Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Do you ever feel?

 

My Kaisoo feels are growing even bigger and larger and harder. How ken i not be laik this if they keep on reacting so lovey dovey on the stage??!? SIGHS. They are always there, comforting and caring for each other. My Kaisoo feels are going to explode so soon. PLEASE JUST DONT ;_; I mean, dont stop. LOL~ Bebi, it's all gonna be alright. Im always here for you~ \HUGGED/ >#<


Do you ever feel like breaking down?  
Do you ever feel out of place?  
Like somehow you just don't belong  
And no one understands you
 
Do you ever want to run away?  
Do you lock yourself in your room? 
With the radio on turned up so loud 
That no one hears you screaming
 
No you don't know what it's like  
When nothing feels alright  
You don't know what it's like  
To be like me

Do you wanna be somebody else?  
Are you sick of feeling so left out?  
Are you desperate to find something more  
Before your life is over?
 
Are you stuck inside a world you hate?  
Are you sick of everyone around?  
With their big fake smiles and stupid lies  
While deep inside you're bleeding
 
To be hurt, to feel lost  
To be left out in the dark  
To be kicked when you're down  
To feel like you've been pushed around
 
To be on the edge of breaking down  
And no one's there to save you  
No you don't know what it's like  

Welcome to my life...


Just have the feel to listen to this song again where i used to like back then. Well, Simple Plan used to be one of my fav music band when i was young. The lyrics just, suits me VERY WELL. Not expected huh? Me neither. Ahha peace (y) .


JUST TELL ME HOW CAN I NOT LOVE THEM?/!?!?/? T----T
 I am a hardcore Kaisoo shipper. And I dont ship crack ships *waves at laila* LMAO.


p/s : im so going to buy both of their albums Kiss&Hug. u just wait and c.

FML

Dont u dare to read.


Oh btw, no 88 tu no rumah aku hahahaha k.

Im so going to die everyday. EVERYDAY I SAID. FML T-T Since May 16th OMFG me waiting laik an idiot on twitter waiting for their news and mv teasers yet only few photo teasers that SM released and make us Exo stans curious like hell. DAFUK mayn ;_;

And today suddenly got news SM is going to release their mv teaser today FML again T-T OMG I cant even and JUST urgh it's hard to describe!! T-T Im super excited and happy that theyre finally back with their new concepts and songs yet im still curious and nervous and sad at the same time as their first full length albums are going to be release on 2nd of June OTL /sobbing hard _(_~_)_


Comeback stage :

May 30 - Mnet M! Countdown
May 31 - KBS2 Music Bank
June 1 - MBC Music Core
June 2 - SBS Inkigayo


And 2nd of June im NOT GOING TO BE AT HOME! T^T

FML I HATE THIS T~T CAN U FEEL ME?? T~T

Let's just wait and see what SM got for us today. Better be great or else......madafaka shits to you SM -_-

/CRIES AT A CORNER.

OTL.

p/s : sorry for the harsh words orz.

What a life

I do have friends, but not best friend.

And im such a beach.

Like...

SON OF A BEACH - peniel *lol*

Duhhh, get a life dodo.


And you gimme a heart and try to console me?

Wrong timing zelo yahhh.

So bye.

Because of you


The lights are shining the eyes of the crowd
You are waving the glow sticks for me
Your hand must be tired
I want you to have a rest
Your love for me I will never forget

-LayHan-



Y~Y

Thanks guys

And this is how they ruined my bias list.

 photo exogif_zps9caf75ec.gif

 photo exogif2_zpsc99da232.gif

  photo exogif3_zps0693e492.gif

 photo exogif4_zps7c1eb60b.gif

 photo exogif5_zps792b7388.gif 

 photo exogif6_zps33199ebe.gif

  photo exogif7_zps33126377.gif

And how they teach me maths ;

6 + 6 = 1

FAKYEAH OT12
 FML!

Result UTP for second check


Alhamdulillah....

Aku sendiri tak sangka boleh lepas interview haha.

But in BIS...

So how dodo? :/

IDEK.

Kenangan Addmaths

Assalamualaikum :]

Malam isnin lepas aku terniat nak kemas buku-buku yang tak terbuang/terjual masa aku sekolah. Buku-buku tu tak guna dah tapi still nyemak dalam bilik. Aku kemas pun sebab ada beberapa buku nak kasi jiran sebelah rumah aku, Ika. Dia SPM tahun ni hihi :3

So major buku-buku yang aku jumpa, buku addmaths. Tbh, aku serik belajar addmaths. Masa form4 paling teruk. Result addmaths makin merudum. Exam final year, aku failed subjek addmaths. Satu-satunya subjek yang aku failed. Eventho dah ada facy, which is Amal yang lead and guide and ajar aku sepenuh jiwa raga tapi tah kenapa aku bodoh sangat kot lambat pickup segala, still failed jugak. That was my very first and last time failed subjek addmaths.

Masuk form5, mula cakap dengan diri sendiri nak tanam minat kat subjek addmaths. Mulanya macam ok, tapi bila dah mixed up subjek addmaths tu dengan subjek lain, aku jadi confused and blank and lupa semua benda yang aku belajar. And aku serious kat sini. Tapi, alhamdulillah tak failed ah addmaths aku. Setakat lulus je weh. Believe it or not, addmaths aku tak pernah C pun sampai lah aku SPM -_- AKU SEGHIUS. Result addmaths aku takat D, D, D dan D+ hahahaha. Gituuu kateko.

Aku sendiri taktau nak cakap apa masa tu. Rasa macam bodoh sangat diri ni. Amal and Sahi banyak tolong aku tapi aku still takboleh catch up. You know that kind of feelings bila kengkawan kita yang jenis tak belajar sangat tapi diorang sangat cepat pickup or shortformnya GENIUS, and kita ni yang tah hape-hape terkedek-kedek mintak tolong diorang, membazirkan masa diorang semata-mata nak ajar kau sorang yet kau still failed dalam exam. Ya namean? Sedih. Sakit. Perit.

Sampai aku hampir fedap masa study addmaths dengan Amal and Hazro kat kelas sampai emosi pastu duduk kat koridor kelas sengsorang and rasa macam nak terjun koridor tu time tu jugak. Tapi ya know what, sampai satu saat ni Amal cakap dengan aku...

" Kau sedih sebab tak dapat pickup addmaths? Aku lagi sedih bila tengok anak buah addmaths aku sendiri tak dapat macam apa yang diorang nak. Tapi aku pulak dapat sebaliknya. Aku rasa macam, apa salah aku? Apa silap aku? Apa kurangnya ilmu yang aku ajar kat korang selama ni? Kat mana silapnya? "

Something like that.

And aku speechless.

First time aku nampak Amal sedih depan aku. Lagi aku sedih bila Amal cakap camtu. Pergh sebak wa cakap sama lu. Aku ni pun jenis bila belajar, selalu nak sangat depends kat orang lain. Nak kena ada orang ajar. Nak kena ada orang paksa kalau tak, aku tak buat. Aku cuba kurangkan habit ni tapi susah. Biasanya aku banyak depends kat Amal je. Sampai aku sanggup crossblock sengsorang petang dan malam datang dorm Amal semata nak tanya soalan addmaths. Kengkadang aku rasa diri sendiri ni annoying sebab selalu kacau orang lain T.T

Tapi sampai ada sekali ni, Amal pergi Projek X A-Plus kat Melaka sampai 3 hari kot tapi aku still takleh terima kenyataan 3 hari belajar tanpa Amal. Lulzzz. Rasa macam lawak and gedik kan tapi aku seghius kat sini. Aku emo berapa hari tah tak bercakap sangat, then suka duduk sorang-sorang belajar kat bilik study. Kengkadang aku pergi dorm Sahi or Chuwa sebab nak mintak nasihat, pastu emo sengsorang balik -_- Rasa nak lempang diri sendiri pun ada bila ingat balik hahaha pfft.

