Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Study week



Assalamualaikum :]

Hello guys. Okay, straight to the point jelah. Last thursday, tamat dah classes untuk first semester. Phew. Now, study week je, get ready untuk final. Khamis ni paper Microeconomy, sabtu ni pulak paper Account T^T Aku tak ready nak ambik final acc :( Aku tak readyyyyyyyyyyyyyyyy /slap/ ;_;

Study, study jugak. Twitter, twitter jugak. Movie, movie jugak lulz. Almost evelidey pergi library sebab nak study + dapat wifi free muahaha. Nak bandingkan dengan broadband aku yang lembab nak mampuih tu, datang library online kat sini lagi worth it kot ahah (OuO) dapat lah jugak download 23456789 vids lol. Ok nampak tak tujuan pergi library tu dah terpesong jauh T__T teruknya aku ni sobs.

Oh btw, congrats Nana ada blog baru /applause/ lololol (OuO) Aku.....ada jugak blog special untuk spazz sebenarnya haha tapi tak kasitau orang je. And, dah lama tak update sebab takde masa nak update U_U And aku tak pandai nak edit blog lelawa cam kau sobs /kreys/ ;;

Exo.......enjoy ur life kat Germany ok. Dont selcas with street fans lol what an even street fans -_- AHAH. I mean pls jangan ulang kisah kat Kazan bawak ke Germany pls or else.....ill kidnap u guys HOW BOUT DET (OuO) pmsl OK and ohhh Happy Birthday ChenChen :* Ive aldy tweeted for ur birthday so am not goin to spazz bout you here lol. Love yah! \^O^/

Aku maybe akan a lil bit busy since nak kena study untuk final ni. But still, kalau ade pape mention je aku kat twitter ok :) Aku selalu gak on twitter nak spazz sebenarnya ahakz SO---

okbye.


dah lama tak baca kaisoo fics ;_; sekarang ni aku dah ter-attached dengan baekyeol.
they ruined me OTL


p/s : sorry buat korang termuntah tengok gambar kat atas. that's y aku tak suka post gamba sendiri kat sini orz

#repost

Promised Nana (not so promise act lol) to do this quick post but ill just make it short and simple. For you guys, to understand me. Or maybe US.


Jangan bangkitkan isu boyfriend, single, kahwin, andartu, when it comes to them. Cuz they just dont relate. And once you told me to go and get a life, i just wanna ask you only one single thing. Have you got yours? Maybe youve aldy got one but is it really in an appropriate way? Judge me if youve aldy judged yourself first.

I am not stanning them. I just love them. Just the way they are.

U guys just dont understand. But please, at least show some respect.

No offense.


OH and i dont give a damn/fvck/shit




Bye.

I met EXO live - MTV World Stage 2013


/breathes in out heavily/

Assalamualaikum :]

Alhamdulillah im finally at home T^T After almost two weeks tak balik and parents pon tak datang jenguk kat melaka sobs (lol sebab ada hal haha) /slap/ So here i am guys, nak share dengan korang pasal pertemuan i first time bertentangan mata dengan EXO twelve idiots U FEEL ME BABE (TAT) -- or maybe not. Ok bye.

Oh sorry title skema habis. AHAH.


080913 - Ahad

Having a very hard time masa kat Sunway. Pukul 12 tengahari kot masa tu. Sampai sana terus beratur panjaaaaaaaaaaang, and alone. Thank god I was at XZone so panjang die tak sepanjang normal zone FUH. Yep, I was alone. Datang memang dengan kengkawan but they were there mostly sebab nak berparty unlike me yang datang dengan tujuan yang nyata, pasti dan satu--- meeting Exo U_U

So they left me alone there which was aku tak kisah pon sebab memang aku nak macam tu haha. Diorang pulak pergi shopping. Well, not so shopping but window shopping je hahah. They bought me McD since aku tak breakfast sejak pagi tapi yang sempat masuk mulut cuma kentang and air coke tu je sobs. Banyak benda nak uruskan time tu like texting Laila (lol) , kakaotalking MerryKris (Kris fansite noona from Singapore) , tweet Wanis (ahahaha) , kejar/kerumun fansite noona(S) yang nak kasi banners/fans free omg kiri kanan ada okay. So aku perlu berwaspada dengan apa yang berlaku kat sekeliling aku sampai burger nak masuk mulut pun tak sempat T__T OH and bebudak belakang aku dapat polaroid Luhan secara free OH i missed that out sebab takde orang boleh jagakan tempat duduk and aku takleh gerak ke mana-mana THANK :-):-):-) OH and bebudak belakang aku tu boleh tanya lagi aku sekolah mana :-DDDDDD They were shocked when i mentioned about Uitm lmao and they said they were 16y/o WOW but they didnt looked like one O.O while me is just--- me.

I was alone sepanjang beratur tu and masuk dalam Sunway pon sengsorang SOBS ;~; That was my very first time masuk konsert but I WAS FREAKING ALONE U HEAR ME DUDE. Terpaksa selit-selit kat orang melayu yang ada and join diorang lol tak malu ahahaha i was desperate ok -_- Ok then masuk, tunggu Laila and her sis and her friend kat dalam je.

SUMPAH aku tak menyesal ambik XZone lol since XZone punya tempat PERGH sangatlah depan dengan stage gua berani potong jari wa cakap sama lu lol. Memang nak nangis masa nampak stage depan mata ahahaha tu belum start konsert lagi SIGHS -_- and i saw many fansite noona(S) yang memang teramat sangat paling depan dengan pagar and stage.... tak kenal any of em pon tapi tengok-tengok camtu jelah haha. But i think i just met FoxBaek fansite noona cause she freaking gave me Baekhyun's fan ahahahaha /slap reality/ And i think i just saw White2do's masternim? Haha that was what Laila told me since dia sorang je laki yang bawak dslr and lens besar panjang nak mampos kat XZone tu while yang lain semuanya fangurls with smartphones in hand--- including me OTL

--------------------

[ DONT READ ]


The concert was o-kay not until Exo showed up-- JUST NO. I was freaking screamed the hell out of me and i literally cried......... ;~; Serius aku jerit and nangis macam orang gila sambil record vid (astagfirullah) LOL. Kalau tengok balik vidcam aku, memang vid Wolf paling teruk sekali aku rakam sebab lupa nak zoom and that was their first performance and diorang keluar stage pon secara tiba-tiba sobs ;_; And tak lupa jugak KIRI KANAN AKU FANSITE NOONAS and they were pushing and stuffs and one of them freaking SSHIBAL me -____- I was kind of pissed off jugak sebab diorang dah la besar, pastu berdiri atas stool, duduk pulak depan, mana orang tak mengamuk kat belakang kan. Concern orang lain jugak lah yang kat belakang nak tengok jugak ._. I know diorang nak ambik the most perfect and beautiful and good angle of Exo members but theyve already met them for almost everyday kat korea kot ._. Aku sendiri takleh nak cakap lelebih sebab last-last nanti aku beli jugak PB diorang lol (not all ok) haha fine SIGHS.

I almost cried when i realised that i forgot to click the record button when Exo introduced themselves OTL But it was okay-- or maybe not U_U Istg all of them were beautiful, pretty, smexy, hot, cute, adorbs uhrm what else tell me i'll list em out T__T Especially bila part Xiuhan moment OMFG sumpah takleh lupa cause Luhan kicked Xiumin's butt and u kno what, they were freaking infront of me at that time and i cried T^T and part History OMFG Kris was being such a badass. He teased us by dancing smexily at History while trying to take off his suits I JUST--- FREAKING NO T^T

Dekat side aku kebanyakannya ahli Exo-M sobs. Am not saying that i was frustrated, no. It's just-- that i need to see my pororo bb more ;(((( He was there, standing and dancing at the other side of the stage and it was hard to tiptoe u kno especially bila kena himpit dengan fansite noona(S) kiri kanan :( But still, i could see him very clearly laik SO MUCH LIVE WITH MY OWN EYES (OuO) My bb was short and petite lol but still in a very cute way :*

