Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Anthem - Hlovate preview


 Assalamualaikum :]

Sorry gambar takda kena mengena.

Actually today is #HappyZiTaoDay #HappyPandaDay ! ^^ Nothing much to say, just wanna wish this giant handsome maknae a very Happy Birthday! ^3^ Youre special yaknow. Youre the first member that I know in Exo before Kyungsoo and Jongdae. Yep, so please feel special haha.

And...


And today is #PrinceSungjaeDay ! ^^ Omg im so late at wishing his birthday. So me wanna wish this pretty little maknae a very Happy Birthday too! ^3^ Youre so handsome and pretty and im still wondering why cant i be pretty and gorgeous like you lulzzz. And hey this is my 2nd Confession tau hahaha :D
And WOW i didnt expect at all that today will be our maknaes birthdays? BOTH of them are maknae. Lalala so cute ^^


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ok zzZ~ Back to topic.

So harini, pepagi camni rasa semangat nak update blog pasal novel baru ni T.T Serius sangat terkejut bila check instag tadi, and nampak orang post pasal ini novel. I mean, THE REAL NOVEL. Orang tu dah beli ini novel and gua macam WTH AKU KAT SINI LAGI TAKTAU PAPE PON PASAL NOVEL NI /nangis.

Yelah sekarang orang busy pergi BBW and PWTC ada bookfair and so on lah kan. Tapi kan dalam busy-busy orang beli buku, busy lagi orang PRU13 *ehhh. So kepada sesapa kat luar sana yang pergi bookfair or whatsoever lah kan, TOLONGLAH BELI BUKU NI UNTUK GUA. Walaupun aku ni dah lama tak layan novel, tapi masa nak SPM dulu aku rajin baca novel kot hahahaha k. Sebab novel Hlovate ni satu-satunya novel melayu yang aku takpernah miss baca kateko Y~Y

Ok now aku nak share sikit sinopsis and prologue for this novel.


Sinopsis novel Anthem - Hlovate

" Everybody has a past. Everybody lives a present.
And everybody deserves a future. "

Silam
Westernized
Memang bukan budak perempuan biasa. Nur Dania Dashrin. Bukan dipanggil Nur, bukan dipanggil Dania. Hatta bukan dipanggil Dashrin pun. Jika ditanya tentang asal-usulnya dan rumahnya dimana, jawapannya mungkin Belgium, Romania, Austria, Perancis, Amerika atau India.

Selepas Silam
Dulu, 'segalanya' yang mahu ditinggalkan tu ialah dunia canggung yang serba menyeksakan dan melemaskan. Dunia di mana pertembungan kepercayaan, prinsip, budaya, definisi dan erti langsung buat dia rasa dirinya salah sentiasa dan tak ada harga. Sekarang, 'segalanya' yang bertanda gelap itu kini mahu dia ubahkan warnanya.

Kedegilan Dash untuk membuktikan bahawa dia berhak untuk menjadi dirinya sendiri tanpa mengikut acuan tipikal masyarakat keliling, membawa kepada satu perjalanan panjang yang merentas benua dari Malaysia, ke India, ke Scotland, dan tanah antara ketiga-tiganya.

Prologue novel Anthem - Hlovate

***material nie penuh dengan excessive English usage,sorry.
Some of the words are kinda harsh,tak sesuai dengan budaya.
But they’re in there nonetheless.
To get it real,maybe that’s why.
or maybe because i was too carried away.
or maybe because i’ve been reading too much.
or maybe because i’ve been having too much American stuff in my staple diet*sigh*.
talking bout media influence.
The cerita can be bit extreme at times..but yeah..this ain’t a mere cerita..
dan mungkin perlu cakap sekali lagi...***

~I aint a writer,I’m a storyteller~
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

dedicated to :
kak anis-you bring back the memories =) 
daringlove-you too
the tender chords that haunt my days [kinda a versus-d’reborn*sigh*]
├čand for the fancy words here,credit to azaren.

Sinar bulan telah lama larut bersama malam. Angin lembut bertiup di luar tingkap membuatkan dingin di dalam bilik itu kian mencengkam. Wajahnya tidak beriak merenung skrin laptop sambil bersila di depan meja jepun. Sejenak dia termenung memikir. Kemudian jemarinya berlari di atas keyboard.

On a second thought, it aint easy. One giga sure it ain’t easy, it ain’t all breeze, it ain’t all waltz.

Mug berisi air suam dibawa ke bibir. Perlahan diteguk menuruni rengkung.

The age-old stain is still there. Dah jenuh clorox,bleach and ntahapahapantah lagi. Tapi tamau jugak hilang. On a second thought, again, everything takes time, kan?

Pandangannya jatuh pada frame-frame gambar di atas meja jepun di hadapannya itu.Tanpa sedar dia menarik senyum tawar. Telunjuknya berlari di atas Syntap Mouse Pad. Seketika kemudian nada yang begitu familiar suatu ketika dulu itu berlagu dari speaker laptop.

Viopipe. Butterfingers.

Nafas panjang dihela.

Everybody has a past. Everybody lives a present. And Everybody deserves a future.




Full creditsHLOVATALK 

No comments: