Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Happy birthday, gurl


Assalamualaikum :]

First of all. I need Oh Sehone. Why? I need his help. What for? I need him to generate his power and blow the wind so it will automatically wipe the dusts in my blog ........ please ignore me OTL

Dah lama tak jenguk blog. Rinduuuu sangat u_u Bosan kat Uitm tu takde ape menarik, duit pon takde, nak gerak mane-mane pun susah, banyak kerja, assignments, quizzes, tests and stuffs. But now am home. Untuk beberapa hari. Isnin ni ada test lagi. I mean test(s) lol. Tapi aku tak study, yet. Just let it be. Oh and doakan plan aku nak ke MTV ahad depan berjalan dengan lancar, amin U_U

Second, this was supposed to be an entry for my birthday today, 31st August. I was okay at first but something did happened a few mins before midnight. And it saddened me. A LOT. I need my friends but-- :( I refused to pick up the phone calls and whatsapp's and texts and wishes on facebook except twitter. I am still alive, but for sure not on my old acc. Thanks loads for the one who wished and who didnt, thanks jugak. I am really very so sorry for my bad attitude or whatsoever but i promise u guys ill reply urs tomorrow okay when my mood comes back :)


Third, THIS.


I am really proud of u guys for doing a very good job :) All ur hard works paid and u guys made me shocked cause u guys can last long till #Growl9thWin and it shocks me even more when u guys lose against Crayon Pop yesterday on Music Bank lmao. But it's okay i am still proud and love u guys till it hurts u_u

"what should happen, will happen" .

Zzz~

Aku taknak bebel dah. Lagi-lagi bila tang speaking. Dah kenapa nak speaking tetiba -_- /slap/ Newaysssssss, ill just take this easy and ignore and.............................


LET'S PARTY HARDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD



note : baekhyun, u shudnt hev stand between those two giants.


Happy birthday to you, dora :)

Ni hadiah untuk kau...



A heart shaped smile from ur pororo bb (T3T)


p/s : i know i sounds pathetic. bye.

Time flies

 Assalamualaikum :]

So peeps, guess what am doing right now? Hoyeh trust meh aku tengah baring terlentang sambil laptop atas badan *lol* sebab hongeh dah =.= Tau hongeh tu ape? Hongeh tu macam ponek. Tau ponek tu ape? Ponek tu penat laa. Ok pls ignore me -_- Tapi seronok ah baring atas lantai yang bosa lagi sojuk ni sambil menghadap syiling. Rasa tenang je ahahaha /slap self/

Actually tadi baru lepas tolong ibu buat rendang and kuah kacang and nasi impit weee~ ^^ Esok raya dah kan? Sekejapnye masa berlalu u_u Rasa macam baru semalam je nak puasa *ayat cliche* Tutorials aku tak siap lagi homaigod okay T.T Sibuk online je manjang, tutorials dibiarkan ketepi sobs ;_; Time orang busy nak raya ni laa baru kau ngengada nak buat kerja kan dodo ;_; Tambah lagi lepas cuti ni ada banyak test menanti uhuk. Bencinyaaaaaa. Tak syiok raya, dah macam budak nak amik SPM balik je aku ni T.T WAIT, aku rasa macam dah mention ayat ni kat entry before ni = = Nampak tak betapa frustnya aku sampai ulang ayat yang sama dua tiga kali? /criessssss

Harini akan sangat busy, tapi aku tetap akan mem-busy-kan diri tweet kat twitter lol. Handphong kan hado. Takpayah pakai laptop pon takpe -_- Nak kena siapkan tutorials, tolong ibu masak, susun kuih raya, tolong ayah mop lantai, sapu lantai, tolong ibu masak lagi, susun kerusi-meja sebab malam nanti orang surau datang rumah nak takbir. Overnyohhh statement padahal macam la aku buat semua, heh. Konklusinya memang BANYAK lah benda nak kena buat harini ;~;

Oh btw, aku dah start menulis fanfic LOL. In english. Dan macam sucks and memang sucks. Ok ini memang LOL = = Tapi semalam boleh dapat 10 new subscribers in a day ;; /wipe tears/ Orang tertentu je yang bertuah dapat baca fic aku ahahaha bertuah lah sangat /roll eyes/ @.@

Aku taktau nak cakap ape lagi.....................OH WAIT...........aku nak duit............SOBS ;_;



Kim Jongin, youre not distracting at all :-) :-) :-) AI HET CHU :-) :-) :-)

Oh btw look what i found~ T..T



My bb is getting ready for tumoro ;-; How bout urs? OuO
ahahahaha so nais lah this pic LOL.


OHMAIGAWD I LAHVE MACROS SO MUCH.
CANT. STAHP. LAUGHIN. LMAO.
/slaps sehone/


OK enuff haha.


So, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin pipol ^O^




p/s : jongdae i lahve u.

