, then ke New Zealand. Malam tu tak buat apa. Cuma pergi makan then masuk bilik hotel, tidur.

Esok tu terus pergi Cameron. Memang cadang nak tidur satu malam kat Cameron alang-alang dah sampai Perak kan. So tengah hari tu bertolak, sampai Cameron petang tu. Petang tu check in kat Hotel Titiwangsa. Petang tu jalan-jalan je macam biasa. Sejuk menggigil semua ada sebab hujan. Dah biasa pergi Cameron so rasa macam takde benda best dah nak tengok kat sana. Biasalah, strawberry... sayur-sayuran... buah-buahan... souvenirs... bla bla bla. Malam tu makan steamboat wehuuuu. Nikmat giteww. Then naik bilik, online ah hihi. The next day which is our last day, kitorang pergi kilang tea BOH. First  time pergi. Ok lah jugak. Semuanya takde beza. Ada teh, mesin proses teh, yada yada yada. Malas nak cakap lagi LOL.






I love them


Thanks for the hols.


Btw, blog ni aku baru edit baru. Easy made and vey simple. I loike.


Hihihihihi kbai :D


p/s : aku makin bulat cuti ni. mencikkkkkkkkkkkkkkk =,="


3 comments:

Rara Nasiha said...

seronoknya bercuti. I really need that :(

aida idora said...

Hehe, cuti sekolah nak habis dah pun. hmm

siNYARING ! said...

Bestnyaaaaaaa do . Kita pergi tempat yg sama hikhik :3