So dalam masa 3 hari tu je, aku boleh kata 24/7 lah jugak belajar addmaths sengsorang. Tak 24/7 sangat sebenarnya kalau tolak waktu makan dengan waktu sekolah kan. Especially bila study tengah malam kat bilik study. Buat addmaths sengsorang tanpa ada facy kat sebelah. Aku cuma guna buku rujukan je kalau nak rujuk soalan tak paham. Semuanya aku buat sendiri. Memang subjek addmaths je aku bukak tak kira masa. Bila habis prep petang pun, aku tak balik dorm sebab stay kelas sampai pukul 6 petang buat addmaths kat kelas sengsorang T.T *kantoi tak pergi riadah kat sini haha* Rasa sedih ada jugak time tu tapi aku cuba kuat and tabahkan diri untuk berdikari.

Sampailah masa Amal balik dari program tu, kebetulan petang tu ada kelas addmaths. Aku boleh buat addmaths tu without tanya Amal satu soalan pun hahahaha. Then Amal pandang aku semacam. Then dia cakap...


" Kau tau tak, aku tengok kau ni dah macam apa? "

" Apa? "

" Kau ni dah macam bebudak kat Program X A-Plus yang aku jumpa kat sana tu "

" Diorang tu macam mana? "

" Yelah, buat kerja tak pandang kiri kanan. Fokus gila, serius sangat macam hapetah menyampah aku "


And i was like............taktau lah tu pujian ke sindiran -_-

Ayat Amal memang keras sikit tapi makna dia mendalam hahaha.

Pastu aku terus malas nak layan Amal, aku terus buat latihan addmaths tu sendiri. Then Amal tenung aku lagi macam hapeje. Aku cakap...


" Kau ni dah kenapa? "

" Aku susah hati ah "

" Asalak? "

" Aku susah hati bila kau tak tanya aku soalan. Macam bukan kau ah dooo~ "

" Hapebenda lah kau ni "

zzZ~

Sejak tu aku rasa belajar addmaths ni seronok gilaaaa sebenarnya hahaha. Yelah, seronoklah bila kita faham concept and apa formula nak guna. Tu apa yang Sahi cakap kat aku. Yang penting, CONCEPT. Tapi still kan, even aku dah boleh buat basic, result addmaths trial SPM aku still D jugak -_- 2 markah je lagi nak C hahahahaha. Tu pun kau bangga eh do? Ehhh of course aku bangga! Hasil usaha titik peluh sendiri dan didikan cikgu dan kengkawan kot. Hampir C pun dah kira ok bagi aku. Korang yang tak pernah merasa je, takkan paham perasaan aku ni Y~Y

Sehari sebelum exam addmaths pun, balik sekolah je lepas lunch terus pergi dorm Amal study addmaths. Memang serius gila ah time tu. Takde main-main gelak-gelak dah. Study sampai petang pukul 5 lebih kut then rest kejap, lepas maghrib datang balik study lagi sampai Al-Mulk.

Esoknya tu exam addmaths paper 1 alhamdulillah aku rasa dah buat yang sebaik mungkin lah. Then tetiba aku rasa pening kepala sebab stress sangat kut, lepas lunch terus tidur before exam addmaths paper 2 petang tu. Sempat jugak aku tengok bebudak dorm aku semua dok sibuk study addmaths paper 2 tapi aku sorang je baring kat katil, tidur. Pastu Qiha tegur, dia tanya aku pasal paper 1 tadi aku boleh buat ke tak, aku ni ok ke tak blablabla. Padehal aku pening kepala je masa tu hahaha. Aku bila emo ni lain sikit, muka nak kasi menyampah je ahaks.

Habis addmaths paper 2 terus happy gila excited, balik asrama pergi DM terus makan pizza dengan muka seronoknya hahaha. Qiha pun tegur, tadi kemain sedih tapi habis paper terus happy. Kehkeh lawak ah bila ingat balik. Mesti dia pikir otak aku ni ada something wrong somewhere ihik :3

Alhamdulillah, result addmaths aku lebih baik daripada yang aku sangka. Sangkanya dapatlah B ke, B+ ke kan. Paling sikit, A- pun jadiklah. Tapi taktau mungkin rezeki, dapat A solid kauu hahaha alhamdulillah tak sangka langsung. Kalau A+ tu memang jauh lah kan. A solid tu dah kira bersyukur sangat. Dahlah yang bagi slip SPM tu cikgu addmaths and cikgu BM aku sendiri. Happy sangat bila cikgu-cikgu happy :) Cikgu Fadzilah Suria ucap tahniah kat aku sebab dapat addmaths A. Cikgu Massu pun ucap tahniah sebab BM dapat A+ ^^

Lepas dapat result tu terus peluk Qiha sebab ternampak Qiha dulu haha. Bila peluk je, aku terus banjiaq habis ahh. Pastu dalam aku tengah nangis tersedu tu boleh pulak dia tanya result addmaths aku. Yang peliknya kenapa addmaths je?? o.O Hahahaha nak gelak ada jugak time tu tapi mood tak berapa nak mengizinkan.

Rasa seronok dan sedih memang bercampur baur lah masa tu sebab 3 subjek aku B. Aku suka sangat subjek Bio tapi taktau mana salah silap aku, rezeki aku dapat B+ je untuk Bio. Sedih bila tak dapat kasi A untuk Cikgu Noraini Samin ;( Dia cakap dia target aku as salah sorang yang dapat A dalam Bio tapi..........begitulah.

Meh aku tunjuk korang gambar-gambar pulak eh? ;)


Over tak over kau nyah? hahahahahaha.




Like seriously, ni chapter yang aku study sengsorang kat kelas lepas habis prep T.T
Dan ni jugak chapter yang aku paling tak suka Y~Y






Nampak tak betapa uniknya pemikiran aku untuk memahami addmaths? -_-

 

 Sampai formula addmaths pun aku conteng -_-


So yang ni nota-nota/modul sejarah dengan physics yang aku dah susun nak kasi ika :) Nota-nota/modul Bio and Chem masih dalam proses mencari dan menggali -_- hahaha.


Camnilah cara budak stress belajar.

Rindu sangat rasa nak study addmaths lagi. Tapi for sure ah kalau aku try buat lagi, mesti aku akan ended up dengan termenung je depan paper. Satu hapak pon tak ingat dah sebab otak dah karat hehe ^^V



Aku taktau kenapa aku cerita semua ni kat sini.

Aku rindu kengkawan aku. Maybe?


Keyboard off.


Happy belated birthday i guess?

Fangirling everywhere. Please dont read. 

OMG ni masa kitorang karok lagu Exo-MAMA hahahaha sangat awesome ok.

Aku dah try carik gambar lame kita berdua but sadly....takdok wuwuwu~ Y.Y

So guys, her name is Laila Syaza. We've been friends since we were in standard 6 if im not mistaken. Hihi okay gth with my broken engrish here. Soooo, panggil ini budak Laila. Dia yang bagi aku nama Ms Many Husbands tu hahaha. Motif aku cerita pasal dia kat sini? 6th May was her birthday! Ok it was yesterday haha YEAY! :D Dah wish dah pun sebenarnya tapi tak sempat wish kat sini lagi hihi :3

Dia teman kpop aku since form3 kot? Haha sumpah dah tak ingat zaman muda ahaks ptuihhh. Dia sekarang dah further study dekat University of Nottingham dekat Selangor kan? Aku ni nyanyuk sikit. Cakap pebenda kat aku, 3 minit lepastu terus lupa -_- So, dia amik course pharmacy. Got 9A+ for her SPM results tapi taknak further medic cause she's not interested. Takpe kan aku cerita pasal result kau kat sini lela? Hahaha peace yow ^^V

Dia sangat sukakan BACON. Sangat amat teramat paling sangat. Cause BACON GOOODDD. Hahaha, oh and please dont get me wrong here. Not that 'bacon' like what you understand. Baca sampai habis baru tau ok hehe. Erm tapi lela, taktau la kok kau dah tukar taste kepada Happy Virus pulak kan? *winkwink* HAHAHAHA :D KyungDae tetap gua punya ok teeheehee. Setakat ni masih takde feel nak ambik Jongin eventho aku sangat obsessed dengan KaiSoo hahaha. Thanks to her, aku start menjinakkan diri melayan fanfics. I've been wasting most of my freetime reading fanfics and like seriously, FANFICS ARE DRUGS. But trust me it's feels so damn good Y~Y OMG i cant stop fangirling right now HELP~ -_-

Sooooo, that's it. Im done here. Wishing you...

A VERY HAPPY BIRTHDAY TO YOU LAILA ^^

Alamak, aku speechless pulak tetiba ni. Tadi rasa macam banyak nak cerita. Lulzzz. Anyone here who are interested to know more about her, you can freely visit her blog here ------>  BAEKHYUN COMEL


So guys, this is BACON that i've mentioned before hahaha.

6th May also was #HappyBaekhyunDay and #HappyByunDay ! :D OMG your birthday is the same as Laila's! And she loves you! Is this what they called love? They are fated to be together! Only if lela still didnt change her bias. ONLY IF hahahaha xD Ok Happy Birthday Baekhyun ^^ Ya know that i really love your smiling eyes? and your eyeliners? Ihik theyre so cute just like you ahah. And i love Baekyeol couple~! Please stay together forever~! Kris and Tao.........CAN YOU GUYS NOT -_- hahahaha.

Ok let's stop fangirling.

Right.

Bye!

Kenapa Penjara Pudu Ditutup?

FAKTA YG MENGEJUTKAN
Harus semua ambil iktibar...

SEBAB2 KENAPA PENJARA PUDU DITUTUP?
Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja... Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "Bilik Terakhir". Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup.

Dinamakan "BILIK TERAKHIR" adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung..

Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali Kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.

Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara2 sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut.

Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula.

Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara2 yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung.

Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan "Bilik Terakhir" itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut.

Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu. Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu.

Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau-ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila sampai je ke dalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata,

"Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa "

"Habis siapa yang punya?" (-O-)


"Man Belon yang punyaaaa.....AAAAKKKKKKKK~~"

"...................." \("-_-)

 Tahniah kerana minat membaca.


Sorry bruhhh. Gua copy paste je sebab gua pun terkena heh. Gua ada edit sikit part dialog diorang tu kasi unik sikit haha. First time rasa berkobar nak baca sebab selama ni penakut je. Tapi......beginilah jadinya. Ada terasa jugak rasa nak campak lappy kat dinding tapi tak boleh jugak sebab sayang dengan lelaki-lelaki korea aku hahahaha lawak hambar kbai.

Result UTP dan IPG dan Matrikulasi

Assalamualaikum :] 


Kata Aiman, kiv ni kalau ada orang tolak tawaran baru dia panggil gua masuk. Soooo, okay.


Kata abang, takyah masuk. Jadi cikgu bosan. Muahahahahahaha as expected my bruh (Y)


Kata saya, taknak masuk matriks. Nak masuk U.


Maka begitulah.

Haih apelah nak jadi. Gua mengharapkan UPU je sekarang ni.

Matriks memang gua tolak awal-awal dah.

Kbai.

SAMURA namamu dikenang

Bismillah...

Just have the feel like posting this.



Semua nama ada tak kira straight A's or not. Alhamdulillah....

And ours is yellow.

Cause we are like king.


The King of SAMURA :)


p/s : bukan Pujangga/Pujeng ok hahahaha kbai.

Anthem - Hlovate preview


 Assalamualaikum :]

Sorry gambar takda kena mengena.

Actually today is #HappyZiTaoDay #HappyPandaDay ! ^^ Nothing much to say, just wanna wish this giant handsome maknae a very Happy Birthday! ^3^ Youre special yaknow. Youre the first member that I know in Exo before Kyungsoo and Jongdae. Yep, so please feel special haha.

And...


And today is #PrinceSungjaeDay ! ^^ Omg im so late at wishing his birthday. So me wanna wish this pretty little maknae a very Happy Birthday too! ^3^ Youre so handsome and pretty and im still wondering why cant i be pretty and gorgeous like you lulzzz. And hey this is my 2nd Confession tau hahaha :D
And WOW i didnt expect at all that today will be our maknaes birthdays? BOTH of them are maknae. Lalala so cute ^^


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ok zzZ~ Back to topic.