Green light

Assalamualaikum :]

Ehem testing testing one two tree coughs three. Am currently at Jusco S2 and tengah chilling around here and there. So tadi jenjalan dengan fam. Alaaa biase ler shopping raya and stuffs kan. Raya nak dekat, sekarang baru nak shopping baju raya. Ehhhhh memang seronok shopping last minute. Seronok sangattt =.= Baju kasut segala bagai semuanya kena pilih cepat-cepat sampai nak try baju pun sempat pakai separuh je pastu tanggal, then bayar. Ok tipu semata ihik tehik. Tapi yang seronoknye sebab banyak SALEEEEE. Sewonok acik shopping tauuu. Main ambik pastu bayar je ahahaha hamboihhh over kau nokx :3

OK tu bukan point sebenarnye buat post ni. Act tadi masa aku dengan ibu tunggu ayah and abang beli seluar, borak-borak la kejap dengan ibu. Pastu ibuuuuu ehem ibuuuuu....... Ihik cheq malu la nak cerita lulzzz *PANGGGG*

Act tadi ibu aku............


Ibu : dora bila nak kurus ni? Cube diet sikit... /pandang dengan muka penuh simpati/

Me : takdo makno nak kurus haih. dalam mimpiiiiii.

Ibu : diet la sikit. baru boleh ada boyfriend.

Me : *gulp* APA?!?!!?!? O.O

Ibu : yelahhhh, kalau dora kurus mesti yang ramai nak /evil laughs/

Me : .......................kenapa ibu tetibe je ni = =

Ibu : dora sepatutnye da ade tau before graduate.

Me : ade.... ape? O.o

Ibu : ade boyfriend laaaaa.

Me : tapi dora masih muda dan comel .__.

Ibu : tak kira laaa, dora kena carik awal-awal. nanti da tua lagi susah nak carik.

Me : ibu......takde orang nak anak ibu ni. sebab dora gemok /criessss

Ibu : sebab tu ibu suruh dora kurus sikit.

Me : susah la ibu. kenapa takde orang nak dora eh ibu? sebab dora gemuk ke? sebab tu takde orang nak?

Ibu : haishhh, dora tak gemuk la. chubby je hehe. mesti ada orang nak punye lah anak ibu ni :-)

Me : yekee......

Ibu : iyeee, nanti carik boyfriend yang alim warak sikit.

Me : tapi kena lah handsome jugak kan? *v*

Ibu : handsome tu mesti lah tapi jangan handsome sangat.

Me : dah kenapa =.=

Ibu : handsome sangat nanti dia tak setia.

Me : O_O

Ibu : betul....dengar cakap ibu ni.

Me : haaaa okay~

Ibu : nanti da ade boyfriend bagitau ibu tau.

Me : *GULP*


SCREAMS
\\\\\\\\(OuO)///////

I donno what to say mayn. SPEECHLESS lol.
WHY ibu............WHY ONLY NOW. Kenapa dulu tak cakap awal-awal lmao (OuO)
Am still not ready~ (u.u) hahahhahahahahaha ////NO////


Tapi jangan terkejut kalau pasni aku asyik post pasal boyfriend aku je kat blog ni.
Muehehehehehhehe ~3~



Tapi die kena paham aku ni kpoper sejati. Mungkin aku takkan mencintai die seperti mana diriku ini mencintaimu Exo beybeiys u_u

/slap self even harder/

Teeettttttttt~

Bye!

Hectic


why is he smiling and smirking ;_; my pororo ure not even cute SO STOP .--.

Assalamualaikum :]

So people, am home now alhamdulillah :) This week sangat hectic :/ Penatnya tu pergh rasa macam time nak ambik SPM balik ////NO//// ;_; It's damn tiring, penuh dengan quizzes and tests :( Semuanya subjek susahhhhh.

Pagi tadi selesai first test Economy and first quiz Account. Economy to me is quite o-kay. But Account dude, i still have issues with you. Why cant you cooperate with me JUST WHY ._. Sometimes i always asked myself is it really true that am an accounting student while i cant accountancy. I donno why ;_; Mungkin ambik masa, aku ni jenis lembab sikit nak pickup sesuatu benda huwaaaaaaaa sadis punya hidup /ugly sobbing/ ;; Nasib baik along ade, bolehlah jugak tengok-tengokkan account aku u_u

Alhamdulillah, my laifue is back mayn \o/ Dah lama tak rasa selesa camni. Bila dah sampai rumah, hati rasa lega semacam. Kalau kat uni tu, adeeeee je benda tak kena. Adeeeee je benda tak siap. Adeeeee je benda nak kena buat. Adeeeee je tempat nak kena pergi. Adeeeee je benda nak tweet *lol* . Tu la namenye berdikari, tapi aku lagi selesa kat rumah. Terperap terperuk tersembam tertembam tergemuk hahahahahah pun boleh (OuO)

Cuti tu cuti jugak, assignmentsss and testssss tetap menanti. Tak raya lah aku ceni sobs T_T

_________________________________________________________________________________


Oh MV Growl dah keluar OHHHHH I AM OKAY :-) :-) :-)

/rollin on floor/

Oh Exo repack albums dah boleh order and it costs almost RM150+ for both albums WHAT--- OHHHHH IT IS ALRIGHT I AM OKAY :-) :-) :-)

/slap self/

Oh am still in dilema whether to buy Exo repack albums or 9493room YES Photobook. WELL THIS IS NOT OKAY---- OH TRUST ME I AM OKAY :-) :-) :-)

/slap kaisoo/

Oh and Exo akan datang Malaysia untuk MTV World Stage 8 Sept ni--- OHHHH I AM STILL OKAY IT IS REALLY OKAY YEOP I SAID I AM   O K A Y  :-) :-) :-) :-) :-) :-)

what even--- NO

/jumps off cliff/


Me right now ;



Urgh these idiots.