/hugs kyungsoo/


My own POV


  • Chanyeol - he was the first member yang aku nampak live kat stage sobs ;_; and he was handsome laik so much. YES. and dia sangat tinggiiiiiiiiiiiiiii aaaaaaaaaaaaaaaa u need to see him with ur own eyes lah ;~;
  • Yixing - he was sweating so hard when i first saw him URGH. but that was-- sexy ;_; muka dia gila serius and fokus masa menari dengan sweat yang buat muka dia nampak berkilat aaaaaaaaaaaaaaa /slap/
  • Luhan - he was smiling all the way when he performed on stage idek why ;_; he was so happy kot sampai boleh kick xiumin's butt masa perform 365 lol. he was beautiful U_U luhan IS beautiful U_U and most of my vidcam penuh muka dia sebab dia selalu muncul kat stage side aku....... OTL
  • Xiumin - YES, u need to see him in real life. He really is differ kot kalau tengok dalam video/gambar kalau nak banding tengok dia depan-depan sebab istg he is handsome :( Xiumin is handsome U HEAR ME CRYING INSIDE sobs ;;;;;
  • Kris - like seriously i hate him so much till it hurts T^T he freaking teased me masa perform aaaaaaaaaaa I HATE HIM ;~; macam Chanyeol jugak, dia tinggi gila and sexy gila and hot gila and handsome gila. Most importantly, HE WAS WAY BEYOND ALL ABOUT WHAT IVE SAID BEFORE TRUST ME /cries/
  • Sehun - he.... i donno wut to say bout him lol. dia tak senyum sangat like what i assumed but istg he was freaking hot and handsome jugak at that time ;_; and tinggi........sangat ._. and flawless.......sangat ._.
  • Suho - taknampak dia sangat aaaaaaaaaaaa nak nangis sobs T^T aku nampak masa part dia perform Growl je, tu pun sekejap sobs ;_; he need insoles kot-- or maybe me /slap/
  • Tao - nangis bila ingat kat dia ni sobs. dah lah injured but still did great masa perform sobs ;_; why bb~ tao tinggi jugak. dia termasuk kalangan Kris and Sehun ahaha termasuk Kai japgi hogeh lol OuO and he still having fun and enjoyed himself and still keep on smiling masa perform 365 sobs walaupun injured sobs ;~;
  • Chen - i cried when i first saw him sebab.....birthday dia nak dekat ._. haha k takde kena mengena lol. chen is handsome okay. like-- he really is ._. walaupun dia pendek...lol not so pendeklah but so-so :) sape cakap die tak handsome, come here bebeh u deserves a slap from me :-):-):-)
  • Baekhyun - istg baekhyun handsome gila sobs ;_; i tot he was cute-- wait-- he really is cute AHAH. but serius dia handsome ;~; da la dia pacak rambut time tu, lagilaaaaaaaaaaaaa URGH OTL. dia pun banyak masuk vidcam aku sobs cries.
  • Jongin - WHYYYYYYYYYYYYYYYYY. why u smirking all the time bb ;_; u freaking smirked especially when ur part comes out T^T i almost got heart attack argh especially when u guys introduced urselves and YOU. YOU took off ur suits OK THAT WAS NOT SEXY OK gudbai OTL.
  • Kyungsoo - my only one pororo bb ;_; i saw u bb omg i saw u live bb :"( u were freaking cute and petite and squishy and handsome and adorbs and cute again lol. i screamed when ur part comes out bb ;~; and ur voice was pretty and beautiful haha betul ke words aku guna ni lmao. i cant contain my feels at that time aaaaaaaaaaaaaaaaaa ;~; /throw bricks at self/ i love you forever bb :* /hugs/


