Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Days

Assalamualaikum :] 

Long time no see peeps. Soooo, here we go. Selasa lepas Amal datang rumah, Rabu pulak test JPJ, then khamis malam kerja. K. E. R. J. A. Hahahahaha lawak lah bila dengar dodo kerja. Nowadays people keep on asking me the same question, BUAT APA SEKARANG NI and I always gave them the same answer which is MENTERNAK BADAN sambil gelak menyampah puihhhhh -..- Siapa kata gadis comel tak matang ni tak mampu kerja? k LOL. Hah siapa kata?? SIAPAAAAA??? #emosi . Ok la actually kan situasi sebenarnya, aku kerja dengan maktam aku ahaks. Dia ambik order baking kek, muffin, apple pie and hantaran for wedding. Dia dapat order bukannya sikit, paling sikit 600 apple pie, and 1000 muffin, and berapa biji kek aku taktahuuuu T..T and im serious O.O

Ok aku kerja tak lama pun, cuma 3 hari je. Khamis malam tu pergi Seremban from K.Pilah, sleepover rumah maktam 2 malam, then sabtu petang balik sebab ada appointment doc :) So maktam agreed kasi gaji RM50 sehari WOOTS. Tu pun sebab aku kerja 3 hari. Cuba kalau sebulan, paktam kata kalau boleh nak kasi RM5 je sehari and I was like hahahahahahahaha k............................. =..=" Ohh btw ingat tak maktam aku ni? Dia la yang bawak aku pergi belajar buat air soya, tempe dengan taufufa haritu :)

Kebanyakan order maktam dah siapkan dengan ada bantuan oleh pakteh, pakcu and nenek :) So senang sikit kerja, cepat siap. Erm masa aku datang malam tu terus maktam ajar aku buat apple pie. Buat doh dia, canai doh, buat inti apple pie and so on. Oh buat ising kek pon maktam ada ajar :) Semuanya maktam ajar so that aku boleh buat apple pie on my on. Ada dua tiga kali jugak maktam keluar sebab ada hal then tinggalkan pakteh, pakcu and nenek kat ruang tamu. Diorang busy potong buah epal and aku pulak buat apple pie kat dapur sorang diri like a boss. Nasib baik kat dapur ada tv peneman budak penakut seperti aku ni k thanks hahas T..T

Apple pie in the making :D

I made all these by myself. Weeeeee~
Bukan senang nak buat apple pie ni. Mula-mula bila tengok macam NGEHS SENANG GILA. Okay senang cakap, cuba buat sendiri lah baru kau tau betapa peritnya berdiri dari pagi lepas solat subuh sampai tengah malam pukul 1 pagi T..T Kadang-kadang aku buat sambil duduk kat kerusi meja makan tapi sebab aku pendek kan so.............................. ASDFGHJKL sila paham sendiri k tsk. So ni semua apple pie aku buat sendiri. Recipe dah ada, pasni boleh buat kat rumah ngehngeh.

Muka penat tak ikhlas senyum thanks.
Okay alhamdulillah, gaji dapat dah tapi aku rasa still tak cukup hahah tamak haloba. Tapi memang serious tak cukup -,,- Biasalah lumrah manusia k LOL. Oh btw, parcel I baru je sampai tadi muehehe thanks pejabat pos sebab suruh saya penat lelah pergi sana tuntut parcel ni -..- ASDFGHJKL.


That's all.

Bye!

2 comments:

Laila Syaza said...

Dora dora dora. Postkan aku apple pie tuhhh. Nak merasa haha. Ape dlm parcel tuh?? Nak tau gak -.-

aida idora said...

apple pie dah habis. baru tadi habiskan hahahaha. dalam parcel? adolahhhh~ hihiks :3