So harini, pepagi camni rasa semangat nak update blog pasal novel baru ni T.T Serius sangat terkejut bila check instag tadi, and nampak orang post pasal ini novel. I mean, THE REAL NOVEL. Orang tu dah beli ini novel and gua macam WTH AKU KAT SINI LAGI TAKTAU PAPE PON PASAL NOVEL NI /nangis.

Yelah sekarang orang busy pergi BBW and PWTC ada bookfair and so on lah kan. Tapi kan dalam busy-busy orang beli buku, busy lagi orang PRU13 *ehhh. So kepada sesapa kat luar sana yang pergi bookfair or whatsoever lah kan, TOLONGLAH BELI BUKU NI UNTUK GUA. Walaupun aku ni dah lama tak layan novel, tapi masa nak SPM dulu aku rajin baca novel kot hahahaha k. Sebab novel Hlovate ni satu-satunya novel melayu yang aku takpernah miss baca kateko Y~Y

Ok now aku nak share sikit sinopsis and prologue for this novel.


Sinopsis novel Anthem - Hlovate

" Everybody has a past. Everybody lives a present.
And everybody deserves a future. "

Silam
Westernized
Memang bukan budak perempuan biasa. Nur Dania Dashrin. Bukan dipanggil Nur, bukan dipanggil Dania. Hatta bukan dipanggil Dashrin pun. Jika ditanya tentang asal-usulnya dan rumahnya dimana, jawapannya mungkin Belgium, Romania, Austria, Perancis, Amerika atau India.

Selepas Silam
Dulu, 'segalanya' yang mahu ditinggalkan tu ialah dunia canggung yang serba menyeksakan dan melemaskan. Dunia di mana pertembungan kepercayaan, prinsip, budaya, definisi dan erti langsung buat dia rasa dirinya salah sentiasa dan tak ada harga. Sekarang, 'segalanya' yang bertanda gelap itu kini mahu dia ubahkan warnanya.

Kedegilan Dash untuk membuktikan bahawa dia berhak untuk menjadi dirinya sendiri tanpa mengikut acuan tipikal masyarakat keliling, membawa kepada satu perjalanan panjang yang merentas benua dari Malaysia, ke India, ke Scotland, dan tanah antara ketiga-tiganya.

Prologue novel Anthem - Hlovate

***material nie penuh dengan excessive English usage,sorry.
Some of the words are kinda harsh,tak sesuai dengan budaya.
But they’re in there nonetheless.
To get it real,maybe that’s why.
or maybe because i was too carried away.
or maybe because i’ve been reading too much.
or maybe because i’ve been having too much American stuff in my staple diet*sigh*.
talking bout media influence.
The cerita can be bit extreme at times..but yeah..this ain’t a mere cerita..
dan mungkin perlu cakap sekali lagi...***

~I aint a writer,I’m a storyteller~
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

dedicated to :
kak anis-you bring back the memories =) 
daringlove-you too
the tender chords that haunt my days [kinda a versus-d’reborn*sigh*]
├čand for the fancy words here,credit to azaren.

Sinar bulan telah lama larut bersama malam. Angin lembut bertiup di luar tingkap membuatkan dingin di dalam bilik itu kian mencengkam. Wajahnya tidak beriak merenung skrin laptop sambil bersila di depan meja jepun. Sejenak dia termenung memikir. Kemudian jemarinya berlari di atas keyboard.

On a second thought, it aint easy. One giga sure it ain’t easy, it ain’t all breeze, it ain’t all waltz.

Mug berisi air suam dibawa ke bibir. Perlahan diteguk menuruni rengkung.

The age-old stain is still there. Dah jenuh clorox,bleach and ntahapahapantah lagi. Tapi tamau jugak hilang. On a second thought, again, everything takes time, kan?

Pandangannya jatuh pada frame-frame gambar di atas meja jepun di hadapannya itu.Tanpa sedar dia menarik senyum tawar. Telunjuknya berlari di atas Syntap Mouse Pad. Seketika kemudian nada yang begitu familiar suatu ketika dulu itu berlagu dari speaker laptop.

Viopipe. Butterfingers.

Nafas panjang dihela.

Everybody has a past. Everybody lives a present. And Everybody deserves a future.




Full creditsHLOVATALK