Lepas diorang perform, gua terus pengsan. ahahahahahahah NO. Tak pengsan, tapi terduduk je. I mean-- almost semua kat XZone tu terus blah after Exo habis perform haha. Tapi aku still stay situ jamming to Far East Movement kejap with Laila and her sis, but mata still tengok balik vidcam yang aku rakam tadi lol. Then we decided to go back home not until something stopped us from doin so. Kat tepi concert tu, which Laila called it as Lighthouse, ramai kerumun and tangkap gambar idek why ._. but then i realised there must be something and dapat tau EXO ADA KAT SITU OKAY. Masa tu memang nangis gila-gila ah sebab sumpah cakap kalini Exo cuma 5-6 langkah jauh je dari kitorang semua SOBBING HARD T^T They were jamming to Far East Movement jugak while me-- us-- watching them dancing sexily(for Kris and Sehun on the left side) and weirdly(for Chanyeol and Chen on the right side lol). And i freaking saw my pororo bb tak berminat nak menari sama tapi dia makan--- hartlessly MAKAN and his eyes were huge O-O yesssss.

OMG and sakit tekak aku jerit-jerit nama diorang but the only one yang replied me was ONLY LUHAN. Yes him. Even my pororo bb ignored me but ONLY LUHAN DID (TAT) Masa tu bising sangat cuz the speakers were so loud and it was hard for them to hear us shouting their names yeop. Tapi bila lagu stop, i took the opportunity by shouting Luhan's name and i waited-- waited until he looked back and noticed me and i waved at him and he waved back, AT ME and I CRIED AGAIN laik SO HARDDDDDDDDDDD T~T why Luhan being so nice and sweet especially in real life OHGOD T~T but sadly, time tu tak sempat rakam pape so i got no prove yang dia waved but ISTG he really did T^T ok nuff said.

/slaps kyungsoo for ignoring me just laik that. he hurts me/


Xiuhan moments that i mentioned before.........
YES i saw em doin that (lol) with my own eyes @_@

/whispers/ i ship them /whispers/

--------------------





Aku malas nak upload videos and gambar aku kat concert tu kat sini but you can check it out here kalau nak :)))) ;



bye!


p/s : jari kaki aku kebas buat beberapa hari sebab tiptoed sepanjang concert berlangsung SIGHS

mixed


maknae ruining your life

Assalamualaikum :]

Aku dah okay. Yes, i am. Lebih okay daripada semalam. Tapi otak still tak boleh nak proses dengan baik. Banyak benda nak kena pikir.

  1. Quiz business maths pada esok hari which is chapter 7 lagi susah daripada chapter 8 idek why /FLIP/
  2. Quiz microeconomy pada esok hari tapi tak start bace pape lagi
  3. Test agama pada selasa hari tapi (same reason as above)
  4. Tutorial(S) account yang nak bincang dalam class pada selasa hari tak start buat pape lagi /SLAP/
  5. Jenuh mencari tiket Xpax Zone MTV World Stage tapi susah nak jumpa, kalau jumpa orang jual pun, mahal nak mampos puihhh
  6. Bila tiket MTV nak sampai kolej
  7. Bila album Growl nak sampai kolej
  8. MTV World Stage
  9. EXO
  10. EXO
  11. EXO
  12. (repeat no 9, 10, 11)
OTL

Ok -_- aku.....taktau laa....banyak benda nak kena buat yet still tak usaha buat apa-apa lagi U_U eh actually usaha jugak sebenarnya ahaha cuma rasa tak mencukupi dengan apa yang aku dah buat. Aku ni bila stress, memang kerja tinggal belakang /bukak laptop/ /pasang earphone/ /bukak video/ /makan/ /slap self/ . Malam ni pulak dah nak kena balik kolej. Can i not go please :( Tak rasa puas duduk rumah 3 hari je :( sobs ;_;

Oh and, aku rase baru semalam aku wish congrats pasal #Growl9thWin tapi sekarang dah wujud #Growl10thWin and i was like O.O Am speechless dowh. Semua benda berjalan dengan sangat pantas sampai aku sendiri tak sempat nak backtrack ;_; Lepasni mungkin ada #Growl11thWin #Growl12thWin lmao idek. Tapi next week dah goodbye stage soooooooo uhm bye /CRIES/



..............................

feels laik punching this picasso straight in the face but his smile stops me from doin so OTL


BYE!