Freebies Links Facebook Twitter Ask Instagram Dayre Home


Korean Dramas Review #2


My Chanyeol boboiyeot is back guys ಥ⌣ಥ and back to being dumb as usual 눈_눈

Assalamualaikum :]

Hye guys. So aku bosan sangat sekarang ni jadi terpikir nak buat post ni. Ini post kedua untuk korean dramas review. Yang first dulu dah buat lama dah masa cuti lama lepas SPM dulu. Now baru rasa macam nak buat yang kedua :) Post ni akan menjadi sangat panjang macam asdfghjkl jadi kalau taknak baca boleh close tab hihi. So let's get started.

Reply 1997


Drama ni sebenarnya dah lama tengok tapi tak terbuat reviewnya. Jadi sekarang ni baru la nak buat. Aku dah tak ingat sangat characters sebab dah lupa sorry ;_; Mula-mula tengok drama ni pun sebab ada In Guk (hero), one of my fav korean actor. Kalau takda dia maybe aku tak tengok kot drama ni lol. Tambah lagi bila ada Hoya as kawan In Guk dalam drama ni, lagi laaaaa umph gitu haha.

Setakat yang aku ingat dalam cerita ni, Eun Ji (heroin) merupakan seorang fangirl yang gila-gila punya ah dekat H.O.T. Nama pun 1997, mesti la zaman kegemilangan boy bands macam H.O.T, S.E.S etc. Dulu mana ada Exo ke Infinite ke Teen Top ke lol nope. And aku dapat merasakan diri aku ada kat dalam Eun Ji ni. Macam mana dia sacrifice masa dia semata sebab group kesayangan dia, macam mana marahnya dia kalau poster dia kena koyak ke apa ke, macam mana dia nangis sungguh-sungguh bila jumpa idols dia sobs jyeah so like me /facepalms/

Ehem lagi satu, sebab kenapa drama ni jadi fav aku, diorang speak in Busan accent. Ni paling aku suka sebab bunyi accent korea semua sedap-sedap haha. Especially Busan and Daegu la, aku suka dengar taktau kenapa lol.

Oh btw, Hoya dalam drama ni jadi yaoi T_T Sila google kalau taktau maksud yaoi tu apa ye. Uhm taktau la aku patut sedih ke tak tapi uhm uhm nope hahaha. Aku suka Hoya jadi yaoi dalam drama ni sebab dia sangat menjiwai watak dia as a yaoi guy. Dalam drama ni, Hoya fall in love dengan bestfriend dia sendiri, In Guk while In Guk pulak fall in love dengan Eun Ji while Eun Ji pulak ada hubungan dengan abang In Guk. So complicated la this drama, i know tapi tu yang buat drama ni best sangat T___T

Ada 4 scene Hoya dengan In Guk yang aku suka sangat macam asdfghjkl tapi one of em yang ni ;


Sebab dia macam ala-ala fanfic gitu urgh. Ok dah taknak tunjuk lebih, haha nanti korang tengok sendiri ok. Aku rate drama ni 4/5 stars OuO

Now dah ada Reply 1994 but seriously, aku taknak tengok sebab aku dapat tau ada kiss scene Baro dengan sorang guy ni sapa entah so i was like EUWWWWW HOW BOUT NOPE -___- Sorry to Baro/B1A4 fans but uhm kalau korang nak tengok jugak, tengok lah. Aku tak larang pun lol ^^V


Master's Sun


I bet this drama ramai yang dah tengok kot. Sebab bila orang tanya pasal kdrama, mesti orang sebut pasal drama ni dulu. Ok tbvh aku pun macam tu haha. Aku tanya orang, and diorang suggest kat aku supaya tengok drama ni. So i did, and walaweh now am here doing some reviews kahkah.

Sesiapa yang nak tengok drama ni, hati kena kuat dan kental. Mental dan fizikal pun kena sentiasa bersedia lol sebab dalam drama ni akan ada banyak hantu T_T Aku almost tutup tab masa tengok episode first part 1 ahahaha stupid me. Aku penakut sebenarnya, lagi-lagi kalau tengok sorang-sorang. Tak berani ah. Tapi aku try kuatkan diri jugak tengok drama ni sampai episode last. AKHIRNYA lol.

Hyo Jin (heroin) seorang yang ada sixth sense, yang boleh nampak hantu. So dia ni jenis yang sangat takut dengan dunia luar dan keadaan sekeliling dia sebab dia akan nampak hantu-hantu ni and most of them akan kejar dia, nak mintak tolong sebab ada hajat yang tak tertunai and so on sampai dia sendiri susah nak dapat tidur malam sebab asyik kena ganggu. Sampai lah satu hari, dia terjumpa dengan Ji Sub (hero) ni. Bila dia sentuh Ji Sub, hantu-hantu semua akan lari dan hilang. Yang ni aku pun tak sure kenapa -_- Sebab tu Hyo Jin mula rasakan yang dia sangat perlukan Ji Sub while Ji Sub pun perlukan Hyo Jin sebab ada kisah lama dia yang dia perlu selesaikan.

Kenapa tajuk drama ni Master's Sun? It's because Ji Sub is the Master, and Hyo Jin's name in the drama is Taeyang(a korean word for Sun) . Sooo yeah.

Bagi aku drama ni sedih, sebab tiap kali episode dalam drama ni habis mesti aku akan menangis -..- Drama ni banyak mengajar pasal life, buat aku rasa bersyukur sebab masih dapat hidup dan ada family yang complete. Sungguhlah kenapa aku perlu menangis tonton drama seram-lah-jugak ni i dont even know why /snorts/

So i rate this drama 4/5 stars jugak OuO

Aku tengah on the way tengok drama The Heirs sekarang ni tapi asyik sangkut-sangkut sebab malas sangat nak tengok. Malas sangat nak buat apa-apa pada Hari Mari Bermalas-malasan Sedunia Idora ini ha ha tak lawak zzZ~

Okay, that's all for now. Thanks for your time reading this :)

Kbye!

No comments: